Vuoden IT-osasto 2011: Berggren Oy Ab


 ICT messuilla Helsingissä julkistettiin 23.3. Suomen ensimmäiseksi Vuoden IT-osastoksi Berggren Oy Ab. 

Tuomaristo (Tommi Kanto, ICT Standard Forum, Sami Laiho, Sovelto, Antti Oksanen, Talentum, Petri Paavola, Aalto Yliopisto, Jussi Roine, Onsight Helsinki sekä Panu Saukko, ProTrainIT Oy) pitivät erityisesti siitä kuinka strateginen merkitys  IT:llä  koko yrityksen liiketoiminnalle on ja kuinka paljon sähköinen työympäristö on tehostanut koko  yrityksen liiketoimintaprosesseja.

Berggrenin  tietohallintopäällikkö Jari Hyppönen kertoi  ICT messujen alussa järjestettävässä  paneelikeskustelussa että heillä  sekä  IT että liiketoiminta kulkevat  samoja polkuja pitkin kohti yhteisiä liiketoimintatavoitteita.  Jotta aidosti päästään tähän tilanteeseen  vaatii se molemmilta pitkäjänteistä työtä ja jatkuvaa vuoropuhelua. Tässä Berggren on onnistunut hyvin.

  

"Berggren toimii täysin sähköisessä työympäristössä. Kaikki prosessimme toimivat tietoteknisten ratkaisujen päällä. Tomimme alalla, jolla on erittäin korkeat vaatimukset prosessien luotettavuudelle ja tietojen arkistoimiselle.  Sähköinen toimintamalli – ja sähköiset palvelut on tärkeä kilpailutekijä liiketoiminnassamme.  Olemme tässä suhteessa selkeä edelläkävijä alallamme kansainvälisestikin arvioituna." Heikki Kinnunen, Berggren Groupin kehityspäällikkö Kinnunen.

 

Vuoropuhelu liiketoiminnan sekä IT:n välillä korostui  ICT-messujen panelistien puheenvuoroissa paljonkin.  Mistä löytää  tasapaino jossa  mm. tietoturvastandardit, käytettävyys sekä hinta  saadaan kohdalleen niin että kaikki yrityksen osapuolet ovat tyytyväisiä?  IT-osasto ei saa olla  kaikki-kiva-  kieletty -kyykytä-käskytä-konfiguroi  -osasto  vaan myös loppukäyttäjien tarpeet ottava palveluorganisaatio.  Nähtiin että alati lisääntyvä kuluttajistuminen tulee lisäämään näitä haasteita monessa yrityksessä  mutta todettiin myös että pilvipalvelut taas voivat olla se  voima jolla saadaan eri käyttäjäryhmät  toimimaan paremmin  yhteen. 

 

Mitä mieltä sinä olet? Mikä mielestäsi on tärkein IT-osaston funktio?  Kuulisin mielelläni eri mielipiteitä asiasta.

 

Lisätietoja Berggrenistä: Kilpailu tehtiin yhteistyössä  Tietoviikon sekä MikroPC:n kanssa.

Berggren Group on aineettomien oikeuksien suojaamiseen, hallinnointiin ja hyödyntämiseen erikoistunut asiantuntijayhteisö. Tarjoamme laaja-alaista ja syvää osaamista kaikilla immateriaalioikeuksien eri osa-alueilla. Meiltä löytyy oikea asiantuntija joka tarpeeseen. Perinteisten patentti-, malli- ja tavaramerkkihakemusprosessien lisäksi palvelemme lakiasioissa ja hoidamme riita- sekä loukkausasiat. Berggren Group haluaa olla luotettava tukijalka vahvoille menestyjille. Berggren Groupin palveluksessa on 160 asiantuntijaa ja konserni toimii seitsemällä paikkakunnalla Suomessa.

 

Berggren Groupin ICT ja kehitysosasto vastaa konsernin sähköisen liiketoiminnan kehittämisestä ja tietohallinnosta.  Kehittämämme ja tarjoamme asiakkaillemme immateriaalioikeuksien hallintaan ja johtamiseen liittyviä sähköisiä palveluita, jossa olemme kansainvälisesti arvioitunakin edelläkävijä. Sisäisesti toimimme täysin sähköisessä työympäristössä, joka tekee tietohallinnosta keskeisen menestystekijän.  Osaston vahvuuteen kuuluu kuusi omaa asiantuntijaa. Käytämme säännöllisesti myös ulkoisia resursseja kehitysprojekteissa.   Osaston vahvuus on nimenomaan se, että ylläpitäjät ja kehittäjät toimivat yhdessä samassa organisaatiossa. 

 

ICT ja kehitysosastosta vastaa Berggren Groupin kehityspäällikkö Heikki Kinnunen.  IT-infran ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa tietohallintopäällikkö Jari Hyppönen.

 

 

 

 

Muista Microsoftin resurssit it-asiantuntijoille: www.technet.fi

 

 

Terveisin, Tanja Säde

Comments (0)

Skip to main content