Jaatisen Markun parhaat TechEd vinkit – Matkan suunnittelu


Viikon vieraskynässä Markku Jaatinen Soneralta jakaa omat parhaat vinkkinsä siitä miten TechEdiin matkatessa voi parhaiten suunnitella oman reissunsa.

TechEd-matkan suunnittelu alkaa yleensä siinä vaiheessa, kun TechEdin konferenssisivut (http://europe.msteched.com/) avautuvat. Suurin osa meistä lähtee varmaan matkaan uuden tiedon perässä ja ensimmäisenä on hyvä miettiä konferenssia suhteessa omiin töihin – onko meneillään joku projekti tai akuutti asia, johon tarvitsee lisää tietoa? Onko tulossa uusia tuotteita ja työkaluja, tarvitaanko tulevan suunnitteluun tai olemassaolevan pyöritykseen lisää tietoa ja vinkkejä?

Kun peruslähtökohta on mietitty, on aika käydä konferenssiagendan kimppuun ja suunnitella, mitä luentoja on ehdottomasti tärkeä päästä kuuntelemaan. Ne kannattaa merkata ensimmäisenä omaan aikatauluun ja sitten paikan päällä varmistaa, että kyseisiin luentosaleihin menee sitten ajoissa istumaan. Joskus suositut luennot ovat näet täynnä. Aikataulurungon laatimisessa kannattaa ottaa huomioon puhuja, jos heitä tuntee tarkemmin sekä luennon taso. 100-tason luennot ovat kevyitä johdantoja ja jos haluat hieman tiukempaa asiaa, valitse konferenssiohjelmaasi 300-tason luentoja. TechEd Onlinesta (www.msteched.com) voi käydä tarkistamassa, onko samasta asiasta puhuttu aiemmin tänä vuonna pidetyissä TechEdeissä ja näyttääkö sisältö siltä, että sitä kannattaa lähteä kuuntelemaan.

Konferenssiohjelmaan voi hyvin merkitä päällekäisiä luentoja samalla ajankohdalle, koska aina ei pääse seuraamaan juuri sitä luentoa kuin haluaa. Lisäksi paikan päälläkin voi vielä hieman arvioida, mitä menee katsomaan ja mitä ei. Tällöin luentosalin toiseksi vaihtoa helpottaa se, että Plan B on olemassa. Joskus luennon sisältö ei vastaa ihan sitä, mitä kuvitteli tai esittäjä puhuu sen verran eksoottista englannin murretta, että seuraaminen voi vaikkapa ruokailun päälle olla ylivoimaisen vaikeaa. Epävarmoissa tilanteissa kokenut konferenssinkävijä istuu sellaisessa paikassa, että voi sieltä muita häiritsemättä poistua ja vaihtaa johonkin mielenkiintoisempaan. Tarkoitushan on kuitenkin oppia uusia ja mielenkiintoisia asioita ja vika-arviointeja sattuu kohdalle aika ajoin. Jos mielenkiintoiset tapahtumat osuvat päällekäin (kuten väistämättä käy), kannattaa muistaa, että TechEdin esitykset tulevat videoituina verkkoon ja jonkun välinjääneen session voi katsoa töissä myöhemminkin.

Kun konferenssin perusrunko on valmis, niin sen jälkeen voi täyttää tyhjiksi jääneet välit vapaamuotoisemmilla sessioilla (Birds-of-a-Feather ja muut vastaavat), lounasluennoilla sekä tietenkin näyttelyalueen tarjonnalla, josta löytyy sekä Microsoftin että ohjelmisto- ja laitetoimittajien pisteitä. Näyttelyalueen yleissilmäykseen hyvä aika on maanantain tervetuliaisilta mutta jos haluat tutustua osastoihin tarkemmin, niin mukavinta aikaa on konferenssiohjelman väliin jäävät mahdolliset ”hyppytunnit”, jolloin näyttelyalueella on hieman rauhallisempaa. Lisäksi Learning Centerin sisältö kannattaa tsekata siltä varalta, että siellä olisi jotain mielenkiintoista.

Virallisten TechNet-sivujen lisäksi Microsoftin tuoteryhmien blogit (luettavissa kätevästi RSS-syötteinä esim. Outlookilla) ja Twitter-viestit (esim. teched_europe, MSSpringboard ja technetfi) tarjoilevat usein TechEdiin liittyvää tietoa ennen konferenssia ja sen aikana. Oma suosikkiblogini on Microsoftin Learningin Born to Learn, jossa on TechEd-konferenssien aikoihin usein siihen liittyvää viestintää. Näitä kannattaa seurailla, jos RSS-feedit ja twitter ovat sinun juttusi ja reaaliaikaiset TechEd-uutiset kiinnostavat. TechEdin oma pieni erikoisuus ovat Focus groupit, joissa kerätään tietoa käyttäjiltä itse konferenssista tai esimerkiksi Microsoftin vielä julkaisemattomista tuotteista. Näihin kannattaa osallistua, jos kiinnostus ja aika riittävät.

Viimeisen osan TechEdiä muodostavat iltamenot ja niitä on aina enemmän kuin mitä viralliseen ohjelmaan on painettu. Konferenssin vapaina iltoina Microsoftin tuoteryhmät ja TechEdin näytteille-esittäjät järjestävät yleensä omaa iltaohjelmaa, joissa voi viettää aikaa muiden konferenssivieraiden kanssa. Iltabileiden osalta kannattaa kuitenkin rehellisyyden nimissä sanoa, että eurooppalaisten TechEd-kemut tuppaavat olemaan hieman muodollisempia kuin Atlantin toisella puolella, joissa vapaalla osataan irrotella hieman eri tavalla.


Comments (0)

Skip to main content