TechEd Berliinin matkan voittajat valittu ja viisi tunnustuspalkintoa!


 

image

Kiitoksia kaikille ketkä lähettivät ehdotuksia ja aihetoiveita kisaan, jossa palkintona oli kolme 2330 euron arvoista osallistumista TechEd Europeen Berliinissä.

Ehdotuksia tuli niin paljon ovista ja ikkunoista että niiden lukemiseen meni aikaa paljon enemmän kuin kuvittelinkaan, joten kisan tulos saatiin valmiiksi vasta nyt. Samalla valinnasta tuli vaikeampi tehtävä kuin uskoisittekaan. Raati on nyt meditaationsa suorittanut ja tässä kahdeksan loppukisaan päätynyttä perusteluineen.

1.  Sija: Markku Jaatinen

Markku on ehdotuksessaan esittänyt tekevänsä blogisarjan aiheista ” Miten käytän TechNet-sivuja ja kuinka navigoin ja löydän sieltä tietoa”, ” MS Downloads –osiot: mistä löytyvät imuroivat tiedostot”, ” Kuinka käytän Microsoftin tukisivustoja ongelmahakuun?”, ”TechNet tilauksen hyöykäyttö”, ” Miten valmistaudun sertifiointitenttiin”, ” E-learning: parhaat palat ilmaista koulutusta”, ” Kuukauden työkalu” ja TechEd:iin  ” kuinka suunnittelen konferenssipäiväni”

Nämä ovat varmasti kaikille erittäin hyödyllisiä tietoja, mistä löytää ja käyttää hyödyksi verkosta saatavaa ilmaista materiaalia. Erityismaininta Markulle myös omasta kontribuutiosta.

2. Sija: Jari Harju

Kaksi todellista case –tutkimusta pienyritysten tarpeista ja vaihtoehdoista, työnimillä:

· ItäinenBusiness Oy, jossa on 12 työntekijää, käyttävät Suomessa ”Yrjälässä” sijaitsevaa Microsoft Small Business Server 2003-versiota ja siinä pyörii myös yrityksen Exchange 2003. Tämä on sijoitettu vuonna 2005 omiin tiloihin ”tietoturvasyistä” koska toimintaa erityisesti Itä-Euroopan maissa, erityisesti Venäjällä. Itse business vaatii laajan kontaktiverkon ja ekosysteemissä on on satoja henkilöitä. Nyt kuitenkin Microsoftin uudet tuotteet vaativat sekä päivitystä SBS2003-ympäristöön (16 Gt:n rajoitus paukkuu koko ajan) että myös laitekantaan, niin kannettavien, työasemien kuin puhelinten osalta. Kuinka edetään?

· Perheyritys PerheOy, on käyttänyt koko 2000-luvun Windows 2000 Server-ympäristössä, AD-toimialueessa ”Perhe” olevaa valmispakettia, lattiasta kattoon (taloushallinto, logistiikka, myynti, asiakirjojen hallintaa, työajan hallintaa) on perinteisesti hoidettu kaikki samalla ydinporukalla. Lisäksi operaattorin hoidossa on sähköposti ja nettisivut. Nyt äiti eläkkeelle (maksanut aina palkat ja hoitanut kirjanpidon), lopullinen sukupolvenvaihdos tehty ja SEPA, ALV ja verotili vielä vuonna 2010 kaupan päällisiksi. Kuinka edetään, raha osin rajoittava tekijä, mutta uuden toimitusjohtajan tietotekninen osaaminen liiankin hyvää ATK-asioihin. Kuinka edetään?

Selvityksissä panostetaan pilvipalveluiden soveltuvuuteen sekä miten ratkaistaan pienen yrityksen paikallisten sovellusten julkaisu osaksi pilvikonseptia. Tulokset tullaan avaamaan blogiartikkeleina ja mahdollisesti laajemmassakin muodossa.

3. Sija Veli-Matti Viiri

Veli-Matti on ehdottanut kirjoittavansa kokemuksia ja ajatuksia blogiartikkeleina kasainvälisen suuryrityksen näkökulmasta seuraavista aiheista ” Product activations”, ” Ultimate Security Domain Controller RODC”, ” Lync Server 2010 integration with Active Directory”, ” Microsoft private cloud computing infrastructure and AD integration”, ” Governance risk and compliance. IT cyber security. IT strategy versus technology strategy”, ” Roadmaps and support lifecycles” ja “SSL certificates what are they who needs them, Corporate PKI”.

Uskomme että nämä aihepiirit ovat erittäin kiinnostavia lukijakunnallemme ja palkinnon arvoisia.

Tunnustuspalkinnot

Koska erinomaisia ehdotuksia tuli todella paljon, katsoimme että on aiheellista antaa myös kunniamainintana seuraaville henkilöille TechNet Professional vuositilaukset (arvo 380 euroa). TechNet Professional Online sisältää kaikki Microsoftin yrityskäyttöön tarkoitetut työasema- ja palvelinsovellukset täysinä expiroitumattomina versiona testaus- ja pilotointikäyttöön, kaksi tukikysymystä sekä rajoittamattoman pääsyn taatulla vasteajalla olevaan tukiteknikkojen verkkokeskusteluryhmään.

Marko Tenkanen

SQL Server ja lisensointi. Azure –pilvipalvelut yrityksen palvelinalustana.

Aku Suonpää

App-V -sisältöehdotus TechDaysiin sekä Akun kaikille Suomalaisille IT-Asiantuntijoille vapaasti luettavaksi tarjoama http://www.ictmanuaali.net/

Jari Berg

Datawarehouse ja BI ratkaisut pilvipalveluna on erityisen kiinnostava aihealue sen takia, että keskisuurissa yrityksissä DW ratkaisu on usein jääneet toteuttamatta laitteistoinvestontien ja osaamisvaatimusten takia. Palveluna hankittava DW/BI ratkaisu avaisi mahdollisuuksia uusille yrityksille siirtyä BI sovellusten käyttäjiksi.

Tähän mennessä Azure toimminallisuus on sisältänyt hyvinkin kapean osajoukon Sql Serverin ominaisuuksista ja on selkeästi lähinnä OLTP solluksiin soveltuva ratkaisu. Erityisen kiinnostavaa olisi saada lisäymmärstä mm.

- Mikä on Microsoftin roadmap DW/BI ominaisuuksien tuomisesta Azure alustaan
- Mitkä ovat tämän hetkiset parhaat käytännöt, jos DW-kantaa lähdetään toteuttamaan Azuressa
- Näkökulmia pilvipalveluiden tietoturvasta DW ratkaisuissa
- SSRS ja SSIS Azuren yhteydessä
- Muita tapoja tuottaa Microsoft pohjainen DW/BI-ratkaisu pilvipalveluna kuin Azure?

Markku Porvari

Mitä ja kuinka pk-yrityksen tulisi ottaa huomioon yrityksen liiketoimintajärjestelmien kehityksessä – kuinka varmistat että liiketoimintajärjestelmäsi ovat tarpeeksi ketterät tässä kiivaasti muuttuvassa maailmassa?

Arto Roth

Tulevista Windows Small Business Server "7" ja "Aurora" julkaisuista asiaa

- Suomessa PK-yrityksiä (alle 50 henkeä työllistäviä) n.99% kaikista yrityksistä.
- Tällä hetkellä vielä paljon Small Business Server 2003:a käytössä, uusiminen ajankohtaista; SBS 2008 tuli vasta syksyllä 2008, joten ennen sitä toimitetut ovat viimeistään ensi keväänä uusintavuorossa.
+ Migraatiot SBS 2003/2008-> SBS "7"
+ Pilvipalveluiden ja Small Business Serverin yhteiskäyttö (Exchange ja Sharepoint)
+ Premium Add-On; Hyper-V:n hyödyntäminen

Näiden toiveiden ja ehdotusten perusteella uskon että meillä on hyvät eväät laatia teitä palveleva kokonaisuus pilvi ja PK –asiakaskuntaa kiinnostavista aiheista ensi keväälle, todellisiin asiakastoteutuksiin pohjautuen, joka tulee näkymään sekä TechDaysissä että  verkossa TechNet TV –lähetyksissä. Näiden lisäksi tulemme toteuttamaan vuoden aikana muitakin meille lähettämiänne aihetoiveita ja sisältöjä.

Kiitoksia kaikille kilpailuun osallistuneille!

Terveisin, Janne Pohjala, Mika Okkola ja Tanja Säde


Skip to main content