IE9


IE9
Nopeutta ja standardienmukaisuutta

MIX 2010 tapahtumassa julkaistiin ensimmäinen esiversio tulevasta IE9-selaimesta. IE9 tulee sisältämään tuen HTML 5 standardille ja SVG-grafiikalle. Lisäksi se hyödyntää grafiikkaominaisuuksia eräiden teknologioiden sekä sivujen tuottamiseen.

Yhdessä uuden Javascript-kääntäjän kanssa sekä tavallisten että uuden teknologioiden sivujen esitysnopeus on saatu jopa yhdeksän kertaa nopeammaksi kuin selaimen edellisessä versiossa.

Tarkemman kuvan selaimen ensimmäisen kehitysversion kyvyistä saat katsomalla MIX:in toisen päivän avauspuheenvuoron demoineen täältä (On-Demand Day 2 Keynote). HTML 5 ja SVG-grafiikat ”Powered by GPU” näyttävät varsin vaikuttavilta. Uudet grafiikkaominaisuudet on rakennettu 6.x- sarjaan käyttäen grafiikan ominaisuuksia eli Windows 7:n ja Vistan tarjoamaa grafiikkarajapintaa.Toinen merkittävä standardointi on ilmoitettu tehtäväksi HTML5:n osalta vastaavalla tavalla kuin CSS 2.1 aiempaan selaimeen. Tällä hetkellä ristiriitaisesti tai puutteellisesti kuvattuja ominaisuuksia pyritään tarkentamaan tiiviissä yhteistyössä kaikkien osapuolien eli W3C:n sekä muiden selaimentekijöiden kanssa. Yhteistyön kautta pyritään nopeuttamaan HTML 5:n vakiitumista nopeammin kuin mitä W3C on asettanut tavoitteeksi sen valmistumiselle.

IE9:ään ja esimerkkisivustoihin pääsee tutustumaan osoitteessa ie.microsoft.com/testdrive/ Aivan peruskäyttöön selain ei sovi, koska siinä ei vielä ole (tarkoituksella) mm. käyttöliittymää.

Janne

Comments (0)

Skip to main content