Ilmainen virustorjunta saatavana nyt myös Suomenkielisenä


Tähän asti Microsoft Security Essentialsia (aka MSE) on ollut saatavana mm englannin kielellä englanninkielisiin käyttiksiin, kunhan vain on muistanut vaihtaa selaimen kieliasetukseksi englannin. Ja saa edelleen. Nyt MSE:stä on julkaistu myös suomenkielinen versio.


Siis mikä on MSE? Se on ilmainen virustorjuntaohjelma, jonka ydin on samaa perua kuin maksullisessa Forefrontissa. MSE on pärjännyt testeissä hyvin: http://tinyurl.com/m5z3kh Olen käyttänyt tuota omissa ei-domainissa olevassa koneissa (uusissa ja vanhoissa) ja se on toiminut nopeasti ja huomaamattomasti, mitä ei voi sanoa kaikista mistä ihan rahaakin maksetaan.


Miksi tällainen on julkaistu? Koska jokaisessa kotikoneessa, jota tavallinen käyttäjä käyttää tulisi olla joku ohjelma joka suojaa konetta sen käyttäjältä ja käyttäjää myös itseltään. Oli se sitten Microsoftin tai muiden. Puolen vuoden omakohtaisen testaamisen perusteella uskallan sanoa että tuntuu hoitavan hommansa, eikä ole ainakaan hinnan kiroissa. Toimii myös omie koneiden lisäksi mummun ja anopin koneissa, jos niistä torjunta on mennyt vanhaksi tai puuttuu.


Saapi tuosta alla olevasta linkistä ja jos leikkaa siitä lopun pois missä on mkt=fi niin saa eri kieliversiota, tarjottava sivun oletuskieli on sama selaimen kieliasetus. http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx?mkt=fi-fi


Janne

Comments (0)

Skip to main content