IE8


Internet Explorer 8

Internet Explorerin kehityksessä on panostettu ominaisuuksiin, jotka ovat aktiivikäytössä ja käyttäjälle merkittäviä. Näitä ovat mm. sivujen latautumisnopeus, tuki käytössä oleville standardeille ja turvallisuus. IE8 tarjoaa käytetyimmistä selaimista tarkimman tuen CSS 2.1:lle. Se tarjoaa korkealaatuisen tuen tämän päivän standardeille.

Korkealaatuisen CSS 2.1-tuen taustalla on selaimen kehitysvaiheen yhteistyö W3C:n kanssa. Jokainen standardi, joka ei ollut yksikäsitteisesti tulkittavissa, tarkistettiin yhdessä W3C:n kanssa. Tarvittaessa standardin kuvausta täydennettiin. Uusimpien standardien sijaan IE8:ssa on panostettu vakiintuneiden standardien tukeen.

IE8 Compatibility Moden tulos jäi alhaisemmaksi, mutta sen tarkoitus onkin toimia yhden selaimen käyttäjäkokemuksen kautta. Se tarjoaa yhteensopivuuden sekä IE6/7-sivustoihin että uuteen maailmaan. Tämä ominaisuus on erityisen merkittävä organisaatioille, joilla on sisäverkossa IE6/7-selaimelle tehtyjä sivustoja. Sisäverkko voidaan asettaa automaattisesti käytettäväksi yhteensopivuustilassa ja Internet-käytössä voidaan siirtyä uudempien standardien käyttöön. Sivustot on mahdollista tehdä kaikille selaimille sopivalla yhtenäisellä tavalla. Kun sisäverkkoa päivitetään, voidaan yhteensopivuus vaihtaa selaimissa sivustokohtaisesti tai keskitetysti ja toteuttaa liukuva siirtymä standardeihin kertapäivityksen sijaan.

Sivunlatausaikojen vertailussa IE8 osoittautui uuden arkkitehtuurinsa myötä varsin lupaavaksi. Tämä korostui käytettäessä 3G-yhteyksiä. Asia havaittiin myös viihteellisen Myytinmurskaaja-videon kuvauksissa.

Nopeuden keskeinen tekijä on IE8:n uusi arkkitehtuuri ja sivumoottori. Uuden arkkitehtuurin myötä jokainen välilehti on oma prosessinsa, jolloin selain rinnakkaistuu paremmin ja lataa sivustot nopeammin. Toiminto korostuu silloin, kun otetaan yhteys kaukaiseen sivustoon Internetissä tai yhteyden viive on suuri, kuten mobiiliyhteyksiä käytettäessä. IE(:n prosessit muodostavat tietoturvan kannalta uudet suojausrajat, jotka yhdessä selaimen muiden tietoturvaominaisuuksien kanssa suojaavat neljä kertaa suuremmalta haittaohjelmien ja tietojenkalasteluyritysten joukolta kuin muut selaimet.

Selaimen suorituskyvyn osalta on vertailtu paljon yhtä selaimen osaa, skriptimoottoria. Sen merkitys selaimen nopeudelle on vain yksi osa kokonaisuutta. Tästä syystä IE8:ssa on panostettu erityisesti käyttäjän surffailukokemukseen ja sen nopeuteen.


Janne

Comments (0)

Skip to main content