Windows seiskan parannuksia


Windows 7 Release Candidate tuli TechNet -tilaajien saataville 30.4. ja vapaasti ladattavaksi 5.5.


Eräs merkittävimmistä yhteisöehdotuksista oli Aero Peek -toiminnon yhdistäminen Alt - Tabiin. Sitä käyttävät kaikki Windows-käyttäjät päivittäin. Uudistuksen myötä työpöydän ikkunat muuttuvat läpinäkyviksi, paitsi ikkuna, johon vaihdetaan päästämällä Alt-näppäin ylös. Toiminto on erittäin havainnollinen. Näet heti, onko kyseinen ikkuna se mihin haluat vaihtaa. Samoin toimii nyt myös Lippu + [numero] -näppäin.


Painamalla  Lippu - 4 voit Alt - Tabin tapaan vaihtaa selainikkunaa niin, että sama läpinäkyvyys toimii. Usein tiedät jo ennalta, että haluat vaihtaa toiseen dokumenttiin tai selainikkunaan. Nyt se on nopeampi löytää pienemmän ikkunamäärän joukosta, ja näet myös koko ikkunan esikatseluna. Release Candidate versiossa ovat Jump Listit saaneet laajemman käytön, pikalistasta voi esimeriksi esimerkiksi avata suoraan ohjauspaneelin yleisimmät kohteet.


Virtual Windows XP Virtual Windows XP tulee Windows 7:ään tarjolle verkosta ladattavana ominaisuutena Professional, Enteprise ja Ultimate-versioihin. Käytännössä se sisältää Windows XP VHD:n, uusitun version Virtual PC -ohjelmistosta, joka hyödyntää suorittimen virtualisointiominaisuuksia. Se nopeuttaa virtualisoitujen sovellusten toimintaa, USB -tukea sekä tukea yhtenäiselle ikkunoinnille. Virtualisoitujen sovellusten ikkunat näkyvät samalla työpöydällä ja ne käynnistetään Käynnistä-valikosta kuten muutkin sovellukset.


Virtualisoitu ympäristö sopii hyvin liiketoimintasovellusten tai tuottavuussovellusten suorittamiseen silloin, kun ne ovat tiukasti sidoksissa XP-versioon. Raskaisiin sovelluksiin (peleihin) virtualisoitu ympäristö ei tarjoa yhtä nopeaa suoritusympäristöä. Tämän vuoksi se ei ole osa Home-versiota. Mikäli käytössäsi on XP-sovelluksia, joista ei ole saatavana Vista tai 7 -versiota, ja joita haluat käyttää, saat Virtual XP -ominaisuuden käyttöön valitsemalla Professional-version. Pienemmillä ja suuremmilla yrityksillä/organisaatioilla voi olla omat syynsä käyttää sovelluksia, joille ei ole saatavilla samaa tukea kuin XP:lle ja Windows 7:lle. Uuden Virtual Windows XP -ominaisuuden kautta eri sovellusten käyttäminen sujuu saumattomasti.


 


Janne

Comments (0)

Skip to main content