Lisensointitietoa pähkinänkuoressa


 


Askarruttaako Microsoftin lisensointi? Mihin tarvitaan lisenssit IT-ympäristössä, työasemissa ja palvelimissa? Mikä on CAL? Mikä on meille sopivin tapa hankkia käyttöoikeudet? Miten ylläpidän IT-henkilöstön osaamista?


Olemme nyt koonneet TechNet-sivustolle lisensointiosion, josta saat perustiedot eri Microsoft-tuotteiden lisensointimalleista, erilaisista hankintavaihtoehdoista sekä ylläpitoeduista, jotka auttavat hyödyntämään ohjelmistoinvestointejasi parhaalla mahdollisella tavalla sen koko elinkaaren ajan.


Microsoftin ohjelmistotuotteen käyttöoikeus eli lisenssi tarkoittaa yksinkertaisimmillaan oikeutta käyttää ohjelmistoa. Lisensointimallit vaihtelevat eri tuotteiden välillä.  Lisenssiin sisältyvät käyttöoikeudet riippuvat usein siitä, millä tavalla ne on hankittu. Lisenssin voi hankkia omaan tarkoitukseen sopivalla mallilla, esim. uuden laitteen mukana esiasennettuna, tuotepakettina tai volyymisopimuksella.


Kun lisenssejä hankitaan vähintään viisi, volyymisopimusmallimme tarjoavat yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden käyttöön kustannustehokkaita ratkaisuja. Mallit on räätälöity organisaatioiden koon ja hankintapreferenssien mukaan niin, että niiden avulla voidaan joustavasti ja taloudellisesti hallita ohjelmisto-omaisuutta. Halusitpa sitten omistaa tai vuokrata lisenssit, yhtenäistää koko työasemaympäristön tai hankkia vain yksittäisiä käyttöoikeuksia, volyymisopimusmalleista löytyy varmasti tarpeisiisi soveltuva sopimustyyppi. 


Kun lisenssit on hankittu, Microsoftin ylläpito-ohjelma sisältää etuja, joilla voit hallita teknologiastrategiaanne, kehittää IT-henkilöstönne osaamista, vähentää tukikustannuksia, tarjota henkilöstöllenne sekä suunnitella uusien ohjelmistojen tehokasta käyttöönottoa.


Tutustu Microsoft TechNet – lisensointisivustoon


Anu Laitila


Licensing Marketing Manager


Pienet ja keskisuuret yritykset ja kumppanit


Microsoft Oy


i-anulai@microsoft.com

Comments (0)

Skip to main content