Tervetuloa IT-Riihi Verkkokokouksiin!


Microsoft Suomi järjestää syksyn ja talven 2007 aikana IT-asiantuntijoille suunnattuja verkkokokouksia joka toinen keskiviikko. Verkkokokousten agendalle olemme koonnet ajankohtaisimpia aiheita tietoturvasta ja teknologioista – sisältö on räätälöity siten, että sinä IT-ammattilainen pystyt päivittämään tietosi tehokkaasti ja monipuolisesti näiden säännöllisten verkkotietoiskujen avulla.


Verkkokokoukset kokoontuvat joka toinen keskiviikko klo 15:00, poikkeuksena tietoturvatiedotteet, jotka pidetään klo 10:00. Osallistuminen kokouksiin on maksutonta, mutta osallistuminen vaatii ilmoittautumisen.


IT-Riihi Verkkokokousten kalenteri on aina saatavillasi osoitteessa: www.microsoft.fi/verkkokokoukset.


Tutustu syys/talvikauden 2007 IT-Riihi Verkkokokouskalenteriin, valitse mieleisesi aiheet ja ilmoittaudu mukaan!Syys/talvikauden 2007 IT-Riihi Verkkokokous Kalenteri


12.9.2007          Syyskuun tietoturvatiedotteet
klo 10:00           Kimmo Bergius, Microsoft Oy


Aamun tietoturvatiedotteiden verkkokokouksessa käydään läpi kuukauden tietoturvatiedotteiden sisältö, vaikutukset ja asennusten suorittaminen. Osallistujilla on mahdollisuus kysyä lisätietoja ja ohjeita Kimmo Bergiukselta, joka toimii Microsoftin tietoturva-asiantuntijana Suomessa.
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351724&Culture=fi-FI


12.9.2007          Windows Server 2008: asennus, käyttöönotto ja konfigurointi
klo 15:00           Mika Seitsonen, FCS Sovelto Oyj, Riku Reimaa, Microsoft Oy


Luennon aikana kartoitetaan Windows Server 2008 asennukseen, käyttöönottoon ja konfigurointiin liittyviä asioita. Tarkastelun alla laitteistovaatimukset, asennusvaihtoehdot ja itse palvelimen konfigurointityökalut, joilla varmistetaan suorituskykyinen, luotettava ja onnistunut asennus. Luomme myös katsauksen käyttöönoton suunnittelussa huomioitaviin asioihin.
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351729&Culture=fi-FI


26.9.2007          Enterprise Search
klo 15:00           Katta Inget & Janne Pohjala, Microsoft Oy


Enterprise Search tarkoittaa yhtä helppoa hakuratkaisua, joka löytää niin strukturoitua kuin strukturoimatonta tietoa sekä sisäverkosta, levypalvelimilta, että kolmannen osapuolen dokumenttiarkistoista. Miten hallitaan hakutulosten pääsyoikeudet? Entäpä erilaiset tietolähteet? Haku osana tietotyöratkaisua? Tietotyön asiantuntija Katta Inget kertoo mitä sisältyy hyvin palvelevan haun tekniikkaan ja toteutukseen.
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351732&Culture=fi-FI


10.10.2007        Lokakuun tietoturvatiedotteet
klo 10:00           Kimmo Bergius, Microsoft Oy


Aamun tietoturvatiedotteiden verkkokokouksessa käydään läpi kuukauden tietoturvatiedotteiden sisältö, vaikutukset ja asennusten suorittaminen. Osallistujilla on mahdollisuus kysyä lisätietoja ja ohjeita Kimmo Bergiukselta, joka toimii Microsoftin tietoturva-asiantuntijana Suomessa.
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351735&Culture=fi-FI


10.10.2007        Open XML
klo 15:00           Sampo Lehtiniemi & Kimmo Bergius, Microsoft Oy


Syksyn puhutuin uutuus tietotyörintamalla – Ecma Office Open XML ("Open XML"). Avoin XML –tiedostomuoto, jota Office 2007 käyttää oletusarvoisesti ja kaikki aiemmat tuetut Officet tukevat verkosta ladattavalla päivityksellä. Mikä se on? Miksi XML:n muotoisiin tiedostoihin siirtymistä kannattaa harkita? Kimmo ja Sampo ottavat aiheen käsittelyyn lokakuun verkkokokouksessaan.
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351737&Culture=fi-FI


24.10.2007        Microsoft Office Enterprise 2007:n 10 parasta ominaisuutta
klo 15:00           Sampo Lehtiniemi, Microsoft Oy  ja Office -asiantuntijakouluttaja


Mitkä ovat ne Office Enterprisen ominaisuudet, joista on koettu eniten saatavan hyötyä? Erityiskäsittelyssä ryhmätyöohjelmisto Office Groove 2007 ja paperiset muistiinpanot korvaava Office OneNote 2007. Tule kuulemaan kooste kokemuksista ja suosituksista.
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351743&Culture=fi-FI


7.11.2007          Windows Server 2008: infrastruktuuripalvelut ja virtualisointi
klo 15:00           Mika Seitsonen, FCS Sovelto Oyj, Janne Pohjala, Microsoft Oy


Windows Server 2008 tuo mukanaan kehittyneitä palveluita tehokkaaseen IT-ympäristön hallintaan ja kokonaan uusia mahdollisuuksia turvata ja kehittää olemassa olevaa IT-infrastruktuuria. Luomme katsauksen Active Directory-muutoksiin, Read-Only Domain Controllerin toiminnallisuuksiin sekä muihin verkon palveluihin, kuten Windows Firewalliin ja Network Access Protectioniin. Lisäksi tutustumme Windows virtualization –virtualisointiin (koodinimi Viridian), sen arkkitehtuurin ja keskeisiin ominaisuuksiin.
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351745&Culture=fi-FI


14.11.2007        Marraskuun tietoturvatiedotteet                  
klo 10:00           Kimmo Bergius, Microsoft Oy


Aamun tietoturvatiedotteiden verkkokokouksessa käydään läpi kuukauden tietoturvatiedotteiden sisältö, vaikutukset ja asennusten suorittaminen. Osallistujilla on mahdollisuus kysyä lisätietoja ja ohjeita Kimmo Bergiukselta, joka toimii Microsoftin tietoturva-asiantuntijana Suomessa.
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351748&Culture=fi-FI


28.11.2007        Business Intelligence
klo 15:00           Katta Inget & Janne Pohjala, Microsoft Oy


Millainen on palveleva kokonaisuus liiketoimintatiedon hallintaan, seurantaan ja budjetointiin ja mistä osista se rakentuu? Millä tavoin sitä voi ja kannattaa hyödyntää liiketoiminnassa? Miksei BI olisi kaikkien työpöydällä käytettävissä?  Tietotyön asiantuntija Katta Inget kertoo mitä sisältyy palvelevan BI –ratkaisun tekniikkaan ja toteutukseen.
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351750&Culture=fi-FI


12.12.2007        Joulukuun tietoturvatiedotteet
klo 10:00           Kimmo Bergius, Microsoft Oy


Aamun tietoturvatiedotteiden verkkokokouksessa käydään läpi kuukauden tietoturvatiedotteiden sisältö, vaikutukset ja asennusten suorittaminen. Osallistujilla on mahdollisuus kysyä lisätietoja ja ohjeita Kimmo Bergiukselta, joka toimii Microsoftin tietoturva-asiantuntijana Suomessa.
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351752&Culture=fi-FI


12.12.2007        Visual Studio 2008 (Orcas) - Millaista on moderni ohjelmistokehitys?    
klo 15:00           Jukka Wallasvaara, Microsoft Oy


Monella tietotekniikan ammattilaisella on tieto siitä että koodaajat tekevän koodia ja kääntäjääkin käytetään koodaamisen lisäksi, mutta tarkempi tieto siitä miten ohjelmistoja tänä päivänä kehitetään kaipaa päivitystä. Usein toivottu esitys toteutuu 12.12 kun Jukka Wallasvaara antaa peruskurssin siihen millä tavoin ja ratkaisuin moderni ohjelmistokehitys tapahtuu. Mitä ovat ohjelmistotehtaat tai tiimikehittäminen? Miten ohjelmisto oikeasti syntyy?
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351754&Culture=fi-FI


19.12.2007        Windows Server 2008: identiteetin- ja pääsynhallinta
klo 15:00           Kari Kuosa, ProTrainIT, Janne Pohjala, Microsoft Oy


Luennon aikana keskitytään Windows Server 2008:n identiteetin- ja pääsynhallinnan palveluihin ja ratkaisuihin. Mitä kehittyneitä ominaisuuksia on tarjolla toimialueiden hallintaan ryhmäkäytäntöjen osalta ja kuinka identiteetin federointi- sekä sisältöoikeuksienhallinta- palvelut ovat kehittyneet? Keskeisessä asemassa ovat tottakai hallintatyökalut ja erityisessä tarkastelussa Windows PowerShell.
http://msevents.microsoft.com/cui/eventdetail.aspx?EventID=1032351756&Culture=fi-FI

Comments (0)

Skip to main content