High Performance Computing (HPC) – Palvelinohjelmisto tieteelliseen laskentaanMicrosoft Windows Compute Cluster Server (CCS) on valmistunut. CCS on tieteelliseen laskentaan (High Performance Computing, HPC) tarkoitettu versio Windows-palvelimesta, jonka avulla laskentatehtäviä voidaan jakaa usean, jopa satojen, palvelimien välillä ja koordinoida näiden laskentatehtävien suorittamista. Tämäntyyppisiä laskentatehtäviä ovat mm.:  • Öljyteollisuuden mallinnukset

  • Lääketeollisuuden simuloinnit

  • Finanssisektorin mallinnukset

  • Auto- ja lentokoneteollisuuden simuloinnit

  • Sääennusteiden ja muiden luonnontapahtumien ennusteiden laadinta

  • Animaatioiden luominen

Windows CCS:n avulla Microsoft haluaa tuoda numeronmurskauksen kaikkien asiakkaiden ulottuville tarjoamalla Windows-maailman helppokäyttöiset hallinta- ja kehitysvälineet tieteelliseen laskentaan, sekä teollisuusstandardien mukaiset tieteellisessä laskennassa käytetyt kirjastot Windows-ympäristöihin. Windows CCS toimitetaan ainoastaan 64-bit teollisuusstandardilaitteistoille (x64) ja sisältää em. hallinta- ja laskentakirjastojen lisäksi laskentatehtävien hallintaan tarkoitetut työvälineet.


URL>> http://www.microsoft.com/hpc

Comments (0)

Skip to main content