Microsoft beholder lederstatus inden for Data Warehouse og Database Management


Af Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform.

Analysehuset Gartner har netop offentliggjort sin Magic Quadrant over markedet for Data Warehouse og Database Management Systems. Sammen med andre store udbydere, opnår Microsoft igen lederstatus pga. en sammenhængende vision for data management og evnen til at eksekvere ift. kunders behov.  

Gartners Magic Quadrant for Data Warehouse og Database Management Systems viser, at kunder ønsker at beholde og udnytte eksisterende databasesystemer, og at 85 % af anvendelsen er af traditionel karakter. Kunder ønsker nu at optimere brugen med mere fokus på cloud, hvor Big Data endnu kun benyttes i høj grad hos 15 % i markedet.

Microsofts position skyldes en vækst på 13,6 % hurtigere end resten af markedet inden for database management. Derudover er rangeringen baseret på høj kundetilfredshed med ydelse, god oplevelse med anvendelse af systemerne og positiv indstilling til licensiering og prissætning. Microsofts systemer til håndtering af database management og datawarehousing består bl.a. i SQL Server og Windows Azure.

SQL Server 2014 nu tilgængelig

Den 1. april blev SQL Server 2014 tilgængelig i RTM-version (released to manufacturing), hvilket giver kunder og partnere en endnu bedre platform til håndtering af forretningskritiske applikationer i skyen.

SQL 2014 indeholder nye funktioner, herunder In-Memory, der øger performance op til 30 gange ift. tidligere; disaster recovery i skyen; back-up i skyen, flytning af lokale applikationer til skyen; samt forskellige hybride sky-modeller via Windows Azure. SQL 2014 giver med andre ord bedre ydelse, nemmere indsigt i data og skaleringsmuligheder både on-premise og i skyen. En anden nyhed i SQL 2014 er understøttelse af server back-up i Windows Azure.

SEAS-NVE styrer datamængder med SQL Server og Windows Azure

I Danmark er energi- og fiberselskabet SEAS-NVE en af de kunder, som benytter Microsofts data mangement løsning. SEAS-NVE er således langt fremme i udviklingen af fundamentet til fremtidens el-net, der f.eks. skal kunne håndtere, når hundredtusindvis af kunder både forbruger og producerer elektricitet. SEAS-NVE aflæser hver time 380.000 smarte el-målere og har behov for en løsning, der kan behandle store datamængder uden investering i ekstra hardware.

”Med SQL Server 2014 satser vi på lynhurtigt at overskue og analysere meget store datamængder i el-net og på sigt forberede fremtidens intelligente el-net. Men uden at skulle investere en formue i hardware og ny infrastruktur”, siger Anders Spur Hansen, Business Intelligence Architect i SEAS-NVE. Det er samtidig baggrunden for, hvorfor energiselskabet er ved at bygge et værktøj baseret på Microsoft SQL Server 2014, allerede inden teknologien er frigivet.

På sigt er det planen at bruge SQL Server 2014 til at analysere og overskue langt større datamængder, som bliver resultatet af en minutiøs aflæsning på elforbruget hos samtlige kunder på timebasis.

”En af de helst store fordele ved SQL Server 2014 er den nye InMemory-funktion, der gør det muligt at vælge præcis, hvilke dataprocesser der skal behandles direkte i hukommelsen – uden om harddisken. Vi håber, at det giver en endnu bedre performance og lader os komme længere med eksisterende systemressourcer”, siger Anders Spur Hansen.

For mere information se Gartners Magic Quadrant, SQL Server 2014 og SEAS-NVEs casebeskrivelse.


Comments (0)

Skip to main content