Windows 8.1 og Windows Phone 8.1 opdateringer klar


Af Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows, mthansen@microsoft.com og Jon Bille, chef for Windows Phone, jon.bille@microsoft.com

På Microsofts årlige udviklerkonference, BUILD, som netop har fundet sted i San Francisco, har vi offentliggjort nye opdateringer til Windows 8.1 og Windows Phone 8.1. Begge opdateringer byder på forbedringer til gavn for danske virksomheder og offentlige instanser, som vil opleve et endnu mere intuitivt styresystem og bedre muligheder for mobile medarbejdere. 

Windows 8.1 og Windows Phone 8.1 opdateringerne byder på helt nye funktioner og finpudsninger i forhold til tidligere versioner, som vil give brugere en endnu bedre oplevelse med Windows på tværs af pc’er, tablets og smartphones. Windows har længe været populær blandt virksomheder og offentlige instanser, og Windows Phone passer perfekt ind i virksomhedens eksisterende Windows-økosystem, og den integration og synergi forstærkes med opdateringerne. Det betyder, at medarbejdere kan arbejde endnu mere intuitivt, fleksibelt og på tværs af enheder.

Windows 8.1 byder på nemmere navigation og nye tastatur og mus funktioner

Nogle af de væsentligste nyheder i Windows 8.1 opdateringen er:

  • Nemmere adgang til tænd/sluk-funktion og favoritapplikationer, direkte fra startskærmen. Foretrækker man at bruge skrivebordet, kan man indstille pc’en til at starte direkte fra skrivebordet fremfor fra start-skærmen.
  • Mere intuitive mus og tastatur funktioner, der virker ens, uanset hvor i Windows, man befinder sig. Står man eksempelvis i toppen af skærmen på en Windows Store app, vil man se de velkendte Luk og Minimér knapper.
  • Nem internetnavigation på alle enheder, da Internet Explorer 11 browser-visningen tilpasser sig den enhed, man tilgår internettet med – uanset om det er en 8” touch tablet i portræt-position eller en 24” pc med mus og tastatur.

 

Forbedringer til Internet Explorer 11 og mobile device management

Særlige forbedringer til virksomheder og offentlige instanser er bl.a. Enterprise Mode Internet Explorer (EMIE) og udvidet Mobile Device Management (MDM). EMIE er kompatibel med IE8 på IE11, så virksomheder nemt kan køre eksisterende internetbaserede applikationer på Windows 8.1-enheder. Mange virksomheder oplever i dag problemer mellem nutidens web apps og services – som kræver moderne standarder som HTML5 og CSS3 - og ældre web apps og services, der er designet til  tidligere versioner af Internet Explorer. Internet Explorer 8 blev introduceret i 2009 som den første browser til Windows 7, og mange kunder er stadige afhængige af IE8 for deres virksomhed, på trods af at både IE9, IE10 og IE11 overgår IE8. Med en forbedret bagud-kompatibilitet for Internet Explorer 8 kan Internet Explorer 11 med Enterprise Mode hjælpe til, at afhængigheden af IE8 ophører og give det bedste fra begge verdener: en moderne, up-to-date browser der samtidig gør det muligt for kunder at forlænge deres eksisterende investeringer i ældre web apps.

Og med udvidet MDM, introducerer vi ekstra indstillinger, som kan håndteres sammen med enhver MDM-løsning, virksomheden måtte have.

 

Windows Phone 8.1 introducerer den digitale assistent og gør smartphones mere personlige

Analysehuset IDC markerede Windows Phone som den hurtigst voksende smartphone platform i 2013, og vi har endnu større forventninger til fremtidens Windows Phones til både erhvervskunder og forbrugere. Med Windows Phone 8.1 opdateringen tilføjer vi nu et væld af nye funktioner, som gør smartphone-oplevelsen endnu smartere og mere personlig. De største nyheder er:

  • Personalisering af smartphones med flere Live Tiles og nye temaer, hvor man kan skræddersy sin Windows Phone skærm og baggrund samt tilgå endnu flere apps fra startskærmen via en tredje kolonne.
  • Introduktionen af den personlige digitale assistent ved navn Cortana, som kan lære brugsmønstre at kende baseret på brugerens adfærd. Assistenten holder øje med brugerens interesseområder og filtrerer støj fra, så man kan fokusere på vigtige og interessante gøremål.
  • En ny Skype-app til Windows Phone 8.1 er integreret med telefonfunktionen, så man nemt og hurtigt kan opgradere et almindeligt telefonopkald til et Skype-videokald med blot ét tryk på en knap. Og man kan indstille Cortana til automatisk at omstille opkald til Skype.
  • Ny kalender, der indeholder uge-visning og nemmere navigation, så kalenderfunktionen minder mere om Outlook på en pc.
  • Datasensor, Wi-Fi sensor, lagringssensor og batterifunktion, som holder brugeren opdateret   på dataforbrug og batterilevetid, giver nem mulighed for lagring på SD-kort og automatisk kobler på gratis offentlige Wi-Fi netværk.

Med Windows Phone 8.1 er det blevet nemmere for IT-cheferne at håndtere enheder, og for professionelle at få adgang til vigtige forretningsapplikationer og services på farten. Skræddersyet Mobile Device Management, VPN-support og styring af forretningsapplikationer gør det lettere for virksomhederne at tilbyde medarbejderne en mobil løsning, som samtid lever op til sikkerhedsmæssige krav.

Windows 8.1 og Windows Phone 8.1 opdateringerne giver en stærkere integration mellem systemerne, og alle Windows-enheder spiller nu endnu bedre sammen. Hvis man eksempelvis foretager ændringer i den grafiske opsætning på en Windows Phone, vil man opleve samme ændringer på sin Windows pc eller tablet. Det er ligeledes blevet nemmere at udvikle apps til begge platforme, og hvis man køber en af de nyere apps, som er designet til både Windows Phone og Windows 8.1, slår købet igennem på begge enheder.

Tilgængelighed

Windows 8.1 opdateringen bliver automatisk udrullet til Windows 8.1 og Windows RT 8.1 kunder gratis via Windows Update fra d. 8. april. Dem, der anvender Windows 8, kan hente Windows 8.1 opdateringen via Windows Store.

Windows Phone 8.1 opdateringen bliver udrullet til eksisterende Windows Phone 8 brugere og er præinstalleret på nye Nokia smartphones. Den digitale assistent, Cortana, bliver først tilgængelig i USA og kommer senere til andre lande, inkl. Danmark.

Læs mere om Windows 8.1 opdateringen her og om Windows Phone 8.1 opdateringen her

Comments (0)

Skip to main content