Nye forretningsapps og devices: Lær at lave din egen Windows 8 app


Af Louise Harders, produktchef for Windows

Du behøver ikke have teknisk indsigt for at udvikle en app til din Windows 8 pc, tablet eller Windows Phone. Microsoft har netop lanceret et værktøj, der gør det nemt selv at udvikle apps. I dette nummer af Essens ser vi nærmere på de nyeste forretningsapps og devices, der kan gavne din virksomhed og gøre dine medarbejdere mere produktive. Mød også Nokias første tablet samt seneste tablets fra Lenovo og Panasonic, der gør arbejde på farten nemmere og sjovere.  

Forretningsapps

Project Siena: Lav din egen Windows 8 app

Man behøver ikke længere vente uger eller måneder på at få den app, man ønsker. Det er nu muligt at udvikle nye, kreative forretningsapps til pc’er, smartphones og tablets uden krav til teknisk indsigt eller programmering. Med betaversionen af ‘Project Siena’ (kodenavn) kan vidensmedarbejdere, konsulenter og enhver med en app-idé nu selv skabe en ønsket app. Det er  nemt og intuitivt at udvikle en app med skræddersyet indhold i form af billeder, video, voice, tekst og mediefiler. Det er så let som at redigere i et standarddokument i Word eller PowerPoint – man placerer blot nogle visuelle elementer og tekst i en skabelon og kan ligeledes linke til dokumenter og data i skyen. Derefter kan man dele app’en med kunder, medarbejdere og enhver, der har en Windows 8 enhed.  

Læs mere om Project Siena i dette blogindlæg og se evt. introduktionsvideoen, der viser, hvor nemt det er at komme igang.

OneDrive for Business: Gem virksomhedsdokumenter i skyen

OneDrive for Business er efterfølgeren til SkyDrive Pro og giver nem og billig lagring i skyen for medarbejdere, der benytter Office 365 eller SharePoint Online. Med OneDrive Business app’en kan man nemt tilgå lagrede documenter, redigere dem via Office Web Apps og dele dem med andre i skyen fra sin Windows 8 pc, tablet eller Windows Phone. App’en giver overblik over dokumenter, billeder og videoer og kan nemt deles og tilgås fra Windows 8 enheder. Sikkerheden og produktivitetsværktøjer er på lige fod med, når man normalt arbejder fra SharePoint og Office 365.

Læs mere om OneDrive Pro her.

Power BI app: Få adgang til Excel-rapporter fra mobile enheder

I januar lancerede vi Microsoft Power BI, som er en big data-løsning, baseret på Excel og Office 365. Office 365-kunder kan således nemt få direkte adgang til mange slags dataset – store som små, struktureret som ustruktureret. Med Power BI app’en kan man nu tilgå samme dataset direkte fra Windows 8 enheder. Power BI app’en giver nem adgang til at tilgå og redigere rapporter fra Office 365 samt mulighed for at dele indsigt fra dataene med kollegaer.  App’en gør det nemt at søge efter bestemte rapporter og ’tagge’ favoritter, som man hurtigt kan hente frem igen.

Læs mere om Power BI app’en her.   


Devices – tablets og telefoner til mobile medarbejdere

Lenovo ThinkPad Tablet 8: Business tablet med fuld pc funktionalitet

Lenovos nye 8.3” tablet indeholder funktioner og design fra Lenovo, Windows 8 platformen fra Microsoft og Intel-processorer. Resultatet er en mobil, sikker og produktiv tablet med lækker grafik, som kan bruges både som tablet, desktop og have telt-position. Lenovo ThinkPad Tablet 8 er super mobil og vejer under 2 kilo og har op til 8 timers batteritid. Den har fuld HD-skærm og er fleksibel ift. om man vil bruge den i tablet-form på farten, tilkoble den et keyboard, en USB-enhed eller skærm, så den fungerer som pc. Hvis man skal vise slideshows eller video, er den nem at sætte i telt-position. Tabletten er tilgængelig i Danmark.

Læs mere om funktionerne i Lenovo’s ThinkPad tablet her.

Nokia Lumia 2520: Nokias første Windows tablet

Nokias Lumia 2520 er Nokias første Windows 8 tablet, der viderefører det slanke og stilrene design fra Lumia-serien. Tabletten kommer med wifi og superhurtig 4G, der gør den perfekt til arbejde på farten. Den har en 10,1” fuld HD touchskærm, som giver et klart billede - selv i direkte sollys. På rammen sidder et 3.0 mikro USB-stik, et mikro HDMI-stik og kortholder til mikro SD og simkort. Lumia 2520 har et 6,7 megapixel autofokus kamera, Quad core-processoren Qualcomm og kan tilkøbes et ekstra tastatur, som forøger batterilevetid og fungerer som cover. Tabletten kommer med Windows RT 8.1, Office-pakken og SkyDrive til lagring og deling af filer. I Danmark forhandles den eksklusivt hos Telenor.

Læs mere om Nokia Lumia 2520, priser og abonnementstyper her.


Panasonic FZ-M1: En hårdfør tablet i lommen

Panasonics nye Windows 8.1 Pro tablet er på blot 7” og med beskyttelse til udendørs brug. Toughpad FZ-M1 løfter barren for udendørs tablets, og den er ideel til arbejdere i udfordrende miljøer, der skal kunne gemme tabletten i lommen og samtidig have adgang til vigtige informationer i marken. Den kommer med multi-touch skærm og fleksible konfigurations- og forbindelsesmuligheder, så man eks. kan tilkoble RFID-læser, smartcard-læser, NFC, LAN eller andet forretningsspecifikt modul. Tabletten er vandtæt, støvresistent, kan holde til chok og slag. Den er kompakt, beskyttet og letvægt (540g) og har op til 8 timers batterilevetid.

Læs mere om Panasonic FZ-M1 her.

  

Comments (0)

Skip to main content