Store muligheder når Windows Server 2003 skal pensioneres


Mellem 75.000 og 100.000 danske servere kører stadig Windows Server 2003. Men til juli næste år lukker supporten til det aldrende system, og der kommer ikke flere patches eller sikkerhedsopdateringer. Så det er en god idé at forberede skiftet til Windows Server 2012 R2 og få overblik over de massive forretningsmæssige fordele, der er i vente. 

”Der er sket rigtig meget i de år, der er gået siden Windows Server 2003 kom på markedet. Derfor vil mange virksomheder og organisationer opleve massive forretningsmæssige fordele ved at skifte til Windows Server 2012 R2,” siger Ken Hyld, product marketing manager fra Microsoft Danmark.

 Derfor forventer han, at de administrative og forretningsmæssige gevinster ved at skifte fra Windows Server 2003 til 2012R2 langt overstiger besværet for de flestes vedkommende. Men har man en eller flere 2003-versioner i drift, er det på den anden side også snart nødvendigt at se på, hvordan man kommer videre, tilføjer han.

”Vi ved godt, at mange virksomheder og organisationer stadig kører Windows Server 2003; realistisk set er der mellem 75.000 og 100.000 i drift i Danmark. Der er heller ingen tvivl om, at en del kører kritiske systemer såsom ERP, CRM og journalsystemer. På den anden side har platformen så mange år på bagen, at det snart ikke længere er forsvarligt at holde liv i den.”

Det siger Ken Hyld om baggrunden for, at der lukkes for support og sikkerhedsopdateringer til Windows Server 2003 den 14. juli 2015.

Sikker, stærk og med indbygget virtualisering

Blandt fordelene ved nyeste Windows Server er ikke blot en langt højere grad af sikkerhed, men også den ekstremt velfungerende Hyper-V motor, der – uden behov for kostbart 3. partssoftware – gør det nemt at virtualisere talrige servere på en og samme fysiske enhed. Det giver markant større fleksibilitet, bedre hardwareudnyttelser og et lavere strøm- og køleforbrug. Platformen er desuden baseret på ren 64 bit teknologi, hvilket gør den mere kraftfuld i håndteringen af krævende applikationer og store databaser.

”Administrationsmæssigt opleves det også som lidt af en revolution at gå fra Windows Server 2003 til 2012R2. Du kan f.eks. overskue og styre alle virksomhedens servere i én konsol fra en almindelig pc – eller sætte den til automatisk at foretage backup i Windows Azure,” siger Ken Hyld.

Sådan kommer du videre

De fleste danske Microsoft partnere kan hjælpe med at migrere til det nye serversystem eller vurdere, i hvilket omfang der er behov for at flytte noget som helst.

”Erfaringen viser, at en del ældre servere blot står og snurrer uden egentlig at løse kritiske opgaver. Så har din virksomhed en eller flere Windows Server 2003-installationer, kan I måske ganske enkelt slukke for nogle af dem. Men under alle omstændigheder er det vigtigt at få det afklaret inden juli 2015. Og her kan jeres Microsoft Partner helt sikkert hjælpe jer videre,” tilføjer Ken Hyld.

Læs meget mere her.

Comments (0)

Skip to main content