Fra Unified Communications til Universal Communications


Af Jørgen Rahbek, produktchef for Universal Communications

Fakta om Lync:

 • Lync er en 5,4 milliarder kroners forretning med konstant to-cifret vækst de sidste fem år
 • Med Lync-telefoni leverer Microsoft nu flere telefonlinjer til virksomheder, end nogen anden teknologileverandør på markedet.
 • Lync Mobile er downloadet over 7 millioner gange til Windows, Android og iOS mobile enheder
 • Mere end 10.000 virksomheder har allerede åbnet op for Lync-til-Skype integrationen
 • I 2014 vil næsten 60 % af virksomheder med mere end 500 brugere installere Lync, herunder benytte sig af Lync-telefoni, ifølge en undersøgelse foretaget af Infotrack.

På den årlige Lync-konference, som netop er blevet afholdt i Las Vegas, præsenterede Microsoft en ny vision for fremtidens kommunikation – nemlig Universal Communications. Se hvordan den vision gavner din arbejdsplads, og læs om de vigtigste nyheder inden for Lync, Skype og Exchange her.

Hvor formålet med Unified Communications var at integrere alle de forskellige kommunikations- og samarbejdsværktøjer vi anvender på arbejdet hver dag, ønsker Microsoft nu realisere visionen om Universal Communications. Universel Communications rummer det faktum, at vi i dag både er forbrugere og arbejdende, at vores arbejdsliv og privatliv flyder sammen og dermed også har behov for nem adgang til de relationer og kontakter, vi kommunikerer og samarbejder med.

Da vi i Danmark er langt fremme med fleksbilitet og mobilitet på arbejdspladserne, vil visionen for Universal Communications være nem at realisere. Og vi vil opleve en langt større integration mellem kommunikation, som er arbejds- og privatorienteret fremadrettet.

Således vil forbrugere, der allerede benytter Skype, nemt kunne nå forretningsforbindelser fra forskellige smartphones, tablets og pc’er, hvor de kan benytte chat, voice og video samt dele indhold. Professionelle kan på samme måde forbindes nemt med kollegaer, kunder og forretningspartnere verden over fra deres forretningsapplikationer. Således bliver relationer lettere tilgængelige og verden mindre.

Fokus på mobilitet, video og applikationer

Sammen med visionen for Universal Communications offentliggjorde vi bl.a. følgende nyheder:

 • Universel tilgængelighed og ensartet brugeroplevelse. Vi gør kommunikation tilgængelig i de online aktiviteter, brugerne holder mest af. Dette inkluderer Xbox One, Office, Outlook.com, Bing, SharePoint og andre områder. Ligeledes bliver kommunikation med Lync inkluderet i Yammer, som hjælper vore kunder med at høste værdien af The Social Enterprise.

 • Kontekst- og applikationsintelligens. Produktiviteten forøges gennem smarte applikationer, som eksempelvis prøver at forudse, hvem du ønsker at kommunikere med på baggrund af de aktuelle aktiviteter. Samtidig vil kommunikationskonteksten (privat/arbejde, aktuel kalender, tidligere kommunikation m.v.) være tilgængelig og blive videreført på tværs af de forskellige værktøjer.

 • Understøttelse af de mobile enheder, brugerne anvender. Siden lanceringen af Lync Mobile 2013 for 12 måneder siden, har Microsoft leveret fire nye versioner af apps på Windows Phone, iPhone, iPad og Android. I alt er der kommet 13 væsentlige funktioner på tværs af hver platform, samt fire platforms specifikke features og hundrede af små forbedringer og opgraderinger.

 • Lync virker allerede på Windows Phone, Windows, iPhone, iPad, Android og Mac, og nu offentliggør vi en Lync-app til Android tablets, der bliver tilgængelig fra juni. Skype understøtter ligeledes alle disse platforme. 

 • Sidste år integrerede vi Skype og Lync til telefonkald og chat, og siden har over 10.000 Lync-kunder udnyttet muligheden for at lave integration mellem de to tjenester. På konferencen har vi for første gang vist muligheden for video-opkald mellem Skype og Lync, som bliver tilgængeligt senere på året.

 • Mange kunder har efterspurgt muligheden for at kunne sammenkoble deres eksisterende videokonferencesystemer fra f.eks. Tandberg og Lync. Den kommende Video Interop Server giver netop denne mulighed og blev demonstreret under keynoten. 

 • Bedre kunde- og borgerservice. Lync audio-, video og indhold kan gøres tilgængelig direkte på organisationens websites og åbner således op for direkte kommunikation mellem medarbejdere på Lync og kunder eller borgere, som er inde på websiten.

 • Lync Online på Office 365 kommer til at understøtte store møder med 1000+ deltagere. 

Lync blomstrer i danske virksomheder og kommuner

Mange danske virksomheder og offentlige instanser benytter allerede Lync som kommunikations- og samarbejdsværktøj.

Atea blev kåret som årets UC-partner hos Microsoft og har en stor kundebase med UC-løsninger. Thomas Krag, konsulentchef hos Atea, siger om deres satsning på UC-markedet:

”Atea har gennem flere år satset stærkt på UC-markedet, da det giver en helstøbt kommunikations- og samarbejdsplatform. Gennem de seneste år har vi oplevet årlige vækstrater på 40-50%, og implementerer Lync for over 100.000 brugere årligt globalt set.

Den danske arbejdskultur passer godt med de muligheder Lync giver. Brugerne sætter pris på muligheden for at kunne kommunikere og samarbejde, uanset hvor de befinder sig, og da mange virksomheder i dag arbejder globalt, giver Lync nogle helt unikke muligheder for samarbejde gennem blandt andet tilgængelighed og chat.”

VELUX er en af de danske virksomheder, som i dag benytter Lync som kommunikationsplatform. Gert Christensen, UC Architect, siger om værdien ved at anvende Lync:

"VELUX benytter en hybrid model, om er baseret på Lync 2013, hvilket giver fuld udnyttelse af Enterprise Voice til alle vores brugere. Lync Enterprise Voice har således erstattet vores daværende IPT løsning – til telefoni, men også chat, Voicemail, online møder og tilgængelighed. 

Da VELUX er en global virksomhed, har vi med Lync nu et globalt værktøj der understøtter vores forretning og gør os i stand til at samarbejde på tværs og på samme løsning."

En dansk kommune, der er langt fremme med anvendelsen af Lync er Hedensted Kommune. Peter Nielsen spår en god fremtid for Lync i kommunen:

”Vi bruger Lync fuldt ud og dermed også som telefoni. Det skaber værdi for os på mange områder, Mobiliteten skaber stor værdi for os, så folk kan arbejde hjemme fra og på farten. Tilgængeligheden viser desuden, om dem man skal have fat i, er online eller ej, og den tætte integration med resten af Office-pakken samt det intuitive interface, gør det super nemt at tilføje flere personer til en samtale.

Vores fremtidsperspektiver er at få alle i Hedensted Kommune til at anvende Lync, herunder alle administrative brugere samt skoler, børnehaver, plejehjem osv. Derudover påtænker vi at bruge Lync i borgerservice ved evt. at kunne tilbyde videokonference med borgerne. Her er det er jo i virkeligheden blot antasien, der sætter begrænsningerne.”

For mere information om nyhederne fra Lync-konferencen, se her.

Comments (0)

Skip to main content