Nu ophører Windows XP support


Af Louise Harders, produktchef for Windows

Det kan være svært at overskue og afsætte ressourcer til at opgradere it-systemer. Men faktum er, at support og opdateringer til Windows XP ophører fra den 8. april 2014. Derfor bør alle virksomheder og offentlige instanser opgradere til Windows 8.1 hurtigst muligt. Læs her hvordan I nemmest kommer igennem opgraderingen til en moderne, produktiv og ikke mindst sikker it-platform.  

Fra d. 8. april vil virksomheder – af alle typer og størrelser – ikke længere modtage teknisk support eller opdateringer, der beskytter Windows XP pc’er. Hvis din arbejdsplads fortsætter med at bruge Windows XP efter supporten ophører, vil pc’erne stadig fungere, men virksomhedens data, dokumenter og mailsystem vil ikke være beskyttet mod sikkerhedsbrud og vira. Desuden kan der opstå udfordringer med kompatibilitet, da flere og flere applikationer og enheder ikke længere fungerer sammen med Windows XP.

Danske virksomheder og kommuner høster allerede gevinster ved Windows 8.1

I Danmark har mange allerede opgraderet til Windows 8 og opnået konkurrencemæssige fordele ved et moderne system. Den danske legetøjskoncern TOP-TOY, der indkøber og distribuerer legetøj til butikskæderne BR og TOYS”R”US, har nu udskiftet Windows XP med Windows 8.1. Højere produktivitet, bedre performance på pc’er og et standardbaseret moderne system er blandt de vigtigste begrundelser for TOP-TOYs ønske om at optimere IT-setuppet. Tommy Foley, IT operations manager i TOP-TOY, siger om opgraderingen:

”Vores IT-strategi er baseret på, at vi kun anvender standardbaseret og supporteret software. Valget om at opgradere til Windows 8.1 lå derfor lige til højrebenet. En velafprøvet voksen teknologi i Windows 7 ville være umiddelbart nemmest, men den version løber også tør for support en dag, så når teknologien nu er til rådighed, kunne vi lige så godt tage skridtet til Windows 8.1 med det samme.”

I Kerteminde Kommune øger man produktiviteten og sikrer bedre borgerservice med Windows 8. Efter en lang årrække med Windows XP og forældede IT-systemer, besluttede man at udskifte gammel teknologi, der gjorde arbejdsforholdene komplekse og medarbejderne uproduktive. Business casen viste, at en investering i Windows 8 og Office 2010 ville gøre medarbejdere mere produktive og sikre bedre udnyttelse af IT-budgettet. Den helt store gevinst kunne hentes ved, at borgerservicen ville blive forbedret takket være arbejdsbesparende teknologier, nye processer, nye former for opgaveløsning og digitalisering.

 

”En så stor omlægning af IT-setup giver Kerteminde Kommune store gevinster i form af øget produktivitet og effektivitet blandt både IT-afdelingen og kommunens administrative medarbejdere. De nye arbejdsbesparende teknologier åbner op for nye og smartere måder at løse opgaver og yde bedre kommunal service til borgerne,” siger Ulrik Hasselstrøm, CTO for Kerteminde Kommune.

 

Guidelines til nem og hurtig opgradering

De virksomheder og offentlige instanser, der endnu ikke har migreret til en moderne platform, kan nemt og sikkert opgradere til Windows 8.1. Kom godt igang med udgangspunkt i denne tjekliste, som kan hjælpe med skiftet:

  1. Har virksomheden behov for nyt hardware? Første skridt er at tjekke, om I kører Windows XP, og om jeres pc’er opfylder systemkravene til at køre Windows 8.1. Det kan man gøre i denne guide. De fleste nyere pc’er på markedet understøtter Windows 8.1 og egner sig særligt til en moderne arbejdsplads og mobile medarbejdere. Oplev nogle af de nye pc’er og tablets her.
  2. Flyt virksomhedens data. Næste skridt er at flytte virksomhedens data på en sikker måde. Lav en plan for at migrere data til nye pc’er og vær sikker på, at I har backup på vigtige data og dokumenter. Se evt. her for hjælp til migrering.
  3. Få applikationerne med. Tjek at også jeres applikationer er kompatible med Windows 8.1 og vær sikker på, at I får applikationerne med over på nye systemer. Tjek også at netbaserede applikationer kan afspilles fra nyere webbrowsere.
  4. Installér Windows 8.1 Pro. Når hardware er på plads, data er overført og applikationerne kører, er jeres virksomhed klar til at høste fordelene ved et moderne system. I vil opleve at systemet er mere intuitivt, sikkert og hurtigere, så medarbejderne bliver mere produktive.

Læs mere om at komme nemt i gang med Windows 8.1 i denne Windows 8.1 brugerguide eller på Windows 8.1 sitet her.

Windows 8.1 Pro indeholder vigtige sikkerhedsopdateringer, herunder malware- bekæmpelse, forbedret databeskyttelse, kryptering af enheder, support på krypterede harddiske og adgangskontrol. Læs mere om sikkerhedsrisici ved Windows XP ift. Windows 8.1 her.


Windows 8 1 Business Brochure.pdf

Comments (0)

Skip to main content