Nye pc’er og tablets på vej til danske brugere


Af Louise Harders, produktchef for Windows                                                 

På årets største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, løftede Microsofts OEM-partnere sløret for en række nye Windows-enheder, som danske forbrugere - men bestemt også arbejdspladser -  kan se frem til i 2014. Nye Windows 8.1 pc’er og tablets samt applikationer og services giver brugerne nye oplevelser og øger perspektivet for at arbejde mobilt.

Tablets og forretningsapplikationer indtager arbejdspladserne

Markedet for tablets har oplevet stor vækst i 2013 og har i høj grad indtaget arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner samt vundet forbrugernes hjerter. Ud over Microsofts egen tablets, Surface og Surface Pro, har pc-producenterne lanceret mange forskellige Windows 8 og Windows 8.1 tablets med stor kraft, ydeevne og i elegante design. Perspektivet for tablets i 2014 er endnu større i takt med, at flere varianter af enheder ser dagens lys og stadig flere forretningsapplikationer kommer til. Applikationer, som gør arbejdsdagen for den mobile medarbejder både lettere og sjovere.

Fordelen ved Windows-tablets er, at man arbejder i det velkendte Windows-univers, nemt kan tilkoble eksterne enheder (tastatur, printer, USB osv.) og samtidig får hurtig adgang til internet, Office og forretningsapplikationer, så man kan være produktiv på farten. På CES har Panasonic netop præsenteret en lille og stødsikker tablet på 7”, der er velegnet til erhvervsbrug og hårdfør over for forskellige omgivelser.

2-i-1 i hastig vækst

Et andet område i vækst, hvor pc-producenterne lancerer nye enheder, er inden for kategorien 2-i-1, som består af både pc og tablet i én enhed. Forestil dig en tablet med et tastatur, som kan frakobles eller vippes rundt bag om skærmen, så den både kan benyttes som traditionel laptop og som tablet.

Lenovo præsenterede således to nye 2-i-1 pc’er på CES, som er fleksible enheder, der kan opnå forskellige positioner.

De nye egenskaber i Windows 8.1 såsom touch, nye søgefunktioner, applikationer og services i skyen, gør at OEM-partnerne nu designer hardware, som har mere kraftfuld ydeevne, touchskærme, længere batteritid og mere elegante paneler og højtopløselige skærme.

All-in-ones er en anden pc-kategori i stærk vækst, som har roterende display, ultratyndt design, smukke HD-skærme og indbyggede batterier, som gør dem nemme at transportere. En all-in-one pc kan fint stå på køkkenbordet, i kontoret eller stuen. All-in-ones er med andre ord en pc, man nemt kan transportere fra værelse til værelse til både arbejdsbrug og underholdning.

 

En anden nyhed fra CES er Toshibas 15” mobile arbejds-pc, som indeholder ultra HD-skærmopløsning med 4K teknologi, der giver en helt særlig skærmopløsning og er ideel til ingeniører eller professionelle inden for den grafiske branche.

Alt i alt har pc-producenterne lanceret et spændende udvalg af nye Windows-enheder, som giver brugerne oplevelser ud over det sædvanlige i 2014 – både til professionel og privat brug. Og med de nye forbedringer i Windows 8.1-opdateringen følger bl.a. bedre integration i skyen, nye søgefunktioner, personalisering og nemmere måder at multitaske på.

I dag benytter 1.5 milliarder mennesker Windows-enheder, og med nyheder præsenteret på CES, bliver udvalget af pc’er, tablets og andre enheder kun større og endnu mere spændende for forbrugere og medarbejdere, der ønsker fleksibilitet og mobilitet i deres pc.

Læs mere om Windows-nyhederne fra CES her

Comments (0)

Skip to main content