Big data til Office-brugere


Af Lars Bo Granath, produktchef for Information Platform. 

Man behøver ikke længere være storkunde med etablerede datacenter-løsninger for at få glæde af moderne business intelligence i sin virksomhed. Fra starten af 2014 kan Office 365-kunder nemlig få direkte adgang til mange slags dataset – store som små, struktureret som ustruktureret - med Microsoft Power BI, som er en big data-løsning, baseret på Excel og Office 365.

Big data og business intelligence (BI) er ifølge analytikerne Gartner og IDC en af tidens største teknologitendenser, som virksomhederne bør overveje at bruge som konkurrenceparameter. Tidligere var business intelligence forbeholdt større virksomheder med store mængder data. Men faktum er, at alle typer og størrelser af virksomheder har brug for nem adgang til at kunne skabe overblik og analyse data for bedre at kunne budgettere, lave rapporter og i det hele taget træffe bedre forretningsmæssige beslutninger.

Microsoft er nu klar med Power BI, som er en business intelligence-løsning, der giver virksomheder af alle størrelser mulighed for at integrere åbne dataset fra internettet med egne data. Løsningen er baseret på Excel og dermed en integreret del af Office 365, så det er velkendt og brugervenligt at benytte. Løsningen er cloud-baseret og styrker deling af og samarbejde omkring informationer og data.

Power BI er en såkaldt ’self-service BI-løsning’, der giver brugere mulighed for selv at identificere, analysere, visualisere og dele data via velkendte Office-værktøjer. Power BI giver ligeledes mulighed for at skalere, samle og håndtere data på tværs af virksomheden. Derudover kan eksempelvis økonomi- og it-afdelinger få dyb indsigt i analysetal, forudsigelser og benytte avancerede analyseværktøjer.

Big data i Office 365 fremmer indsigt, beslutninger og forretningsudvikling 

Netop den søgebaserede tilgang til at kunne visualisere data i grafer direkte i Excel, giver nemt of overskueligt overblik over virksomhedens strukturerede og ustrukturerede data. Denne mulighed giver nemlig ledelsen og økonomiafdelingen hurtig adgang til forretningskritiske informationer, som de kan basere forecasting og rapportering på. Samtidig danner big data-analyser grobund for bedre og mere konkurrencedygtige beslutninger, så virksomhederne kan reagere og justere deres markedsindsats hurtigere end tidligere.

Virksomheden kan ligeledes bruge Power BI som værktøj til at udvikle forretningen, da forudsigelser af salgs- og produktcyklusser, markedsmuligheder og nye tendenser bliver synlige. Også it-afdelingerne og analytikere i virksomheden kan foretage såkaldt ’predictive analytics’, som er et dybere lag af dataindsigt og analyse, der normalt er forbeholdt store eller datatunge virksomheder.

De vigtigste egenskaber i Power BI til Office 365 er:

  • Business intelligence portaler, der gør det nemt at dele data, rapporter og andre arbejdsdokumenter med kollegaer fra mapper, der hentes on-premise eller tilgås direkte i skyen fra enhver pc, tablet eller mobil enhed.

  • Rollebaseret adgang til data, så kun de rette personer har adgang til bestemte foldere.

  • Nem håndtering af forespørgsler fra kollegaer og deling af dokumenter, da brugere kan dele egne dokumenter men også forespørge på data og selv hente data, såfremt de er tilgængelige, og brugeren er tildelt adgang.

  • Data kan holdes automatisk opdateret via en gateway fra on-premise-løsningen, og brugere kan søge efter data på tværs af alle virksomhedens datakilder.

  • En Windows 8.1 app gør, at man kan tilgå rapporter og grafer lavet i Office 365 fra en Windows-tablet eller smartphone. Man kan ligeledes gemme favorit-rapporter eller finde nye rapporter fra de touch-optimerede tablets og dele med kollegaer.

Power BI til Office 365 bliver tilgængelig i løbet af første kvartal af 2014 med mulighed for forskellige abonnementstyper. Senere på året kommer en opdatering, så man nemt kan præsentere søgebaseret data visuelt i grafer og diagrammer.

Læs mere om Microsoft Power BI på www.powerbi.com. Se demonstration af Power BI her.

Comments (1)

  1. Anonymous says:

    Nye undersøgelser fra EU og Erhvervsstyrelsen viser, at Big Data spås en stor fremtid blandt danske virksomheder. Og man behøver ikke længere lave store nye investeringer i datacenter samt front-end løsninger, for at få

Skip to main content