Gartner: Mobilitet og cloud på agendaen i 2014


Den 10.-14. november deltog Microsoft og en dansk delegation af kunder og partnere på analysehuset Gartners årlige konference i Barcelona, hvor de vigtigste teknologitendenser blev præsenteret. Mobilitet og håndtering af mobile enheder bliver afgørende for virksomhedernes samlede IT-setup. Og cloud computing er blevet så moden, at nye modeller af hybride skyer vinder frem, og den personlige sky med det personlige økosystem er omdrejningspunktet for de fleste menneskers arbejde og fritid.

På Gartners årlige konference, præsenterede analysehuset de 10 største teknologitrends, som danske virksomheder kan forvente at se mere til i 2014:

 1. Mobile Device Diversity & Management
 2. Mobile Apps & Applications
 3. The Internet of Everything
 4. Hybrid Cloud & IT as Service Broker
 5. Cloud/Client Architecture
 6. The Era of Personal Cloud
 7. Software Defined Anything
 8. Web-Scale IT
 9. Smart Machines
 10. 3D Printing

Stigningen i tablets, smartphones, pc’er og software, der kan tilgås fra de forskellige enheder, gør, at håndtering af mobile enheder og applikationer er i fokus for 2014. Cloud computing er blevet mainstream og nemmere at håndtere i et sikkert miljø, så mange store og små virksomheder er allerede i skyen. Vi kan forvente, at endnu flere virksomheder går i skyen og oplever både nye typer hybride skyer og en stigning i den personlige sky – eller det personlige økosystem.

Også begrebet Internet of Everything får stor betydning i 2014, da et konstant stigende antal informationer og data er tilgængelige. Internettet er således limen, der kobler personer og enheder sammen og gør kommunikation og data bredt tilgængelig.

Social, cloud, mobilitet og information stadig de vigtigste tendenser.

Udover nye teknologitrends, fortsætter Gartner rejsen med de fire grundlæggende faktorer, som i dag påvirker virksomheder og bliver toneangivende for, hvilke muligheder IT kan skabe. Begrebet Nexus blev introduceret sidste år og indbefatter sammenspillet mellem social innovation, mobilitet, cloud og informationer.

Microsoft præsenterede sidste år strategien, der lægger fokus på netop de fire tendenser, og vi har senest introduceret nye services og modeller, således vi kan hjælpe danske virksomheder med at imødekomme tendenserne og høste bedst mulig gevinst deraf. Mere specifikt, kan Microsoft rådgive og levere services inden for de fire Nexus-kategorier:

 • Sociale netværk er ikke længere kun tilgængelige for forbrugere. Med opkøbet af den sociale netværkstjeneste for virksomheder, Yammer, og med Facebook og LinkedIn integration i Office, har danske virksomheder god mulighed for at optimere kommunikation og samarbejde med de rette sociale værktøjer. Se gode råd til, hvordan din virksomhed kan få gavn af sociale samarbejdsværktøjer.
 • Introduktionen af Microsofts eget mobile operativsystem og Surface, opkøbet af Nokia og lanceringen af Windows 8 platformen, kan virksomhederne nu tilbyde en mobil platform til medarbejderne, der både er brugervenlig, sikker og nem at administrere. Dertil kommer, at mange danske virksomheder er begyndt at udvikle deres egne line of business apps, som gør egne data og applikationer tilgængelige til medarbejdere på farten.
 • Cloud er i den grad en teknologi, der er modnet og har taget fart. Med Office 365, Azure, datacentret og desktop management, er det muligt at styre infrastruktur og applikationer i skyen, og derfor har mange danske virksomheder – små som store – allerede taget springet. Se eks. hvordan legetøjsgiganten Top Toy gav 300 butikker email med Office 365.
 • Informationsmængder stiger og der er i høj grad behov for styring og strukturering af de store mængder data, så den rette data bliver tilgængelig for forretningen som baggrund for at træffe bedre beslutninger. Microsofts udbud inden for business intelligence og big data består i SQL, SharePoint og Dynamics, der giver virksomhederne transparens og overblik over data. SEAS NVE er et godt eksempel på en virksomhed, der benytter business intelligence som konkurrenceparameter.

 

Gartner beskrev ligeledes på konferencen, at CIO’ens rolle er i forandring. De talte om begrebet Two-speed-IT, hvor en CIO og IT-afdeling skal kunne jonglere to store roller sideløbende: Fast moving IT, som eks. at kunne lave en app på en uge. Den rolle er drevet af digitaliseringen og det øgede behov for, at IT skal kunne respondere hurtigt på forretningens behov. Samtidig skal den oprindelige IT-rolle varetages, som består i vedligeholdelse og modernisering af mail, ERP-systemer og datacenteret.

For mere information om Gartners nye tendenser, se vedhæftet fil.

 

Top 10 Tech Trends.pdf

Comments (0)

Skip to main content