Code Camps udvikler apps på 72 timer


Af Jasper Hedegaard Bojsen, direktør for udviklere og platforme

Hvor hurtigt kan man lave en skræddersyet app, hvis man har det rigtige team og arbejder uafbrudt? Forudsat at opgaven ligger klar, og at der er masser af mad, frugt, sodavand og snacks, kan det gøres på 72 timer. Det har Microsoft og udviklerhuset Bluefragments erfaret adskillige gange efter at have lavet apps for nogle af de største brands i Danmark.

Forberedelsen til en Code Camp består i at afdække med kunden, hvad app’en skal indeholde, hvilket design, den skal have og undersøge, om der er barrierer i virksomhedens infrastruktur. Dernæst udvælges de bedste udviklere i Microsofts udvikler-community, der – til trods for, at de modtager betaling for arbejdet - i høj grad tager udfordringen op for at få oplevelsen.

Mange danske virksomheder ønsker at være på de platforme, hvor deres kunder er, og apps er et godt sted at starte. Således har eks. Berlingske Media fået udviklet en nyheds-app, som understøtter mediehusets strategi om at være innovative og møde læserne på de platforme, de benytter.

FCK er et godt eksempel på en app, der er engagements- og brugerdrevet. Her samlede man en gruppe fans til 72 timers udvikling i Parken med opgaven at udvikle en app fra fans til fans, som understøttede FCKs brand, image og kvalitet. I løbet af de 72 timer blev FCK-fans løbende orienteret via Twitter og Facebook om forløbet, hvilket resulterede i engagement og gode forslag til indhold for app’en.

”Det er en udfordring at samle 14 personer, der aldrig har mødt hinanden og få dem til at arbejde godt sammen. Deres eneste fællesnævner er, at de er F.C. København fans. Øvelsen bekræfter, at ikke nok med at vi har de bedste fans i Danmark, vi har også de mest kompetente fans,” siger Kasper Munk, Online Manager hos F.C. København

Apps til virksomheder, events og NGO’er

Microsofts og Bluefragments SWAT-team har også udviklet apps til TV2 Play, hvorfra man kan afspille video; teleselskabet 3, der nu har en app til ’Mit 3’; og e-Boks, så man kan modtage digital post fra det offentlige direkte på telefonen. e-Boks-app’en havde et ekstra krav i at skulle leve op til de særlige IP og sikkerhedsmæssige regler ifm. persondataloven. Men det viste sig ikke at være en hindring for at udvikle app’en på 72 timer.

Bluefragments er projektleder og ejer af Code Camps og står for efterfølgende support, vedligehold og distribution af apps. Thomas Martinsen, CEO for Bluefragments er begejstret for projekterne:

”Windows 8 platformen har bevist sit værd i alle henseender. Det er en stærk og fleksibel platform, der gør det muligt at udvikle apps på ufattelig kort tid, og den har inviteret til nytænkning blandt udviklere og kunder. Selvom Code Camps er hårdt arbejde, har vi det utroligt sjovt undervejs – og udsigten til at nå i mål med et flot resultat samt selve processen, er en oplevelse, som mange udviklere ønsker at være en del af.”

Fremadrettet forventer Microsoft og Bluefragments, at flere danske virksomheder vil efterspørge apps. Der er ligeledes et stort potentiale i arrangementer som Roskilde Festivallen, der allerede har fået en 72-timers app, samt NGO’er, der skal indsamle penge til særlige formål.

I takt med, at Windows 8 og touch teknologien udbredes vælger flere og flere virksomheder at lave egne apps med fokus på en nem, intuitiv og lækker brugergrænseflade, som kan imponere brugeren. Design og brugergrænseflader er pludselig blevet et konkurrenceparameter for mange virksomheder, der bruger app’en til at adskille sig fra andre virksomheder og give brugerne en god oplevelse. Dertil kommer, at målgruppen ikke kun er forbrugere men i høj grad også medarbejdere, der ønsker at tilgå app’en fra deres mobile enhed.

”Code Camps har bevist, at det ikke behøver at være svært at udvikle en app. Det er ikke gratis, men det kan gøres hurtigt med samme, positive resultat, som længerevarende app-udvikling. Og vores erfaring er, at det har ført til nytænkning blandt både ledelse og medarbejdere og flyttet grænserne for, hvilke muligheder teknologien bringer,” siger Thomas Martinsen. 

 

 

Comments (0)

Skip to main content