Nye Cloud-løsninger binder systemer sammen i hybride skyer


Af Christian Nygaard Christoffersen, produktchef for Windows Server, chchri@microsoft.com, og  Lars Bo Granath, produktchef for Microsoft SQL og Windows Azure, larsbg@microsoft.com

Nye muligheder med private og hybride skyer

I april 2013 annoncerede vi opdateringer til Microsofts cloud-tjeneste Windows Azure, der gør det lettere for virksomheder, at flytte applikationer samt optimere forretningen med skalérbar IT i skyen. Således blev Infrastructure-as-a-service (IaaS) tilgængelig på Microsofts åbne og fleksible platform, Windows Azure. Med opdateringen kan virksomheder nemt og hurtigt flytte deres vigtigste programmer i en offentlig sky – og spare både tid og penge. Det giver IT-chefen større fleksibilitet i sammensætningen af sit datacenter, bl.a. ved at kunne udvide IT-kapaciteten på lejebasis og uden kapitalbindinger.

I juni 2013 annoncerede vi så opdaterede server- og cloud-løsninger til virksomheder, så de kan realisere det moderne datacenter og nyde godt af fordelene ved en hybrid sky. Det sker med introduktionen af Windows Server 2012 R2 og System Center 2012 R2, Windows Intune med mobile device management samt SQL Server 2014. Alle løsninger integrerer med Windows Azure, hvilket gør dem fleksible og giver kunderne bedre muligheder for at optimere deres hybride sky – dvs. finde den optimale balance mellem den offentlige og private sky i netop det IT-scenarie, som kunden har brug for.

Windows Server indeholder nu nye funktioner inden for adgangsbeskyttelse, skalerbarhed og virtualisering samt mulighed for optimering af det eksisterende storage-miljø. Kunden får en hybrid sky, hvor man lettere kan håndtere og imødekomme udfordringen, at medarbejdere vil kunne tilgå virksomhedens systemer fra alverdens smartphones, tablets og pc’er. SQL 2014 giver desuden mulighed for back-up i skyen ifm. datanedbrud.

De nye løsninger nedbryder således barrierer mellem datacentre, så kunderne lettere kan skabe et styresystem i skyen, hvor IT-services og applikationer altid er tilgængelige uanset, hvor brugeren befinder sig og fra hvilken enhed, brugeren ønsker at tilgå informationer.

Power business intelligence og single sign-on

På Microsofts årlige partnerkonference, WPC, der fandt sted i juli, løftede vi desuden sløret for nye tiltag inden for business intelligence og single sign-on:

-        Power BI til Office 365: En business intelligence løsning, som giver virksomheder mulighed for at integrere åbne dataset fra internettet med egne data. Løsningen er baseret på Excel og dermed en integreret del af Office 365, så det er nemt og intuitivt at gå i gang med. Power BI giver indsigt i data og visuelt overblik via interaktive grafer, og man kan nemt opdatere, analysere og rapportere over tid samt spore tendenser udfra dataudviklingen.

-        Windows Azure Active Directory: Nye funktioner gør det muligt at lave ’single sign-on’ (SSO) adgang for brugerne. Man kan dermed bruge det samme login til at tilgå alle sine cloud services.

De nye Windows Server, System Center og SQL Server løsninger kan downloades i Preview her.

Windows Server 2012 R2 og System Center 2012 R2 samt den nyeste opdatering til Windows Intune bliver tilgængelige fra d. 18. oktober 2013.

For mere information om nyhederne fra Power BI, se her.

Comments (0)

Skip to main content