Mød Windows 8.1


Af Louise Harders, produktchef for Windows

De største nyheder i Windows 8.1 består af forbedringer og opgraderinger på nøgleområder som personalisering, søgefunktioner, indbyggede applikationer, Windows Store, cloud-forbindelse, device management og sikkerhed. Forbedringer, som gavner både medarbejdere, IT-chefer og forbrugere.

I Windows 8.1 er søgninger drevet af Bing, som bliver præsenteret i et overskueligt overblik med data hentet fra mange indholdskilder (nettet, apps, filer og SkyDrive), så man får det bedst mulige søgeresultat. Vi har desuden forbedret muligheden for at multitaske i Windows 8.1, hvor man nu selv kan justere størrelsen for apps, ligesom man kan dele skærmen mellem to applikationer eller have op til tre programmer på hver skærm, hvis flere displays er forbundet. Savner man den traditionelle desktop, kan man ligeledes gøre sin skrivebordsbaggrund til startskærmsbaggrund, og det er blevet nemmere at navngive og organisere fliserne, så man har et godt overblik og nem adgang til de applikationer, man bruger mest.

Cloud, mobilitet og sikkerhed i fokus for virksomheder

I Windows 8.1 kan man desuden gemme filer direkte i SkyDrive, og den nye SkyDrive-app giver adgang til filer på pc’en eller i skyen, uanset om man er online eller offline. Når man logger på Windows 8.1-enheden med en Microsoft-konto, bliver enheden tilpasset de personlige indstillinger og apps, så det bliver utroligt nemt at skifte imellem devices eller sætte et nyt device op. Windows 8.1 har desuden nem adgang til PC-indstillinger, integreret Internet Explorer 11 og bedre navigation for brugere, der anvender mus og keyboard. Der er samtidigt kommet mulighed for at boote sin PC direkte til Desktop eller Alle apps  – en forbedring der er blevet inkluderet i produktet baseret på det feedback vi har modtaget siden lanceringen for knapt 1 år siden.

Særlig interessant for virksomheder byder Windows 8.1 styresystemet bl.a. på nye mobile business apps, en mere intuitiv brugeroplevelse med Office-pakken i Windows 8.1 og ikke mindst sikker adgang til virksomhedens data fra enhver pc, smartphone eller tablet. Windows 8.1 understøtter således en mobil strategi, hvor medarbejderne er online fra distancen og arbejder fleksibelt. Herunder består nogle af de nye funktioner i en forbedret mobil bredbåndsfunktion, NFC-baseret adgang til printere og hurtig internetopkobling.

Sidst men ikke mindst gør Windows 8.1 det muligt at imødekomme en Bring Your Own Device strategi, hvor personlige enheder håndteres centralt og samtidig understøtter den eksisterende infrastruktur. Desuden er der i Windows 8.1 en række nye sikkerhedsfunktioner, herunder brugergenkendelse, fjernelse af data fra distancen og datakryptering på alle medarbejdernes personlige enheder.

Windows 8.1 er tilgængelig for forbrugere fra 18. oktober. Windows 8.1 bliver gratis at opdatere til for eksisterende Windows 8-brugere gennem Windows Store. For mere information om og download af Windows 8.1 Preview, se her. Vi anbefaler, at du tager back-up på forhånd samt læser denne FAQ, før du installerer.

 

Comments (0)

Skip to main content