Windows Azure slår porten op til det skybaserede serverrum


Der er altid meget opmærksomhed forbundet med en ny version af f.eks. Windows, Microsoft Office eller styresystemer til mobile enheder. Men faktisk har Microsofts cloudbaserede platform, Windows Azure, også undergået en temmelig imponerende udvikling de seneste par år, og med den seneste opdatering fra april kan platformen danne basis for en komplet virtualisering af virksomhedens it-miljø.

– I dag er Azure med, uanset om du kører Windows Server, Linux eller et blandet miljø. Det er ren infrastructure as a service, fortæller Henrik Westergaard Hansen, Architect Evangelist, Microsoft Danmark.

– I bund og grund er Azure i dag også en helt regulær virtualiseringsplatform som man kender det fra virksomhedens gængse virtualiseringsmiljø. Det betyder, at man kan starte alt fra SharePoint- og Windows-servere  til SQL-servere og Linux-maskiner på platformen. Men tillige kan du – hvilket har været Azures kendetegn fra starten – modificere, nedlægge og skalere systemer og applikationer i lige så vid udstrækning, man måtte have lyst og behov for det. For man betaler kun for det, man bruger og slipper derfor helt for at skulle lægge investere up front i hardware. Eller for at hænge på et driftsabonnement, man måske alligevel ikke udnytter optimalt, forklarer han.

Henrik Westergaard Hansen bemærker dog, at man lige så vel kan migrere hele eller dele af virksomhedens eksisterende infrastruktur op i skyen.

– Vi kalder det ’lift and drop’ og det betyder helt basalt, at man – uden de helt store armbevægelser – kan flytte systemer i drift ud på Azure. Det er blevet langt nemmere end tidligere, og samtidig er overblikket blevet forbedret. Samlet vil jeg mene, at Azure med forårets opdatering er blevet endnu mere interessant for både kunder og partnervirksomheder, der gerne vil lægge egne applikationer i skyen. Eller som måske drifter og udvikler infrastruktur og løsninger for kunderne, men ikke har lyst til at binde store mængder kapital i egen infrastruktur, siger han.

 

Comments (0)

Skip to main content