Marathonudvikling giver fremragende apps til Windows Phone på rekordtid


– En ting er at påstå, at vi har en virkelig god udviklingsplatform til Windows Phone, samt at den reelt er væsentligt mere gennemtænkt og opdateret end de værktøjer, man anvender til at bygge apps til Android og iOS. Noget andet er at bevise det i praksis. Derfor startede vi App Developer Camp for at demonstrere, hvor hurtigt man i praksis kan udvikle Windows Phone-apps af virkelig høj kvalitet, siger Jon Bille, ansvarlig for Windows Phone hos Microsoft Danmark.

Han er primus motor bag App Developer Camp-konceptet, der handler om at lade en gruppe dygtige, eksterne udviklere bygge en Windows Phone-app fra bunden på højst 72 timer – i træk, vel at mærke.

Konceptet startede som et pilotprojekt med en flok frivillige udviklere, man havde fundet via netværk og venners-venner-princippet. Men gennem en håndfuld udviklingsforløb er de 14 udviklere blevet tømret sammen og fungerer nu som en professionel enhed, der påtager sig opgaver med at bygge Windows Phone-apps af en karaktér, som virksomheder i almindelighed sætter 6-8 måneder at udvikle.

– Indtil videre har vi bygget apps for 3, TV2 Play, Berlingske, E-Boks og for FCK – dén blev FCK-appen så god, at FCK-fans med Android og iOS er begyndt at rykke klubben for, hvornår de får en app, der er lige så god som Windows Phone-folket, beretter Jon Bille.

Udviklingsforløbene er i sagens natur ganske intensive og bygger bl.a. på, at råskitser og flow låses på et tidligt tidspunkt og respekteres. Tilsvarende overholdes vedtagne milestones benhårdt undervejs.

– Det er hårde forløb, men de er også sjove og fagligt meget værdifulde – også for kunderne. Sidste år skrev flere af dem julekort til teamet og takkede for det, de betegnede som ’årets højdepunkt.’ Det siger dels noget om, hvor glade de har været for produktet efterfølgende, men også om, at App Developer Camp er en ekstremt lærerig oplevelse for både organisation og enkeltpersoner, fortæller Jon Bille. Til gengæld skal man ikke være alt for glad for sin nattesøvn, konstaterer han.

– Hele sidste weekend brugte vi hos teleselskabet 3 for at udvikle en ny version af deres kunderettede ’Mit 3’-app og jeg skal da ærligt indrømme, at jeg var en smule træt, da jeg mødte hos Microsoft mandag morgen; siden fredag blev det til ca. fem timers søvn. Men resultatet blev rigtig godt!

Jon Bille bemærker, at ryet har spredt sig om de gode resultater, der kommer ud af et forløb med App Development Camp, og at man allerede har flere forløb på bedding; bl.a. vil holdet nu også til at prøve kræfter med apps til internt brug i kundernes virksomheder.

– Så har man en god idé til en app, som kunne være værdifuld for virksomhed eller organisation, kan man sådan set bare tage fat i mig. Så prøver vi at føle ideen på tænderne i uforpligtende regi og tager den eventuelt videre derfra, siger Jon Bille, der kan fanges på 22 10 45 72 eller jon.bille@microsoft.com.

 

Link: www.microsoft.dk/windowsapps
   

Comments (0)

Skip to main content