Produktivitet, fleksibilitet og reelle besparelser med Lync 2013 Mobile


De fleste er klar over, at mobile opkald fra udlandet kan være en dyr affære. Men har du adgang til trådløst net på hotellet eller caféen, giver Lync 2013 Mobile nu mulighed for at lave både telefonopkald (VOIP) og videoopkald over en dataforbindelse. Begge dele er dog også mulige med 3G/4G.

Desuden gør funktionen ”ring-via-arbejde” det muligt at kalde op fra Lync 2013 Mobile, så modtageren kun ser dit arbejdsnummer. Det kan i nogle sammenhænge være utrolig praktisk. For eksempel hvis du bruger samme telefon privat og på jobbet – hvad rigtig mange af os jo efterhånden gør – og helst ikke vil give dit private mobilnummer til hvem som helst.

Samtidig kan funktionen faktisk skære ca. 2/3 af regningen for udlandsopkald, fordi den i realiteten fungerer ved at ringe retur til dig selv fra jeres Lync Server i Danmark og – når denne forbindelse er etableret – placerer opkaldet til den person, du ønsker at tale med.

Naturligvis er kendte Lync-funktioner som presence eller ’tilstedeværelse’ også tilgængelig i Lync 2013 Mobile, så du slipper for at ringe forgæves eller for at forstyrre kolleger, der har travlt med noget andet.

Af og til kan spørgsmålet klares uden et opkald – eller måske sidder du i et møde – og i de tilfælde er Instant Messaging funktionen i Lync Mobile et godt værktøj. Viser det sig alligevel, at lyd eller billede er nødvendigt, skifter du kommunikationsform med et enkelt klik på skærmen.

Lync 2013 Mobile giver dig også et samlet overblik over telefonbeskederne i din indbakke, og kan dermed aflytte dem direkte – og i den rækkefølge du har lyst til. Visningen af dagens kalender gør det let at deltage i de Lync-møder, der er planlagt. Igen kræves blot et enkelt klik på skærmen for at ringe ind i mødet. Ikke noget med at indtaste lange telefonnumre og forsøge at huske det seks- eller otte-cifrede møde-ID, som du sikkert er vant til.

Lync 2013 Mobile er tilgængelig til følgende platforme, og installeres direkte fra de respektive App-markedspladser:

  • Windows Phone 8
  • iPhone
  • iPad
  • Android smartphones (forventet i april 2013)

Til Windows 8 touch-baserede enheder, kan du endvidere hente en Lync App baseret på modern UI, i Windows Store.

Rent praktisk skal det bemærkes, at:

  • Lync 2013 Mobile kræver en Lync Server 2013 i eget datacenter eller via Office 365 (som er opgraderet til ”2013”-versionerne; det sker automatisk hen over foråret). Lync 2013 Mobile kan altså IKKE anvendes, hvis | kører på Lync Server 2010.
  • Lync 2013 Mobile er inkluderet i brugerens basislicens (Lync Server 2013 Std. CAL). VOIP-opkald til telefonnettet kræver desuden, at bruger er licenseret i Lync virksomhedstelefoni (Lync Server 2013 Plus CAL)
Comments (0)

Skip to main content