Outlook.com – social mail med chat giver klassisk webmail baghjul


Gennem tiden har Microsofts klassiske Hotmail-tjeneste fået adskillige ansigtsløftninger og er stadig en af verdens allermest populære mailtjenester med mere end 360 millioner brugere. 

Men tiden har sat sin spor og efter knap 18 år på banen er en særdeles kompetent afløser på banen i form af den ligeledes gratis Outlook.com, der fremover vil være et særdeles stærkt bud på en kommunikationstjeneste til privat brug.

Den nye tjeneste har imidlertid ikke blot navnet til fælles med Microsofts professionelle mailklient. Outlook og Outlook.com bygger nemlig begge på grundtanken om, at det skal være nemt og bekvemt at løse en lang række opgaver fra én og samme brugergrænseflade.

Mail og sociale medier samlet ét sted

For ligesom det efterhånden er længe siden, at Outlook-klienten ’blot’ var et mailprogram, indeholder Outlook.com også langt mere end den rene webmailfunktionalitet, men er reelt en fuldvoksen kommunikationsløsning i sin egen ret.

Eksempelvis er her direkte integration til Skype – hvilket gør det nemt at chatte eller starte videokald – samt til Facebook og Twitter.

 

 

Nem at dele og redigere Office-filer – helt gratis

Outlook.com er også bygget til at fungere gnidningsløst med de gratis Office Web Apps. Det betyder, at du kan åbne, rediger og dele Office-filer direkte fra din indbakke. Uanset om du eller dem, du kommunikerer med, har Microsoft Office installeret eller ej.

Her er også en direkte linje til SkyDrive. Det betyder dels, at din personlige ’sky-konto’ rummer op til 7 GB data – svarende til over 20.000 Office-dokumenter eller 7.000 fotos – dels at du nemt kan dele filer og fotos med venner og familie. Vel at mærke uden at skulle overveje, om filerne er for store til at sende med mail eller ej.

Endelig har maildelen gennemgået en gennemgribende ombygning, så Outlook.com i langt højere grad ligner den professionelle Outlook-klient fra Microsoft Office. Det gør det langt lettere at overskue, sortere og arbejde med mails end via Hotmails aldrende brugergrænseflade.

Slip for spam, fup & svindel

Du kan også lynhurtigt skille nyhedsbreve og reklamemails – som ikke er decideret spam, men som du bare gerne vil læse på et andet tidspunkt – fra de vigtige mails fra venner og familie, som skal have mere øjeblikkelig opmærksomhed.

Apropos spam, så sørger forbedrede filtre for, at antallet af uønskede fup- og reklamemails holdes nede på et absolut minimum.

Bevar din gamle Hotmail-adresse

Tjenesten giver nye brugere mulighed for at oprette nye konti med tilføjelsen outlook.com. Men du vil også kunne opgradere fra Hotmail og bevare din hotmail.com-adresse som et alias, så du ikke skal til at skifte adresse.

Det betyder kort sagt, at du både kan få fuld adgang til den nye tjeneste og modtage mails fra alle dem, du normalt kommunikerer med. Og du slipper helt for alt det besvær, der sædvanligvis er forbundet med at skulle skifte adresse og give talrige afsendere og venner besked.

I øvrigt er Outlook.com ikke blot en alsidig, velfungerende og gratis tjeneste, men fungerer også på tværs af platforme og browsere. Læs meget mere på vores danske Outlook.com-side, som du finder på http://windows.microsoft.com/da-dk/windows/outlook-compare-hotmail.

Comments (0)

Skip to main content