Basisbeskyttelse af mobile enheder og ny app-hub


Den skybaserede Windows Intune-service har allerede vundet stor udbredelse som et effektivt værktøj til administration og sikring af Windows-baserede pc’er og data. Seneste iteration af Windows Intune – kaldet Wave D – gør imidlertid ikke blot administrationen endnu nemmere, men rammer også direkte ned i en helt anden udfordring, der bliver stadig mere påtrængende.

– Man kommer ikke uden om, at Consumerization of IT og den stadig mere brogede portefølje af enheder presser it-afdelingen. Men dét er nyeste udgave af Windows Intune direkte designet til at håndtere, forklarer Windows-produktchef René Giese.

– For hvor it-chefen traditionelt har været nødt til at agere dørvogter og holde nye enheder ude fra virksomhedens netværk af sikkerhedsmæssige årsager, forventer ledelse og medarbejdere i dag, at it-afdelingen er forandringsambassadører, der gør det umulige muligt. Herunder at sørge for, at man kan løse opgaver lettere og mere effektivt med præcis de værktøjer, den enkelte selv foretrækker og arbejder bedst med, siger han.

 

 

Windows Intune sikrer basisbeskyttelse af alle mobile enheder

I nogle organisationer udvider man derfor løbende antallet af enheder, medarbejderne får lov at anvende, mens andre omfavner bring your own device-tanken og lader folk anvende præcis de mobile produkter, de har lyst til.

– Men uanset tilgangen kan man med Windows Intune nu implementere en basisbeskyttelse af mobile enheder ved f.eks. at sikre, at alle enheder er kodebeskyttede og kan slettes pr. distance, hvis de skulle blive stjålet eller tabt. Uanset om enhederne er baseret på Windows Phone 8, Windows RT, Android eller iOS – og ligegyldigt om de er koblet til virksomhedens Active Directory eller ej, forklarer René Giese.

Distribuér virksomhedens egne apps på lukket hub i Intune

Samtidig stiller Windows Intune en særlig ’app-hub’, kaldet Company Portal, til rådighed, så virksomheder lettere kan udrulle egenudviklede mobile apps til medarbejderne.

– Hidtil har du været nødt til at lave en masse krumspring i de ’åbne’ app-butikker, så en virksomhedsspecifik app kun kunne hentes af virksomhedens egne medarbejdere. Men med Windows Intune administreres opgaven af ét app-katalog, hvorigennem medarbejderne kan hente programmerne, siger René Giese.

Hubben fungerer omtrent, som når man køber en spil- eller funktionsudvidelse gennem en Store, der allerede ligger på telefonen.

– Det er supernemt at implementere og let for medarbejderne at anvende i praksis. Desuden ligner hubben sig selv på tværs af alle mobile operativsystemer. Så medarbejderne skal ikke vænne sig til en ny løsning, når de f.eks. skifter deres iPhone ud med en Samsung Galaxy eller en Nokia Lumia, siger René Giese.

Ingen kan forudse fremtiden – men det er let at planlægge efter usikkerheden

– Pointen er blandt andet, at det bliver stadig mere meningsløst at indrette sin it-politik på basis af enkeltenheder. For ingen ved reelt, hvilke værktøjer medarbejdere og ledelse foretrækker at arbejde på om et år. Men med Windows Intune slipper du helt for den hovedpine, fordi du let kan administrere det hele, tilføjer han.

I øvrigt strækker valgfriheden sig videre endnu. For i samspil med den nyligt frigivne System Center Service Pack 1, kan man – foruden mobile enheder og Windows-maskiner – tillige administrere Mac- og Linux-maskiner fra én og samme brugergrænseflade i Windows Intune.

Comments (0)

Skip to main content