Den nye Lync 2013 driver nye produktivitetsgevinster og omkostningsreduktioner


For de fleste nuværende brugere er Lync 2010 blevet et uundværligt værktøj i det daglige arbejde. Muligheden for at kommunikere og samarbejde uafhængigt af tid og sted, har gjort hverdagen lettere og medført store besparelser på både rejsebudgetter og udgifter til f.eks. telefoni- og konferenceløsninger. Den nye Lync 2013 byder på yderligere forbedringer, der hjælper kunderne med at realisere flere produktivitets- og besparelsesfordele. I denne sammenhæng er brugeroplevelsen central. For uden brugeraccept realiseres ingen af de potentielle fordele, der ligger i en it-løsning. Lync 2013 er således re-designet med endnu større brugervenlighed in mente. Betjeningen er let og enkel, uanset om brugeren har en PC med tastatur og mus, eller anvender en touch-baseret enhed.

Funktionerne til videokonference er blandt de centrale forbedringer i Lync 2013, siger Lync-produktchef Jørgen Rahbek.

– I den tidligere version af Lync vises kun én video-strøm, nemlig den aktive taler. Med Lync 2013 vises nu op til fem kameraer samtidigt, vel at mærke i HD-kvalitet. Mødedeltageren kan selv vælge, hvordan video og mødeindhold fordeles på skærmen. Har man to skærme til rådighed, kan video f.eks. vises på den ene og indhold på dan anden, siger han.

– Samtidig giver den nye Lync Web App mulighed for, at gæster kan deltage i Lync-møder direkte fra deres browser på en pc eller Mac. Lync Web App understøtter både audio, video og deling af indhold i f.eks. Internet Explorer, Firefox og Safari, så alle deltagere få den fulde rige oplevelse i Lync-mødet, forklarer Jørgen Rahbek.

 

 

Brugere af mobile enheder baseret på Windows Phone 8, iOS og Android kommer også til at opleve forbedringer, der både gør arbejdet lettere og kan spare penge. Den nye Lync Mobile 2013 understøtter nemlig Voice over IP og video, så det f.eks. vil være muligt at ringe gratis hjem til kollegaerne fra en WiFi-forbindelse i udlandet. I forbindelse med frigivelsen af Windows 8 ligger der allerede nu en gratis Lync-app i Windows Store, som bygger på styresystemets nye brugerflade i Windows 8.

– En vigtig nyhed er også muligheden for at kommunikere med dine Skype-kontakter direkte fra Lync 2013. Med mere end 200 millioner brugere på Skype giver Lync 2013 virkelig mulighed for at kommunikere og samarbejde med både personlige kontakter, kunder, kolleger og samarbejdspartnere verden over. Lync 2013 er kort sagt med overalt, og det vil – tror jeg – virkelig give platformen en gennemslagskraft uden sidestykke. For det bliver ganske enkelt lettere at samarbejde med de relevante personer uafhængig at tid, sted og platform, siger Jørgen Rahbek.

Endelig giver tæt integration med OneNote samtlige mødedeltagere mulighed for at arbejde med en delt note, hvor alle bidrager til referatet, allerede under mødet.

– Mon ikke det – alt andet lige – gør det nemmere at blive enige om, hvad der faktisk blev sagt på mødet. For alle kan jo kigge med og spæde til undervejs, tilføjer han.

Comments (0)

Skip to main content