Windows Phone 8 – Den perfekte forretningstelefon


Af Linda Timm

Medarbejderne ønsker i dag adgang til arbejdsrelaterede data, forretningsapplikationer og viden – uafhængig af tid, sted og enhed. Mangfoldigheden af enheder og steder at arbejde betyder, at it-infrastrukturen ændres udefra. Derfor må CIO’en ændre politikker, som uden gode management-værktøjer kan risikere at kompromittere sikkerheden eller bremse produktiviteten.

It-chefen får det lidt lettere

”It-afdelingen skal medvirke til at forbedre produktiviteten, øge medarbejdertilfredsheden, og på samme tid beskytte virksomhedens følsomme og vitale data. Windows Phone 8 klarer netop det. Med samme kerne som Windows 8 har Windows Phone 8 fordel af samme og velkendte komponenter,” siger Linda Timm, som er ansvarlig for Windows Phone erhvervskunder i Microsoft.

Med Mobile Device Management (MDM) værktøjer fra Microsoft kan nye og eksisterende Windows Phone 8 enheder håndteres, og via en simpel log-on proces kan brugeren let koble sin enhed til virksomheden. Samtidig kan it-afdelingen flytte gældende it-politikker ud på enheden og samtidig give medarbejderen adgang til interne apps og systemer.

Den perfekte forretningstelefon

It-afdelingen skal i det moderne arbejdsliv også tænke i produktivitet og samarbejde.  Windows Phone 8 er, som eneste SmartPhone, født med Office på mobilen og har indbygget support for Office 365, Exchange og SharePoint. I Windows Phone 8 er VoIP gennem Lync og Skype desuden en fuldt ud integreret oplevelse, som var det et almindeligt telefonopkald.

”Med Windows Phone 8 har vi ønsket, at det skal være nemt at være CIO og let for brugeren at arbejde. Uanset om man vælger en Nokia Lumia 920, HTC 8X  eller en Samsung Ativ eller en helt fjerde, er Windows Phone 8 vores bud på den ideelle forretningstelefon,” fortæller Linda Timm.

Sikkerhed i front

Tab og lægkage af data på grund af måden disse bliver gemt, delt, og kommunikeret på, er en stor bekymring blandt it-chefer og virksomhederne. Ifølge IDC har over 50 % af de nordiske virksomheder oplevet at deres medarbejdere mister mobiltelefoner.

”BitLocker kryptering og Secure Boot er inkluderet i Windows Phone 8. Det vil sige, at alle filer og dele af styresystemet er fuldt krypteret. Endvidere gør Secure Boot , at kun godkendte programmer kan åbnes og anvendes, når du tænder for enheden,” slutter Linda Timm. 

 

 

 

Comments (0)

Skip to main content