Social netværkstjeneste løfter produktiviteten


Af Jon Haugen

På Microsofts årlige SharePoint konference løftede Microsoft sløret for mulighederne med den sociale virksomhedsnetværkstjeneste Yammer.

”At få Yammer sammenvævet med eksisterende Microsoft-løsninger er at gå fra en verden, hvor et par millioner mennesker bruger sociale netværkstjenester i virksomheder, til en verden, hvor hundreder af millioner af medarbejderes produktivitet hæves via en social dimension. Yammer hjælper med at forbinde kolleger til hinanden og dermed frem til hurtigere og bedre beslutninger,” siger Jon Haugen, Product Marketing Manager for SharePoint i Danmark.

 

Del og lær

Med Yammer kan man dele korte tekstbeskeder, tags, billeder, filer og links med øvrige Yammer-brugere i et specifikt netværk. Virksomhedens CIO kan derfor tilbyde Yammer som et værdifuldt internt socialt netværk for problemløsning og vidensdeling. Det giver medarbejderne adgang til hurtigt respons på problemstillinger, og samtidig udnytter virksomheden den tavse viden i virksomheden bedre.

”Muligheden for at formulere sig kort og præcist i Yammer gør, at alle relevante personer har adgang til den ellers tavse viden. Derfor er Yammer et supplement til samarbejds- og kommunikationsværktøjer som SharePoint og intranet – ikke en erstatning. Yammer vil fx ofte kunne reducere mængden af interne e-mails,” siger Jon Haugen og fortsætter:

”Det betyder, at kommunikation optimeres i organisationen, hvilket resulterer i bedre vidensdelingen gennem et socialt lag. Dermed kan brugere få adgang til information, de ellers ikke kendte til. Samtidig kan brugerne bidrage til projekter, de ellers ikke havde været involveret i.”

 

To versioner af Yammer

Netværkstjenesten findes på 24 forskellige sprog, herunder dansk. Yammer kræver ingen administration, så virksomheder kan benytte Yammer uanset SharePoint-version eller intranetplatform. Yammer vil også blive inkluderet i SharePoint Online og Office 365 Enterprise-versionen.

På trods af integrationen af Yammer ind i Microsofts portefølje af Cloud-baserede tjenester, vil der fortsat være muligt at købe enkeltstående versioner af Yammer. De to versioner er en gratis version kaldet Yammer Basic og en betalt version kaldet Yammer Enterprise. I Enterprise-versionen sænkes prisen til 3 dollars fra de tidligere 15 dollars per bruger per måned. 

 

 

Comments (0)

Skip to main content