Den nye it-æra: Hvad mener danske it-professionelle om fremtiden?


Tirsdag den 30. oktober afholdt Microsoft ”New Era of IT”-messen med over 2.000 danske deltagere, der alle arbejder professionelt med it.  På messen kunne deltagerne høre om den nye it-æra, der starter med Windows 8. Der var livlig debat om emner som consumerizationdet nye arbejdslivcloud, it-infrastruktur, produktivitetUnified Communications og sikkerhed. Forfatteren og it-entreprenøren Peter Hinssen holdt en keynote om fremtidens it – se ham i aktion her.

Essens var med og spurgte deltagernes om deres forventninger til den nye it-æra. Mange nævnte Bring-Your-Own-Device som et vigtigt emne qua det faktum, at vi i dag bruger mange forskellige enheder alt efter, hvor vi er. Uanset om brugerne er på tablets, smartphones eller pc’er, ønsker de den samme adgang til og oplevelse af virksomhedens systemer og data. Flere deltagere pegede derfor på Windows 8 To Go som et relevant og prismæssigt attraktivt alternativ til fx klassiske VDI-løsninger.

Andre kommenterede i den forbindelse, at alt det nye fra Microsoft betyder, at brugerne vinder. For at vise, hvor meget nyt man kan se frem til havde Microsoft fyldt en stor teknologitruck med et stort udvalg af de nyeste Windows 8 enheder. I trucken kunne de mange besøgende lege med, prøve og vurdere de nyeste produkter fra en lang række producenter. Ekstra Bladet fortæller om trucken her.

 

 

Brugerne kan i den nye it-æra vælge det, som opfylder deres behov bedst. Blandt responsen fra kunderne, som besøgte trucken var, at de mange nye valgmuligheder og potentialet i at kunne personificere enhederne og services, er en klar fordel. De peger blandt andet på, at de nu har fået en stærkere mulighed for at vælge præcis, som de ønsker og ikke blot blandt hybrid-enheder, rene tablets, smartphones eller pc’er, men også blandt de hybrider, som findes i eksempelvis CRM og Office – om det så er i skyen, on premise eller begge dele. Hos Københavns Universitet ser man allerede på Office 365.

”På KU giver vi alle de studerende en mailadresse fra studietiden og resten af livet, og dermed et tilhørsforhold til KU. Derfor er et af nøgleordene i vores it-fremtid skalérbarhed, hvilket relevant peger i retningen af cloud. KU ser derfor et potentiale i at kunne tilbyde brugen af Office 365 til, i første omgang, vores alumi brugere. Om det så også kunne være relevant på sigt til alle vores over 100.000 brugere, så vi derved kan give fleksibel adgang til vores mailservices via browseren – uanset hvilken enhed de foretrækker, må tiden vise,” siger Kenneth Estrup, Microsoft arkitekt hos Københavns Universitet.

Comments (0)

Skip to main content