Microsofts største lanceringsår – nogensinde!


Af Aaren Ekelund, produktchef i Microsoft Danmark

I Microsoft er vi dybt engageret i det nye arbejdsliv og at arbejde smartere. De sidste år har vi derfor været initiativtager til flere kampagner og rapporter om, hvordan arbejdsgiver og arbejdstager kan blive mere effektive uden nødvendigvis at skulle arbejde mere.

Det moderne arbejdsliv sætter fokus på frigørelse fra kontoret. Fleksibiliteten gør os mere produktive. Den teknologiske udvikling har ændret på vores arbejdsliv, hvor vi henter data i skyen, og vi tilpasser vores arbejde til vores døgnrytme. Det handler både om de rigtige teknologiske værktøjer men også om hurtig, nem og sikker adgang til information.

”It er blevet en service frem for blot et værktøj. Al data skal gnidningsfrit kunne håndteres fra et hav af forskellige enheder på tværs af faglige og fysiske grænser. Vi har brug for, at vi kan samarbejde og hjælpe hinanden – når som helst,” siger Aaren Ekelund, der er produktchef hos Microsoft.

Microsoft forsker i, hvordan it-services kan optimeres til bedre samarbejde og mere fleksibilitet, så medarbejderne netop kan arbejde smartere.  Og 2012 starter en ny æra i Microsofts historie. Det er et år, som byder på flest nyheder og flest nye lanceringer – nogensinde.

Fire centrale tendenser

 Aaren Ekelund peger på særligt fire tendenser, som har betydning for det nye arbejdsliv: Let og sikker adgang til data via cloud, voice/video, Social Enterprise og devices.  

Brugerne skal nemt kunne tilgå deres forretningskritiske data på den enhed, som de foretrækker – uafhængig af tid og sted og uden at kompromittere sikkerheden.

”En fleksibel arbejdsplads kræver, at it-afdelingen stiller de rigtige systemer og værktøjer til rådighed for medarbejderne. Vi ved fra undersøgelser, at medarbejderne gerne vil arbejde fleksibelt. Samtidig forventer de, at virksomheden giver adgang til de rigtige arbejdsværktøjer til at videndele, kommunikere og samarbejde sikkert og bedst muligt. SkyDrive eller SharePoint (SkyDrive Pro), giver fx begge den mulighed,” siger Aaren Ekelund.

”Video og Voice er en anden vigtig del af det nye arbejdsliv. Det er blevet måden, vi holder den kollegiale kontakt på. Det sparer os tid og ikke mindst penge i og med vi rejser mindre. Microsoft har med Lync og Skype skabt en god platform til at kommunikere på,” siger Aaren Ekelund.

Den tredje tendens er Social. Medarbejdere og kunder har med Social Enterprise fået mulighed for intuitivt at kommunikere i realtid og dermed skabe endnu bedre samarbejdsforhold fx gennem Microsoft CRM Social. I dag driver kunderne i stigende grad dialogen, og de påvirkes dagligt af deres virtuelle relationer gennem de sociale netværk.  Fordi virksomheden indgår i denne dialog, får den en værdifuld indsigt og kan hurtigere og nemmere reagere på købssignaler og behov.

Endelig peger Aaren Ekelund på devices og touch. Microsoft har fornylig introduceret Microsoft Surface, som er Microsofts egne touchbaserede pc’er samt Windows RT til tablets fra andre producenter. 

”Men også i Microsoft Office har vi tænkt touch ind, så brugerne får en langt mere intuitiv oplevelse i arbejdet med dokumenter. Fx får du i OneNote 2013 adgang til fonte eller skrifttyper via et hjul, som du betjener via touch,” fortæller Aaren Ekelund.

Så meget nyt – på én gang?

Ja! Den 30. oktober kan du blive opdateret på det hele i Tivoli Conference Hotel. Fra nye versioner af Windows, Office og Dynamics til nye enheder, services, apps og meget mere. Du tilmelder dig her.

Comments (0)

Skip to main content