Windows Intune goes Mobile!


Temaartiklen denne måned handler om forbrugerstyret it. Forbrugernes krav om adgang til netop de enheder, de ønsker, er ikke til at komme udenom! Medarbejdere er samtidigt afhængige af den performance, som de får fra pc’en, tabletten og smartphonen. Performance og sikkerhed skal være i top – uanset hvor enhederne bruges.  Med Windows Intune, som er et cloud-baseret management værktøj, får CIO’en en række effektive værktøjer til at styre og sikre praktisk talt alle enheder, der har adgang til virksomhedens netværk fra centralt hold. Dermed kan problemer udredes, inden de opstår – det giver glade brugere, der er mere produktive.

Microsoft frigiver snarest en opdatering til Windows Intune. Opdateringen, der siden maj måned har været tilgængelig i en beta-version, indeholder blandt andet:

-        Fokus på mobile enheder:

  • Enheder findes automatisk af Windows Intune, når de forsøger at tilgå Exchange, og associeres med den rigtige bruger. Derefter tildeles de adgangsrettigheder defineret fra centralt hold
  • Nemt at administrere og pushe sikkerhed-policies ud til mobile enheder for at sikre virksomhedens data
  • Slette data på mobile enheder fra centralt hold, fx ved tyveri

-        Forbedring af Windows Intune administrations konsol og den nye Windows Intune account portal – begge gør det nemmere at administrere eksisterende og nye klienter

-        Brugere kan selv tilmelde enheder til Windows Intune

-        Integration med Windows Azure Active Directory

”Den nye Windows Intune-virksomhedsportal og Windows Intune mobile portal giver medarbejderne mulighed for selv at installere tilgængelige applikationer på pc’er og på mobile enheder uden om it-afdelingen. Det giver en mere effektiv organisation – og sikkerheden bliver ikke kompromitteret,” fortæller René Giese, som er produktchef for Windows i Microsoft.

Windows Intune er bygget til at kunne håndtere pc-administrationen og nu også administration af mobile enheder som fx Windows Phone, iOS-enheder og Android-enheder i alle typer organisationer. Windows Intune kan udrulles på praktisk talt alle enheder i virksomheden, men hvis virksomheden i forvejen har et set-up til administration, fx via System Center Configuration Manager, kan man nøjes med kun at administrere de enheder, hvor adgangen til enheden er omkostningsfuld.  

Man kan se en video på fire minutter om Windows Intune her. Husk dog, at det ikke kun gælder pc’er som i videoen, men nu også mobile enheder: http://www.microsoft.com/danmark/windows/windowsintune/pc-management.aspx

Er man interesseret i at teste Windows Intune, kan man gratis prøve løsningen i 30 dage.

Du er også velkommen til at kontakte produktchef for Windows, René Giese, direkte på tlf.:  45 67 87 02 eller reneg@microsoft.com.

Comments (0)

Skip to main content