20.000 Steria-medarbejdere bliver mere effektive med Office 365


Fremover får de mere end 20.000 medarbejdere hos Steria kontante erfaringer at trække på, når de skal rådgive kunderne om, hvordan man arbejder mest effektivt. Steria er blandt Europas absolut største it-serviceleverandører og vil fremover selv basere alt samarbejde og videndeling – både eksternt og mellem de 16 landekontorer – på Microsoft Office 365.

– Indtil nu har vi alt overvejende baseret vores samarbejde på Lotus Notes og Microsoft SharePoint. Men som gruppe er vi nået til den erkendelse, at vi har behov for en mere omfattende og homogen samarbejdsløsning, der også hænger betydeligt bedre sammen med Microsoft Office. Desuden skulle løsningen være skybaseret – og så var Office 365 jo det logiske valg. Det konstaterer Christian Mourier, der er direktør for Consulting & Systems Integration hos Steria A/S i Danmark.

– Office 365 er ganske enkelt markedets stærkeste og mest sammenhængende videndelingsplatform i skyen. Samtidig vil den give os en række mobile fordele, et markant bedre overblik og generelt spare tid på utroligt mange områder, tilføjer han.

Udnytter tiden langt mere effektivt

Derfor vil Steria fra foråret 2012 og løbende gennem året udskifte sine Notes-installationer og i stedet overgå til Microsofts integrerede og cloudbaserede platform, der håndterer mail, instant messaging, dokumenthåndtering og -deling, kalenderstyring med mere.

Steria har allerede en række forventninger til, hvordan Office 365 kan løfte den interne videndeling. Christian Mourier nævner bl.a. den tætte kobling mellem Office 365 og SharePoint, som en stor del af Sterias medarbejdere allerede i dag anvender som samarbejdsplatform. Koblingen gør det bl.a. muligt at gemme, versionsstyre og samarbejde om dokumenter, uanset hvor og på hvilket netværk, medarbejderne befinder sig.

– Når jeg er ude at rejse i dag, spilder jeg tid med at synkronisere dokumenter, mails og aftaler på tværs af alle mulige platforme og løsninger, der ikke hænger sammen. Det slipper jeg helt for med Office 365. Her ligger alt ét sted. Tilsvarende slipper vi det evige bøvl med at sende forskellige dokumentversioner frem og tilbage. Fremover kan vi endda redigere i samme dokument med Office 2010 i real-time, hvis vi har lyst. Uanset, om jeg sidder i London og kollegerne i Singapore og Paris. Det er virkelig smart, siger Christian Mourier.

Binder landene sammen og deler kompetencer

En af Steria’s centrale kernekompetencer er funderet i evnen til at dele viden på tværs af koncernen i de forskellige lande. De samarbejdsmuligheder, Office 365 bringer til torvs, gør det nu langt nemmere for koncernens landekontorer at fungere som en enhed på tværs af geografiske skel.

– I Steria Danmark har vi særlige styrker på en række digitaliserende forretningsområder, f.eks. indenfor Business Process Management, Customer Service Management og Identity & Access Management for bare at nævne nogle stykker. Det er kompetencer, som eksempelvis de svenske og norske kontorer nu lettere vil kunne drage fordel af med Office 365, ligesom vi kan drage fordel af deres særlige kompetencer, forklarer Christian Mourier.

Han tilføjer, at der også er store forventninger til de fordele, Office 365 giver ved arbejde på de mobile platforme. Her kan man koble direkte op på Office 365 og få umiddelbar adgang til mails, dokumenter og aftaler. Uanset, hvilken fysisk enhed, man arbejder på.

"Medarbejderne bliver rigtig glade for Office 365"

– En andet og meget vigtigt element er Microsoft Lync, der gør det nemt at se, om mine kolleger er ledige eller ej og vælge præcis den kommunikationsform – chat, voice, mail eller video – der er mest hensigtsmæssig til det givne formål. Vil vi holde et videomøde, kan du deltage fra det webcam der er på din bærbare PC, eller deltage fra vores videomøderum. Alt er fuldt integreret; det er faktisk befriende enkelt, siger Christian Mourier.

– Vi får kort sagt en fleksibilitet og sammenhæng, som også internt vil virke stærkt motiverende på medarbejderne. De sælger ikke 'bare' et produkt, men bruger det faktisk selv hver dag. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at medarbejderne bliver rigtig glade for Office 365, hvilket tydeligt har kunnet mærkes på deres positive reaktioner i den seneste uges tid, fortæller han.

Tager sin egen medicin

Rent strategisk hænger satsningen også sammen med, at Steria i starten af februar lancerede verdens første selvbetjente, virtuelle arbejdsplads i skyen, 'Workplace on Command', der bl.a. også benytter elementer fra Office 365.

– I den sammenhæng synes jeg, at vi med beslutningen om selv at satse på Office 365 sender et stærkt signal om, at vi her står skulder ved skulder med Microsoft. Nemlig ved at tage vores egen medicin og høste praktisk funderet viden, som også kommer kunderne til gode, siger Christian Mourier.

Han vurderer, at der er en stor iboende fordel ved, at medarbejderne selv lærer, hvordan Office 365-værktøjerne fungerer i praksis. Samtidig vil de erfaringer, Sterias medarbejdere gør sig med Office 365 – og de forslag, de har til forbedringer undervejs – blive givet videre til Microsoft som del af de to koncerners samarbejde, og 'på den måde kommer vores og vores kunders erfaringer med Office 365 også til at spille en vigtig rolle for den måde, værktøjet kommer til at udvikle sig fremover,' slutter Christian Mourier.

Hvis du vil vide mere om fordelene ved Office 365

Kontakt Åren Ekelund, produktchef, på arene@microsoft.com eller tlf. 5157 8122.

Comments (0)

Skip to main content