Ultrabooks fornyer pc-markedet


Nu kommer en ny generation af pc’er, der er skabt til consumerization. De kaldes Ultrabooks og er ultralette, ultratynde og ultralækre. Det er Intel, der står bag konceptet med Ultrabooks, og som CIO kommer man til at møde dem mere og mere, for det ligger i consumerizations natur, at de ansatte vil have dem. 

Begrebet consumerization har vi rundet flere gange her i Essens, og det beskriver det faktum, at medarbejdere i stigende grad foretrækker at medbringe egne enheder på arbejde. Det handler om friheden til selv at vælge de værktøjer, man trives bedst med – både i forhold til produktivitet og mobilitet, men i høj grad også i forhold til at vise frem offentligt. Dét at være smart er nemlig også et krav fra medarbejderne.

50 forskellige Ultrabooks med Windows 7
Med Intels introduktion af Ultrabooks går enhver fleksibel medarbejders drøm om et ideelt arbejdsredskab i opfyldelse – og der er meget at vælge imellem. På årets CES-messe blev ikke mindre end 50 forskellige Ultrabooks vist frem. Alle for én er de en ny type af tynde, lette og ikke alt for store laptops med Windows 7. Samtidig er de en ny underkategori til den traditionelle bærbare pc, der endvidere skal tage konkurrencen op med tablets.

Begrebet Ultrabooks er defineret af chipproducenten Intel og er kendetegnet ved at være tynde, flot designede, lynhurtige og lydløse. De starter på få sekunder, har en lang batterilevetid, og befinder sig størrelsesmæssigt mellem 10-tommer mini-pc’er og 15-tommer laptops. Producenterne og Intel har store forventninger til Ultrabooks, som er udnævnt til at være en fornyelse på pc-markedet.

Et ideelt arbejdsredskab til øget mobilitet
På CES-messen fortalte Intel, at de forventer, at Ultrabooks vil stå for 40 procent af alle solgte laptops i 2012. Ydeevnen for en Ultrabook er helt i top, og med fremtidens mobile arbejdsplads [LINK til temaartikel] er den et ideelt arbejdsredskab, som højst sandsynligt vil gå sin sejrsgang i danske virksomheder.

Prisen for en Intel Ultrabook afhænger af specifikationer og mærke, men de ligger typisk et sted mellem 5.000 og 9.000 kroner. Blandt de nye Ultrabooks finder du blandt andet Acer Aspire S3, ASUS UX21 og ASUS UX31, Lenovo U300S og Toshiba Portege Z830.

Hvis du vil vide mere om Ultrabooks med Windows 7
Vil du vide mere om, hvordan Ultrabooks kan hjælpe din organisation med at imødekomme det stigende krav om consumerization, kan du kontakte René Giese, Product Manager, Windows Client Commercial, på 45 67 87 02 eller reneg@microsoft.com.

Comments (0)

Skip to main content