Microsoft introducerer Microsoft SQL Server 2012


Dataeksplosion! Nye mobile enheder og hastigt voksende sociale netværk er blot et par af kilderne til dataeksplosionen. Ifølge analysebureauet Gartner vil mængden af data fremover vokse med 59 pct. om året. Et vigtigt konkurrenceparameter bliver derfor at kunne håndtere de meget store mængder data – og ikke mindst at trække den mest værdifulde information ud og gøre den tilgængelig for hele organisationen uanset tid og sted.

Microsoft har netop gennemført en undersøgelse af Business Intelligence blandt danske virksomheder. I den forventer 53,2 pct. af virksomhederne, at Business Intelligence i fremtiden bliver vigtigere for forretningens succes. De virksomheder, som ikke opfatter BI som forretningskritisk, begrunder det med, at deres BI-system enten er kompleks, eller at de ikke synes, brugerfladen er intuitiv og brugervenlig.

Her spiller CIO’en en stor rolle i forhold til tekniske muligheder og manglende forankring af BI hos medarbejderne. ”Microsoft SQL Server 2012 giver virksomhedens CIO en bedre mulighed for at drive forretningskritiske applikationer med høj tilgængelighed til lave omkostninger. Det er et system, som er bygget til at kunne skaleres i skyen. Og den nye version af Business Intelligence imødekommer mange af ønskerne fra vores undersøgelse. SQL 2012 giver fx mulighed for bedre forankring af BI hos alle medarbejdere,” fortæller Lars Bo Granath, Business Manager i Microsoft.

Microsoft SQL Server 2012 – også til Business Intelligence

Microsoft SQL Server 2012 er en informationsplatform. Blandt nyhederne er, at de forskellige versioner er simplificeret ned til tre:

  • Enterprise
  • Standard
  • Business Intelligence (ny version)

Samtidig har Microsoft ændret licensmodellen fra at være processor-afhængig til en core-baseret model, hvor der betales efter processorer eller som i BI-versionen, hvor antallet af brugere bestemmer licensen.

Vores behov for adgang og overblik over viden og data vokser og vil fortsat vokse. Jo bedre man udnytter viden i organisationen, jo bedre klarer man sig på markedet.

”Microsoft SQL Server 2012 Business Intelligence er en helt ny og innovativ måde at trække viden ud af virksomhedens rå data. Der er klare forbedringer på "PowerPivot"-funktionaliteten, og samtidig introduceres den nye "PowerView", som giver spændende, interaktive data visualiseringer,” siger Lars Bo Granath. Læs mere om Business Intelligence her.

Cloud på dine præmisser

Endelig er det vigtigt for organisationen, at den kan tage cloud i anvendelse i det ønskede omfang og efter virksomhedens behov. Med Microsoft SQL Server 2012 kan virksomheden ved hjælp af SQL Azure fx opskalere løsningen.

Microsoft SQL Server 2012 giver virksomheden mulighed for at skalere i skyen, og it-afdelingen får dermed nemmere ved at håndtere store mængder data fra mange forskellige kilder. Microsoft SQL Server 2012 introducerer AlwaysOn, som giver hurtigere failover og bedre udnyttelse af hardwaren. SQL 2012 kan klare 57.000 transaktioner pr. sekund eller 100.000.000 transaktioner om dagen. Oveni er den nye ”in-memory ColumnStore” 10 gange hurtigere på data warehouse-projekter.

Få mere at vide om Microsoft SQL Server 2012

Hvis du vil vide mere om Microsoft SQL Server 2012, afholder Microsoft et gratis seminar ”Breakthrough Insights” den 12. april 2012, hvor interesserede kan gå i dybden med de mange nye funktionaliteter i SQL. Læs mere her: http://www.nextgenerationanalytics.dk/

Læs mere om Microsoft Server SQL 2012 her. Du er også meget velkommen til at kontakte Lars Bo Granath, Business Manager – Information Platform, på tlf. 40 90 41 32 eller på e-mail: larsbg@microsoft.com

Comments (0)

Skip to main content