Ny Windows-telefon fra Nokia booster it-investeringen


Medarbejderne vil have en telefon, som kan bruges til andet end at tjekke mails. CIO’en vil gerne have medarbejdertelefoner, der giver mere produktivitet og ikke kompromitterer virksomhedens sikkerhed. Ofte har det været svært at forene de to modsatrettede ønsker. Det ændrer Nokia Lumia 800 med Windows Phone 7,5 nu på.

Med Lumia 800 får virksomheder, der allerede har en it-infrastruktur fra Microsoft, boostet deres it-investering. Værktøjer som SharePoint, Exchange og Office kan bruges aktivt på Lumia 800 – man kan producere indhold direkte fra telefonen og skal ikke, som det er tilfældet på mange telefoner i dag, nøjes med en reader-funktion. Med Lumia 800 kan medarbejderne tilgå virksomhedens it-værktøjer direkte fra telefonen. Det gør det muligt at arbejde effektivt fra sin telefon, og det gavner produktiviteten i virksomheden.

Office-klient i Lumia 800

Et varmt tema lige nu er debatten om management af medarbejdernes mobiltelefoner. De mange mærker af telefoner på markedet med vidt forskellige klient-versioner af Exchange har gjort, at medarbejderne helt ubevidst kan omgå virksomhedens sikkerhedspolitik.

For eksempel kan de fjerne pinkoden på nogle af de mailklienter, der også kan håndtere Exchange. På Nokia Lumia 800 med Windows Phone er der en Office-klient installeret, der taler sammen med resten af virksomhedens it-platform, og som overholder sikkerhedspolitikken. Det giver CIO’en mulighed for at administrere porteføljen af telefoner på en sikker måde, der ikke sætter begrænsninger for medarbejderne i deres daglige brug. Når telefonerne er godt administreret, betyder det mindre support.

Et sikkert hit til forretning og fornøjelse

En medarbejdertelefon er et personligt statement, der skal kunne bruges til andet end arbejde. Medarbejderne vil have en state of the art-telefon – både i og uden for arbejdet. Det betyder, at formfaktoren (hvordan ses og føles telefonen) og brugergrænsefladen er afgørende for, hvilken telefon medarbejderen vil have. Med Windows Phone 7,5 har Lumia 800 fået et OS, der er gør op med den efterhånden forældede tanke om ikoner. På Lumia 800 er ikoner erstattet af såkaldte tiles, der giver et bedre og mere personligt overblik over hele ens digitale liv og har en tæt integration med sociale netværk.

Adgang til 25 GB plads i skyen

Lumia 800 er udført i et helstøbt design i polycarbonat og har en skarp Amoled-skærm på 3,7”. En processor på 1,4 GHz får det hele til at køre glidende. På Lumia 800 har man med sit Live ID en tæt integration med Xbox live og adgang til 25 GB gratis storage i skyen, hvor man kan have billeder, musik og video liggende.

Nokia er kendt for høj kvalitet, men har de seneste år tabt terræn til konkurrenterne på markedet for smartphones. Nokia har nu valgt en aktiv samarbejdsstrategi, der samler det bedste fra to verdner. Nokias kompetencer inden for hardware og Microsofts inden for software. Med Lumia 800 og Windows Phone 7,5 er Nokia tilbage – klar til at booste virksomhedens it-investering og medarbejdernes produktivitet og glæde.

Nokia Lumia 800 med Windows Phone 7,5 kommer på det danske marked i januar 2012.

Comments (0)

Skip to main content