Forrester: God økonomi i at flytte kontoret op i skyen


De fleste it-ansvarlige vil sætte spørgsmålstegn ved økonomien i at flytte organisationens produktionsplatform og samarbejds- og kommunikationsløsning op i skyen. Vil medarbejderne for eksempel blive mere produktive? Hvordan med licenser? Og hvad koster driften på længere sigt?

Overvejelserne er yderst relevante for organisationer i alle størrelser. Men den økonomiske beregning er i sig selv så kompliceret, at det er lige så naturligt at give op på forhånd og fortsætte med den on-premise-løsning, som allerede er købt og betalt.

Derfor har Microsoft bedt analysefirmaet Forrester om at foretage en beregning, der kan bruges af enhver virksomhed uanset størrelse.

Stor ROI, kort tilbagebetalingstid
Forrester har derfor lavet to Total Economic Impact-analyser (TEI) for økonomien i at migrere til Office 365, der er Microsofts cloud-baserede produktivitetsløsning. Beregningerne er foretaget med udgangspunkt i henholdsvis små og mellemstore virksomheder (SMB) og store enterprise-organisationer.

Spørgsmålet lød på, hvad økonomien er i at skifte til en samlet løsning bestående af Exchange Online, Forefront Online Protection for Exchange, Lync Online, Sharepoint Online og Office Professional Plus. Konklusionerne i de to analyser ligner næsten hinanden, og resultatet kommer nok bag på de fleste.

SMB-kunder kan regne med en ROI på helt op til 321 % med en tilbagebetalingstid på kun to måneder. Enterprise-kunder kan se frem til en ROI på 315 % med en tilbagebetalingstid på fire måneder. Alle typer kunder får med andre ord en høj ROI og en kort tilbagebetalingstid.

Skyen giver større sikkerhed
I beregningerne har flere parametre spillet ind. Først er fremmest er det afgørende, at perioden mellem udrulningen af Office 365 og tilbagebetalingstiden er markant kortere end ved en tilsvarende on-premise-løsning. Dertil kommer, at der bliver både hardware og tredjepartssoftware i overskud ved at flytte kontoret op i skyen.

En lang række andre parametre af sparede ressourcer og nye udgifter har spillet ind, eksempelvis antallet af brugere, forbedret sikkerhed, uddannelse af medarbejdere, mobilitet, båndbredde og administration af Office 365. Analyserne gør nogle af delene op i beløb, mens andre dele blot er beskrevet, da en præcis udregning ikke har været mulig.

Alt andet end lige viser begge analyser, at det er en god forretning for både små og store organisationer at migrere til en samlet Office 365-løsning fremfor at drifte softwaren on-premise.

Hvis du vil vide mere om Forresters to TEI-analyser af økonomien i Office 365

Kontakt Åren Ekelund, produktchef, på arene@microsoft.com eller tlf. 5157 8122.

 

Comments (0)

Skip to main content