Software til den mobile medarbejder


Stigende internationalt samarbejde, nedbrydning af de traditionelle faste arbejdstider og steder samt behovet for at reducere omkostninger og samtidig øge produktiviteten, driver behovet for nye samarbejdsløsninger. Medarbejderne skal i dag have mulighed for at arbejde og kommunikere uafhængigt at tid og sted. For at realisere den værdi, der ligger i den mobile arbejdsplads, kræver det, at brugerne selv ændrer deres vaner og tager de nye værktøjer til sig på kontoret, hjemmefra og på farten.

Lync Server 2010 er Microsofts bud på en løsning til kommunikation og virtuelt samarbejde. Lync er tæt integreret med blandt andet Outlook, Office og SharePoint, som brugerne kender og arbejder med hver dag. Et skift fra en e-mail til en telefonsamtale eller en videokonference kan klares med et enkelt klik – direkte fra brugerens pc. Og da det eneste krav er en internetforbindelse, bliver den nye løsning hurtigt en naturlig del af hverdagen.

Medarbejdernes bindeled

Microsoft Lync er en virtuel forbindelse mellem medarbejderne i organisationen og alle virksomhedens interessenter. Med softwaren kan medarbejderen gennemføre præsentationer online for såvel kunder som kolleger med lyd, video, skærmdeling og et virtuelt whiteboard. Distancearbejderen kan derfor være i tættere kontakt med sin arbejdsplads end blot via e-mail og telefon.

Lync giver mulighed for at kommunikere i realtid fra pc’en – uafhængigt af tid og sted. Lync Server 2010 giver en strømlinet kommunikation og et hurtigt overblik over organisationen. I Lync kan man nemt se sine kolleger og kontakters tilgængelighedsstatus. Det gør det nemmere at vælge det rigtige kommunikationsværktøj til en opgave. Medarbejderne kan let samarbejde med andre, uanset om de sidder på kontoret ved siden af eller på den anden side af jorden.

Også i skyen og på Mac

Lync 2010 er også tilgængelig som en online tjeneste til 14 kroner pr. bruger pr. måned via Microsoft Office 365. På den måde er der ikke behov for at have serverne kørende i virksomhedens eget datacenter.

Microsoft Lync er en del af Microsoft Office Professionel Plus-pakken. Microsoft har netop lanceret Lync til Mac, hvor produktet nu er en del af Office for Mac Standard 2011 volumenlicenser. 

Hvis du vil vide mere om Microsoft Lync og Lync Online

Kontakt Jørgen Rahbek, produktchef, Unified Communications, på jorgenr@microsoft.com eller på telefon 45 67 84 07. Du kan også læse mere om Microsoft Lync 2010 her og Lync Online her

Comments (0)

Skip to main content