Carlsberg vil have it, der gør en forskel


”En opdateret it-infrastruktur betyder bedre forretning. Så simpelt er det.”

Sådan siger Kenneth Egelund Schmidt, CIO i Carlsberg Group, om koncernens nye, globale it-infrastruktur, som udnytter det bedste fra alle lokale systemer og platforme.

Springet fra lokal stolthed til verdens fjerdestørste bryggerigruppe har givet Carlsberg en fragmenteret it-struktur med meget forskelligt – og mange steder også forældet – software. Samtidig er det en stor udfordring at opgradere løbende på de enkelte markeder. Det kræver omfattende uddannelse og opfølgning at få medarbejdere til at udnytte nye funktioner på en effektiv måde, som sikrer værdi for forretningen.

Carlsberg bad derfor Microsoft Services om hjælp med at designe en helt ny it-infrastruktur. Målet er at samle de mange forskellige ældre systemer og nye platforme i ét setup, som alle medarbejdere verden over kan bruge - til gavn for samarbejdet og dermed også forretningen.

”Som global virksomhed er det afgørende, at vi er i stand til at udnytte synergien mellem markederne for at være konkurrencedygtige. Vi har i Carlsberg en lang tradition for innovation og er kendt i hele verden for øl af høj kvalitet. Jeg vil gerne bygge et nyt DNA og dermed sikre, at vores it også er med til at gøre en forskel,” siger Kenneth Egelund Schmidt, CIO i Carlsberg Group.

Microsoft Services maksimerer udbyttet af Carlsbergs it-investeringer 

For at nå i mål med denne omfattende opgave har Carlsberg, som én af de første danske virksomheder, indgået en såkaldt Enterprise Strategy-aftale med Microsoft Services. Aftalen leveres i praksis af en dedikeret Microsoft Enterprise Arkitekt med dyb strategisk forretningsforståelse og bred teknisk indsigt. Arkitekten er dedikeret til projektet over en treårig periode, og sammen har de to parter designet, prioriteret og planlagt de vigtige initiativer, som skal sikre, at Carlsberg når sine forretningsmål.

Enterprise Arkitekten arbejder fysisk hos Carlsberg og indgår i koncernens globale it-team. Det giver en dyb forståelse for Carlsbergs overordnede udfordringer såvel som løbende forhindringer, hvilket gør vejen til de rigtige løsninger lettere.

Samtidig fungerer Enterprise Arkitekten som brohoved til hele Microsoft, og Carlsberg kan derfor i praksis trække på konkrete erfaringer fra en lang liste af enterprise-kunder verden over. Koncernen har desuden adgang til Microsofts mange globale tekniske specialister, som Enterprise Arkitekten inddrager efter behov.

En betroet rådgiver – med klare forretningsmål

Som Enterprise Arkitekt er Anders Bonde betroet rådgiver for Carlsberg. Han arbejder efter en klar governance-model, hvor parterne på forhånd har aftalt, hvilke konkrete mål de skal nå sammen, og disse mål flugter 100 procent med koncernens ønske om, at it skal tilføre konkret værdi til forretningen.

I Anders Bondes tilfælde er målet at skabe optimal forretningsværdi gennem Carlsbergs investering i Microsoft-teknologi. Der er opsat i alt ni dokumenterbare målsætninger, som både omfatter smertefri implementering af ny software, øget produktivitet og konkret værdiskabelse.

”Vi arbejder efter en fælles agenda, og min succes er 100 % afhængig af Carlsbergs resultater. Jeg er her ikke for at sælge software, men fokuserer udelukkende på at maksimere værdien af de Microsoft-teknologier, som koncernen allerede har til rådighed. Vores relation har derfor karaktér af et egentligt partnerskab mere end et kunde/leverandør-forhold”, fortæller Anders Bonde.

Ekspansion afføder it-udfordringer

Carlsberg er ét af verdens største bryggerier med over 41.000 medarbejdere på verdens- plan, 500 brands og salg i 150 lande. Carlsberg har i de seneste år skabt en omfattende global koncern, som alene de seneste år har opkøbt det store russiske bryggeri BBH, Kronenbourg i Frankrig og mange mindre bryggerier blandt andet i Asien. For Carlsberg er it derfor en helt afgørende faktor for den fortsatte succesfulde forandring og vækst, og derfor er arbejdet med det nye globale DNA helt afgørende.

Carlsberg er allerede startet på det enorme projekt, der bl.a. omfatter opgradering af mere end 10.000 pc’er. Det vil gøre medarbejderne mere effektive og tilbyde moderne samarbejdsmuligheder, som øger gennemsigtigheden, giver nemmere videndeling og fremmer samarbejdet på tværs af landene. Det er desuden vigtigt for Kenneth Egelund Schmidt, at koncernens sourcing partner også kan adoptere løsningen og være med til at høste fordelene for Carlsberg.  

”Det er helt essentielt, at vi integrerer de lokale processer i vores globale systemer. Vi har allerede implementeret meget funktionalitet, men vi har stadig medarbejdere, der slet ikke kender til de mange genveje og funktioner i teknologien. Vi udnytter simpelthen ikke de teknologiske muligheder godt nok. Med denne aftale her er jeg sikker på, at vi kan spare mange ressourcer i de næste mange år,” siger Kenneth Egelund Schmidt.

Vil du vide mere?

Hvis du vil høre om dine muligheder inden for Enterprise Strategy, er du er velkommen til at kontakte Anders Bonde, Enterprise Strategy Practice Manager i Danmark, anbonde@microsoft.com eller tlf. 51 57 81 69.

 

 

 

 

Comments (0)

Skip to main content