Oplev mulighederne med Office 365 – hele dit kontor i skyen


For godt et år siden annoncerede Microsofts øverste chef, Steve Ballmer, at Microsoft gik ”all in” på cloud computing. Og til sommer kan vi præsentere en af vores absolut største cloud-satsninger til dato - Microsoft Office 365.

Med Office 365 får du hele vores produktivitetsplatform i den nyeste version med SharePoint, Exchange, Lync og Office Professional Plus. Det hele kommer i et sæt standardiserede ”out-of-the-cloud” pakker, der gør det nemmere og ofte billigere at rulle løsningerne ud til organisationens medarbejdere. 

Faktisk kan du allerede i dag prøve mulighederne og teste Office 365 i din organisation uden beregning ved at tilmelde dig vores beta-version

Gør e-mail til en commodity og reducer supportomkostningerne

Et af de helt store potentialer ved Office 365 er, at det giver dig mulighed for at reducere udgifterne og ressourceforbruget ved indkøb, installation og vedligeholdelse af dyr hardware. Eksempelvis kan du undgå dyre investeringer upfront i mail- og filservere ved at vælge Office 365. Produktchef for Office 365, Åren Ekelund, fortæller: 

”Det er blevet ret almindeligt, at man i dag betragter e-mails, og til en vis grad også datalagring, som ren commodity. Altså en slags forbrugsvare. Og det giver virkelig god mening. Begge dele er nemlig efterhånden blevet så standardiserede, at der ikke er nogen grund til selv at bygge mail- og filservere op fra grunden”, siger Åren Ekelund. 

”Når man i stedet lægger sine e-mails og basale samarbejds- og kommunikations løsninger ud til en cloud-leverandør, som eksempelvis Microsoft med Office 365, så får man også alle de fordele, der følger med at købe en forbrugsvare. Eksempelvis vil man på et splitsekund kunne købe mere plads, og man slipper helt for at skulle bekymre sig om drift og opdatering af egne servere.”

Det er blandt andet på grund af stordriftsfordele, at det kan betale sig at lægge sine e-mails ud til en cloud-leverandør. I de store datacentre som dem, vi eksempelvis har hos Microsoft, kan man skalere sin løsning fra time til time. Derved kan man undgå at skulle bekymre sig om overhead og overprovisionering, hvilket sænker Total Cost of Ownership markant. Du kan læse mere om de økonomiske faktorer, der gør cloud computing til en god forretning, i artiklen Cloud computing vil ændre it-økonomien

Nu kan du servicere alle typer af medarbejdere

Det er ikke kun besparelsespotentialet, der gør Microsoft Office 365 interessant. Løsningen gør det også muligt at servicere en helt ny type medarbejdere. Nærmere bestemt dem, der ikke har deres egen pc, og som derfor tidligere ikke har haft adgang til organisationens it-systemer som Exchange og SharePoint. 

Et godt eksempel på dette kunne være rengøringsassistenten eller butiksmedarbejderen. Da Exchange og SharePoint tidligere har krævet, at medarbejderne havde en Client Access License (CAL), har mange organisationer fravalgt at give denne type medarbejdere adgang til it-systemerne. Simpelthen fordi det har været for dyrt og for besværligt at rulle ud. 

Da programmerne i Office 365 bliver leveret som cloud-løsninger, er problemet med udrulningen imidlertid blevet reduceret kraftigt. Og på grund af betalingsformen med den lave, månedlige udgift pr. bruger, bliver det langt mere attraktivt at give samtlige medarbejdere adgang til eksempelvis Exchange og SharePoint. Det kan have en række fordele. 

Du kan for eksempel give medarbejderne adgang til organisationens intranet direkte fra deres mobiltelefoner og derved give dem nemmere adgang til relevante formularer, blanketter og lignende. 

Giv medarbejderne fleksibilitet - uden at miste kontrollen

Flere og flere medarbejdere forventer i dag at kunne arbejde hjemmefra, når de ønsker det. Og med Office 365 kan du give dine brugere adgang til organisationens it-systemer overalt - uden at du mister kontrollen eller kompromitterer sikkerheden. Eksempelvis har Office 365 fuld integration med jeres eksisterende Active Directory. 

En af fordelene ved at tilbyde brugerne denne fleksibilitet fra centralt hold er samtidig, at du undgår uautoriseret opbevaring af data eller det, vi kalder rogue it. Det vil sige anvendelse af it, der foregår uden it-afdelingens viden eller accept. Udbredelsen af rogue it bliver større og større i takt med, at it-løsningerne bliver påvirket af forbrugertendenser. Det man populært kalder ”Consumerization of IT”. Det kan du læse mere om i artiklen Forbrugerne bestemmer - det gavner din forretning

Undgå at viden bliver tabt med uautoriserede systemer

Et af de mest almindelige eksempler på rogue it er anvendelsen af instant messaging. Rigtig mange medarbejdere anvender i dag Messenger eller andre IM-klienter i arbejdssammenhæng, men ofte benytter de private e-mail-adresser som login, fordi organisationen ikke har en officiel politik eller fælles løsning for anvendelse af IM. Det kan i yderste konsekvens være et sikkerhedsproblem, da medarbejderen pludselig anvender tjenester, hvor profilen ikke er godkendt i organisationens AD og måske udveksler juridisk bindende kommunikation, som efterfølgende ikke kan dokumenteres. 

Samtidig går hele denne videndeling uden om det officielle it-system og gør det umuligt at finde frem til tidligere IM-samtaler gennem organisationens Enterprise Search. 

Med Office 365 kan du til gengæld rulle Lync Online ud til alle medarbejderne og derved sikre, at alt fra e-mail og IM til voice kører via autoriserede systemer og med mulighed for senere at finde dem frem igen via search. 

Office 365 fungerer problemfrit i et hybrid-miljø

Selv om Office 365 og cloud-tjenester i det hele taget har nået en høj grad af modenhed, vil der alligevel være dele af dit indhold og din infrastruktur, som det endnu er for tidligt at lægge op i skyen. Det kunne eksempelvis være din SAP-database eller applikationer, der kun er udviklet til at køre på en enkelt server. Det vil sige applikationer, der ikke er født til multi-tenancy. Det har vi beskrevet nærmere i artiklen Cloud computing vil ændre it-økonomien

Men fordi Office 365 er bygget til at fungere med jeres eksisterende AD og er fuldt ud lige så kompatibelt med anden software, som vores on-premise versioner af Exchange, Lync, SharePoint og Office, kan du uden problemer integrere Office 365 i en hybrid-løsning. Det vil sige en løsning, hvor du både anvender cloud-programmer og on-premise software. 

Hvis du vil høre mere om mulighederne i en hybrid-løsning med Office 365, er du velkommen til at kontakte produktchef Åren Ekelund på 5157 8122 eller aaren.ekelund@microsoft.com

Allerede testet af 40 millioner brugere

Selv om Office 365 giver dig helt nye muligheder for at rulle produktivitetsværktøjer ud til medarbejderne, har selve platformen en høj grad af modenhed. Office 365 bygger nemlig videre på vores erfaringer fra vores tidligere cloud-løsning BPOS (Microsoft Business Productivity Online Suite), der inkluderede Exchange, SharePoint og Office Communicator. Denne løsning bliver i dag anvendt af mere end 40 millioner brugere over hele verden og funktionaliteterne i Office 365 er optimeret ud fra disse brugeres erfaringer med løsningen. 

Prøv beta-versionen i dag og hør mere om mulighederne

Hvis du er interesseret i at prøve Office 365, kan du tilmelde dig dig en gratis beta allerede i dag - og teste mulighederne inden produktet bliver lanceret til sommer. 

Du er naturligvis også velkommen til at kontakte produktchef Åren Ekelund på 5157 8122 eller aaren.ekelund@microsoft.com, hvis du vil høre mere om Office 365 eller have sparring til, hvordan du bedst får afprøvet og testet Office 365 i din organisation. 

Og endelig kan du tage kontakt til en af vores dygtige partnere, hvis du vil høre mere om mulighederne for at købe og udrulle Office 365 til sommer.

Comments (0)

Skip to main content