Duet Enterprise – får SAP og SharePoint til at spille sammen


Hvis du i dag både bruger SAP og Microsoft SharePoint, har vi en god nyhed til dig. I fællesskab har SAP og Microsoft udviklet en helt ny løsning, der giver dig mulighed for at integrere de to platforme og få mere ud af din investering. Løsningen hedder DUET Enterprise og gør det blandt andet muligt at redigere og berige dine SAP-data direkte fra SharePoint. Det kan være med til at øge produktiviteten markant på tværs af hele din organisation.

Det bedste fra to verdener

For mange produktionsvirksomheder og offentlige organisationer er SAP det foretrukne værktøj til at håndtere en række processer som HR, kundedata og produktionsstyring. Udfordringen ved SAP er dog, at det typisk tager nye medarbejdere en del tid at forstå systemet, og at det som udgangspunkt kræver, at it-afdelingen går ind i opgaven, når data skal kombineres på nye måder. 

Kigger vi til gengæld på det interne samarbejde i virksomheden, er SharePoint et oplagt valgt, da platformen giver et naturligt og intuitivt samlingssted til at dele dokumenter og andre data. 

Der er altså god grund til at køre med både SAP og SharePoint, men det har også betydet, at vidensmedarbejderne tidligere har skullet jonglere mellem de to systemer og bruge uhensigtsmæssig meget tid på at finde de rigtige oplysninger. Det kan du nu undgå med Duet Enterprise, der populært sagt samler det bedste fra de to verdener på én platform. 

SharePoint gør SAP endnu stærkere

Det er dog ikke kun det, at du kan vise SAP-data i SharePoint, der gør Duet Enterprise interessant. Det virkelig værdifulde ligger i, at du samtidig kan redigere og tilføje data til SAP-databasen direkte fra SharePoint. På den måde kan du give langt flere brugere i organisationen adgang til systemet, uden at de har forudgående kendskab til SAP. 

Et eksempel på dette kunne være faktureringsprocessen. Her vil der typisk være flere medarbejdere, der skal godkende en faktura. Og ofte hober det sig op i en masse administrative timer et par gange om måneden. Med Duet Enterprise kan du til gengæld sørge for, at fakturaen bliver vist i en relevant kontekst - for eksempel under et Team Site - og på den måde gøre det nemmere for den relevante medarbejder at godkende fakturaen. Uden nogen sinde at have behov for at åbne SAP. 

Mindre pres på it-afdelingen giver mere tid til strategiske projekter

I mange offentlige og større private organisationer har medarbejderne i dag behov for it-afdelingens hjælp til at lave dataudtræk fra SAP. Og jo større organisationen er, jo længere vil bestillingstiden på disse udtræk typisk være. Derved kommer man ofte til at arbejde asynkront - det vil sige med data, der kan være flere dage gamle. Ved at anvende Duet Enterprise kan dine brugere til gengæld få real-time adgang til SAP-data og hente de nyeste data, når arbejdet skal udføres. Og it-afdelingen får samtidig bedre tid til at arbejde på it-strategiske projekter, da de ikke længere skal håndtere dataudtræk for brugerne. 

SAP styrker også SharePoint

Berigelsen af din investering gælder dog også den modsatte vej. Hvis du eksempelvis anvender MySites fra SharePoint, det vil sige personlige medarbejderprofiler, kan du bruge HR-data direkte fra SAP-databasen til at gøre MySite-profilerne langt mere detaljerede og fyldestgørende. Det kan være med til at gøre kompetencesøgningen i organisationen langt mere relevant. 

Interoperabilitet - en af de vigtigste funktioner i Duet Enterprise

Med Duet Enterprise får du et fundament, der gør det teknisk muligt for SharePoint og SAP-applikationer at tale sammen. Denne interoperabilitet opnår du gennem en række add-on moduler til både SharePoint og SAP NetWeaverÒ, der udover at give dig mulighed for at arbejde med SAP-data i SharePoint også giver en række andre funktionaliteter. Blandt andet kan vi fremhæve:

  • Single sign-on
    Duet Enterprise gør det muligt for SAP og SharePoint at dele rettighedsinformationer, så du kun behøver at logge på én gang. Uden at gå på kompromis med sikkerheden.
  • Offline support
    Dine brugere kan arbejde med data, der er hentet fra SAP-databasen, når de arbejder i Microsoft Office eller SharePoint i offline.

Klar til brug

Sammen med Duet Enterprise får du en række funktionaliteter, der er klar til brug fra dag et. Disse medfølgende funktionaliteter kan betragtes som en række templates, der er udviklet med udgangspunkt i de mest efterspurgte funktionaliteter i markedet. Det er blandt andet disse templates, der gør det muligt at arbejde med SAP-data i SharePoint workspaces, bruge SAP ERP HCM data i MySite-profilerne og meget mere. Det eneste du selv skal gøre er at tilpasse de enkelte templates til din organisations særlige krav og ønsker. 

Udover de medfølgende templates kan du selvfølgelig også bruge værktøjerne i SAP eller Microsoft SharePoint Designer til at udvikle dine egne funktionaliteter. 

Vil du høre mere om dine muligheder med Duet Enterprise?

Du er velkommen til at kontakte produktchef for SharePoint, Jon Haugen, på 2949 9891 eller jonhau@microsoft.com, hvis du vil høre mere om mulighederne med Duet Enterprise eller få en anbefaling på en partner, der vil kunne hjælpe dig med at implementere Duet Enterprise i din organisation.

Comments (0)

Skip to main content