Project 2010: Overskuelig projektledelse og et stærkere samarbejde


De fleste virksomheder arbejder i dag projektorienteret og er dermed stærkt afhængige af effektiv og struktureret projektledelse og -styring. I en klassisk optik handler projektledelse om at holde styr på deadlines, overholde budgetter og sikre kvaliteten af det arbejde, der bliver leveret. 

I praksis er det dog hele teamets evne til at samarbejde, der er udslagsgivende for projektets succes. Og for projekter, der kræver viden og kompetencer på tværs af forskellige teams og måske endda flere geografiske lokationer, er effektive værktøjer til projektstyring uundværlige.

Giv dine projekter et centralt samlingspunkt
Med Microsoft Project 2010 kan du give dine medarbejdere et stærkt værktøj, der ikke blot kan bruges til klassisk projektledelse med kalender-, opgave- og ressourcestyring. Systemet giver også de implicerede medarbejdere og teams et centralt samlingspunkt for at finde alle informationer, dokumenter og andet relevant indhold, der knytter sig til et projekt. Dette samlingspunkt kalder vi et Project Site, og det giver både projektledere og specialister et bedre overblik over projektets enkeltelementer og gør det lettere at sikre, at alle arbejder i samme retning. 

Tilpas til forskellige projekttyper
Der er aldrig to projekter, der er helt ens. Men de vil ofte have en hel del tilfælles. Derfor giver Microsoft Project 2010 dig friheden til at oprette forskellige skabeloner. Både til forskellige projekttyper og til virksomhedens enkelte afdelinger. Eksempelvis kan it-afdelingen, marketingafdelingen og Product Management nemt have hver deres generiske projektskabelon. 

Velkendt grænseflade øger brugeradoptionen
Den grafiske brugerflade er enkel og genkendelig fra andre Microsoft-produkter, og det øger brugeradoptionen markant, så du hurtigere begynder at tjene din investering hjem. Du får eksempelvis Båndet , der giver dig hurtige genveje til de vigtigste funktioner. 

Project 2010 er også 100 % kompatibelt med Microsoft Office, så du f.eks. kan beholde formateringer som tekstombrydning, når du copy-paster fra Project til Office. 

En naturlig forlængelse af SharePoint 2010
Microsoft Project 2010 bygger oven på SharePoint 2010, og det giver dig en lang række muligheder.

  • Du kan få en sømløs sammenhæng mellem projektplanerne og alt indhold og dokumenter, som projektet består af
  • Du kan nemt udskrive rapporter og lave dashboards
  • Du får komplet kontrol over korrektur- og godkendelsesprocesser af dokumenter gennem hele projektforløbet.
  • Du kan bruge Enterprise Search til at finde relevante medarbejdere og kompetencer i organisationen. Eller viden og informationer, der er opnået fra tidligere projekter.
  • Forbedre samarbejdet gennem wikier, blogs, diskussionsfora og My Sites.
  • Og endelig 100% sammenhæng med din egen styring af din personlige produktivitet i din mailboks, kalender og egen opgaveliste

Markedsledende inden for Project og Portfolio Management
Lanceringen af Project 2010 er blevet modtaget rigtig godt af både kunder og analytikere. Således har både IDC og Gartner placeret Microsoft som en af markedets ledende virksomheder inden for værktøjer til kategorien Product and Portfolio Management. Det skyldes blandt andet den naturlige sammenhæng med SharePoint 2010, der på én og samme tid gør det muligt at skræddersy løsningen ned til mindste detalje - eller anvende en af de mange standard-templates til at styrke projektledelsen. Fra enkelt projekt, over enterprise program og ressourcestyring til styring, analyse og optimering af hele virksomhedens portefølje. 

Vil du vide mere om Project 2010?
Du kan læse mere om Microsoft Project 2010 og se en række demonstrationsvideoer her. Hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne med Microsoft Project 2010, er du velkommen til at kontakte Susanne Schustin, produktchef, påsusanne.schustin@microsoft.com eller på tlf. 4567 8806.

Comments (0)

Skip to main content