Optimer jeres Enterprise Search med FAST Search Server


Adgang til de rigtige oplysninger er en vigtig forudsætning for vidensmedarbejdere. Men med de kolossale mængder af data, der ligger på både internettet og internt i virksomheden, kan det være svært at finde nøjagtig de informationer, man har behov for.

En undersøgelse fra IDC viser, at en vidensmedarbejder i gennemsnit bruger 6,3 timer om ugen på at søge efter information. Og at 46 % af alle medarbejdere i dag bruger søgefunktioner på intranettet for at finde de rette oplysninger. Derfor er det en god idé at kigge jeres Enterprise Search efter i sømmene – og se om løsningen kan optimeres.

FAST – den ultimative tilgang til Enterprise Search

FAST Search Server 2010 til SharePoint er en overbygning til den eksisterende søgefunktion i SharePoint. Den giver dig en række avancerede muligheder, som kan reducere den tid, dine medarbejdere bruger på søgninger, og øge kvaliteten af de resultater, I får.

Med FAST kan I blandt andet søge på tværs af flere informationskilder og få vist de mest relevante resultater i én samlet brugergrænseflade, så medarbejderne undgår at skulle søge flere steder. Eksempelvis kan du få resultater fra jeres SharePoint-intranet sammen med SAP, Dynamics AX, SIEBEL, forskellige fagsystemer, ESDH-systemer og meget mere. Samtidig kan FAST se sammenhænge mellem informationsobjekter baseret på blandt andet taksonomi og metadata.

Oversigt: Ekstra funktioner med FAST

Ud over de søgemuligheder, der allerede er inkluderet i SharePoint 2010 Search, giver FAST dig blandt andet:

 • Avanceret bearbejdning af indhold
  Muligheden for automatisk at indeksere filer og dokumenter – og tagge dem med metadata for at optimere søgeresultaterne.
 • Justerbar relevans med Multi Rank profiler
  Ved at blande statiske og dynamiske ranking parametre kan du forbedre søgeresultaterne øjeblikkeligt. Og du kan arbejde med flere ranking profiler på samme tid.
 • Kontekstuel søgning
  Skræddersy og finjuster søgemekanismen helt ned på brugerniveau.
 • Thumbnails og previews
  Du kan se Office-dokumenter som thumbnails og PowerPoint-præsentationer som previews med mulighed for at scrolle. Det gør det hurtigere og mere overskueligt at gennemgå søgeresultaterne.
 • Ekstrem skalering
  Med FAST er der ingen grænser for skaleringen. Du kan håndtere alle jeres data og stadig få søgeresultaterne vist på en brøkdel af et sekund.

Overskuelig og brugervenlig navigation

Alle disse fordele, som eksempelvis thumbnail-visning og den justerbare relevans, giver medarbejderne mulighed for lynhurtigt at gennemgå de enkelte søgeresultater og finde de rigtige oplysninger på ingen tid.

Da FAST samtidig har en række avancerede værktøjer til lingvistisk analyse, kan du indeksere alle jeres tekster og automatisk få oprettet korrekte tags på samtlige filer. Det gør jeres søgninger langt mere relevante.

Måske har du allerede brugerrettigheder til FAST – uden at vide det?

Hvis du har en Enterprise CAL, har du allerede brugerrettigheder til at bruge FAST Search Server 2010 til SharePoint. Det eneste du så mangler er en licens til selve serveren. Da FAST er en overbygning, der er skrevet specifikt til SharePoint, kræver det heller ikke mange ressourcer eller udviklingsarbejde at komme i gang. Så har du en Enterprise CAL, foreslår vi, at du kontakter os for at høre, hvordan du hurtigt kan komme i gang med at bruge FAST.

Kontakt Jon Haugen, produktchef for SharePoint, på 2949 9891 eller jonhau@microsoft.comfor yderligere information. Eller læs mere om FAST Search Server 2010 til Sharepoint.

Er du interesseret – men har ikke en Enterprise CAL?

Så kontakt din Microsoft Account Manager eller Microsoft licensforhandler for at høre mere om de forskellige muligheder, der er for at få FAST Search Server 2010 til SharePoint i din virksomhed. Med en Enterprise CAL får du desuden rettigheder til alle de andre Enterprise-funktionaliteter som Excel Services, Forms Services, Visio Services, Access Services og BCS.Læs mere om Enterprise CAL.

Comments (0)

Skip to main content