Unified Communications – en mulighed for at revolutionere virksomheden


Interessen for Unified Communications (UC) løsninger er voksende. Årsagen er, at kunder, medarbejdere og virksomhedens øvrige stakeholders i dag kommunikerer på mange forskellige platforme: E-mail, instant messaging, VOIP, mobiltelefoni, video- og webkonferencer, sms og i ny og næ via den gammeldags fastnettelefon. De nye krav til organisationens måde at håndtere kommunikation på betyder, at it-chefen inddrages mere i effektiviseringen af forretningen.

Selv små justeringer kan øge produktiviteten

Det moderne arbejdsliv handler om kommunikation. Et højere tempo, en globaliseret verden og mere specialiserede medarbejdere gør, at kommunikation er en helt central del af virksomheden. Det betyder, at selv små optimeringer af virksomhedens kommunikation kan øge produktiviteten markant. Ifølge Jørgen Rahbek, der er produktchef for Microsofts Unified Communications-løsninger, er den nye måde vi i dag kommunikerer på en direkte årsag til, at mange virksomheder i disse år investerer i UC.

“Det moderne menneske er et kommunikationsmenneske, der bruger et stadig stigende antal forskellige medier til at kommunikere med. Det er virksomhederne ved at vænne sig til. Kommunikation er selve livsnerven i den moderne virksomhed og optimeres denne, sætter det fart på forretningen i alle led. Og ofte er det kun små ændringer, der skal til. Selv de fundamentale kommunikationsværktøjer som instant messaging og presence (altså muligheden for at se tilgængelighedsstatus for den person du ønsker at kontakte), giver mulighed for at komme af med flaskehalse og fjerne spildtid, fordi man ikke længere skal vente lang tid på at få svar. De kommer prompte. Det gør, at medarbejderen kan komme videre med sit arbejde i det tempo, han eller hun ønsker,” siger Jørgen Rahbek.

Lad kommunikationen eskalere

UC er et værktøj, der effektiviserer og samler elektronisk kommunikation som mail, sms, chat, video- og webkonferencer, kalender og naturligvis telefoni. Dermed kan UC-brugerens kommunikationsform konstant tilpasses det aktuelle behov i løbet af samtalen. Først tjekker man for eksempel tilgængeligheden. Er personen ledig, så starter man en chat. Pludselig bliver det nødvendigt med lidt flere ”cues” (signaler som for eksempel stemmeføring). Så ringer man og deler måske samtidig et dokument. Medarbejderen vælger først, hvad der skal kommunikeres og herefter vælges mediet. Det gør op med den gamle tankegang, hvor kommunikationen hele tiden skulle tilpasses mediet - med den produktivitetsforringelse, der hørte med. Ved at bruge UC reducerer man den forsinkelse, der ofte ses i interaktionen mellem mennesker.

Lyt til it-cheferne

Analysefirmaet IDC vurderer i deres undersøgelse Nordic CIO 2010 Survey, at it-cheferne tænker meget i optimering af forretningen. Ifølge Jørgen Rahbek har danske topledere derimod ikke altid nok viden om de store produktivitetsgevinster, der er ved at bruge it til at optimere virksomhedens arbejdsgange og forretningsprocesser. Men ved at lytte mere til it-chefens perspektiver på teknologi og kommunikation, kan hastigheden og effektiviteten i forretningen optimeres.

“Der er ingen tvivl om, at toplederne lytter mere end nogensinde før til it-cheferne - men de skal lytte endnu mere. It-cheferne kender de moderne kommunikationsformer indgående og ved, hvordan de kan gøre forretningen hurtigere og mere effektiv samtidig med, at medarbejderne bliver mere tilfredse,” siger Jørgen Rahbek.

Hør mere om mulighederne med Unified Communications

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Jørgen Rahbek på JorgenR@microsoft.com eller på 45 67 84 07 for en nærmere præsentation af mulighederne med Unified Communications.

Comments (0)

Skip to main content