Strømlin jeres desktop management med VDI


Lige nu oplever vi en stigende interesse for desktop-virtualisering. Men vi oplever samtidig, at mange af vores kunder er i tvivl om, hvilken teknologi de skal vælge.

Det er særligt kravene om forenklet administration, besparelser på it-driften samt ønsket om at opgradere til Windows 7, der skaber interessen for desktop-virtualisering. Samtidig har mange virksomheder allerede oplevet fordelene ved at virtualisere deres servere og vil nu have de samme fordele på deres desktops. Men her er det vigtigt at notere sig, at der er stor forskel på teknologierne bag server- og desktop-virtualisering. Og at sidstnævnte kræver en del flere overvejelser, så man ikke begrænser brugernes fleksibilitet. 

I denne artikel ser vi nærmere på de brugsscenarier, hvor Virtual Desktop Infrastructure vil være en fordel for både virksomheden og den enkelte bruger. Og endelig giver vi dig muligheden for at kickstarte virtualiseringen med 70 % rabat på dine licenser. 

Virtual Desktop Infrastructure – kort fortalt 
Virtual Desktop Infrastructure er den mest avancerede og vidtrækkende form for hosted desktop-virtualisering og kan anvendes i alle typer af virksomheder. 

Med VDI bliver det muligt at køre flere klienter – med styresystem, applikationer og brugerdata – i virtuelle maskiner på en server. Hver enkelt desktop præsenteres derefter på en klientenhed, der er forbundet til netværket. 

Denne teknologi giver it-afdelingen en unik mulighed for at udrulle tusindvis af desktops på tværs af organisationen – uden at skulle have fat i de enkelte maskiner. Udover at strømline virksomhedens desktop management og minimere behovet for support på hver enkelt klient, har VDI samtidig potentialet til at: 

    • Forlænge livscyklussen for dine pc’er og reducere behovet for nye investeringer i hardware.
    • Forbedre sikkerheden, da det er nemmere at skabe fysisk sikkerhed for serverne end for klienterne.
    • Optimere fjernadgangen, så brugerne kan tilgå deres desktops fra en vilkårlig netværksenhed.

Med VDI er det altså muligt at tilpasse desktop og applikationerne til hver enkelt bruger, men det er vigtigt at bemærke, at brugerne kun kan få adgang til desktoppen, når de er online på netværket. Det vil f.eks. ikke være muligt for en sælger at tjekke kundedata på sin computer, når han er ude til et eksternt kundemøde. 

Oversigt over de øvrige teknologier inden for desktop-virtualisering

Teknologi Beskrivelse
RDS (Remote Desktop Services) RDS (tidligere kendt som Terminal Services) er en sessions-baseret teknologi, hvor flere brugere kører på et styresystem. Brugeren har derfor ingen rettigheder til at foretage ændringer.
App-V (applikations-virtualisering) Applikationer streames til brugerens pc fra en central server. Ved hjælp af caching kan applikationerne anvendes i offline-mode.
MED-V (klient-virtualisering) Gør det muligt at køre flere styresystemer på samme fysiske pc. MED-V giver central håndtering af virtuelle Windows desktops, der kører på Windows Virtual PC.

Hvornår bør du vælge VDI?
VDI er en oplagt løsning i de scenarier, hvor brugerne ikke har behov for at kunne arbejde offline. It-afdelingen vil få en enklere administration af de enkelte desktops – uden at det går ud over brugerens fleksibilitet. 

Som oftest vil en virksomhed dog have mange forskellige brugerprofiler med hvert deres behov, og derfor er det vigtigt at kortlægge de forskellige brugsscenarier for at optimere virksomhedens strategi for desktop-virtualisering. 

Du kan bruge denne tabel som vejledning og inspiration til at kortlægge de enkelte brugsscenarier – og hvilken løsning, der passer bedst til både brugerne og it-afdelingen. 

Brugsscenarie Microsoft anbefaler
Eksterne medarbejdere – eksempelvis konsulenter, der arbejder på kontrakt i en begrænset periode VDI
Medarbejdere med behov for LOB-applikationer på en hjemme-pc VDI
Medarbejdere med bærbar pc – eksempelvis sælgere og konsulenter App-V eller MED-V
Vidensmedarbejdere – eksempelvis designere, analytikere og udviklere, der har behov for at hente og dele information fra mange applikationer. App-V, MED-V eller RDS
Opgave-orienterede medarbejdere – eksempelvis butiksansatte og kundeservicemedarbejdere, der udfører fast definerede opgaver og ofte deler pc med andre RDS

VDI er altså særlig interessant for eksterne konsulenter, der er ansat i en begrænset periode, eller medarbejdere, der har behov for at anvende forretningsapplikationer hjemme på deres private pc. Det skyldes, at det i begge tilfælde vil være alt for ressourcekrævende for it-administratoren at konfigurere og supportere hver enkelt pc. 

Med VDI kan it-administratoren udrulle en desktop fra centralt hold, uden at det går ud over brugerens fleksibilitet. Ligeledes har it-administratoren mulighed for at slette den virtuelle maskine, når kontrakten eksempelvis udløber for den eksterne konsulent. 

Microsoft og Citrix i stærk alliance
Gennem mere end 15 år har Microsoft og Citrix med stor succes leveret Remote Desktop Services til virksomheder over hele verden. Og nu udvider vi samarbejdet til også at omfatte andre virtualiserings-teknologier som f.eks. VDI. 

Kombinationen af vores teknologier gør, at vi kan tilbyde den bredeste og stærkeste løsning inden for desktop-virtualisering. For eksempel vil Citrix XenDesktop med stor fordel kunne vælges, når en bruger har behov for at arbejde på desktoppen uden for virksomhedens netværk. Her giver XenDesktop nemlig en langt hurtigere netværksperformance og bedre brugeroplevelse. 

Kontakt din Microsoft licensforhandler, hvis du vil have en konkret pris på dine VDI-licenser med kickstart-rabatten. 

Få vores input til den optimale desktop strategi
Hvis du overvejer at opgradere virksomhedens desktops til Windows 7, er det et oplagt tidspunkt at revidere jeres desktop-strategi for de enkelte brugerprofiler. 

Vil du vide mere om desktop-virtualisering, har vi samlet alle mulighederne med DV her

Du er også meget velkommen til at kontakte produktchef Erica Gupta Lundsfryd påeguptal@microsoft.com, hvis du vil høre mere om dine muligheder for at komme i gang med desktop-virtualisering og have vores input til din kommende desktop-strategi.

Comments (0)

Skip to main content