Let presset på helpdesk med Forefront Identity Manager 2010


De fleste it-supportere vil sukke højlydt, hvis du spørger dem om, hvor mange brugere der henvender sig for at få nulstillet deres password. For selv om sikkerheden står højt på dagsordenen i it-afdelingen, er det de færreste medarbejdere ude i organisationen, der interesserer sig for brugernavne og adgangskoder. Måske opleves det endda som et irritationsmoment. 

Med Microsoft Forefront Identity Manager 2010 (FIM) får du et stærkt identity management værktøj, der reducerer henvendelserne til jeres helpdesk om glemte adgangskoder og samtidig gør det muligt for dig at automatisere en række tidskrævende processer til opdatering og synkronisering af brugeroplysninger. 

Det er særlig relevant, når der bliver ansat nye medarbejdere. Når en medarbejder forlader virksomheden. Eller skifter job internt i organisationen. I disse tilfælde vil det typisk være nødvendigt at tildele eller inddrage rettigheder. Og med FIM kan disse workflows integreres og automatiseres. 

Password reset – en rigtig tidsrøver

Mange brugere har en tendens til at glemme at forny deres password. Eller har svært ved at huske adgangskoden, når de kommer tilbage fra ferie eller sygdom. Og så er der jo ikke andet for end at bede helpdesk om en ny. Men hvad der for brugeren føles som en lille forespørgsel, kan for it-support være en stor stressfaktor, der nedsætter effektiviteten. 

Et password reset er nemlig som udgangspunkt noget akut. Brugeren kan jo ikke udføre sit arbejde uden et gyldigt password, og hvis ikke helpdesk sørger for et reset med det samme, betyder det ekstra stress for medarbejderen og mindsket produktivitet for virksomheden. 

Giv brugerne mulighed for selv at gøre det

En af de helt store fordele ved Forefront Identity Manager 2010 er, at medarbejderne selv får mulighed for at ændre glemte password. Og Self Service-værktøjerne er indbygget direkte i Office og Windows, så processen er nem og overskuelig – også for brugere med et begrænset kendskab til it. 

Det sparer først og fremmest dine it-medarbejdere for en masse support tickets, men minimerer også spildtiden for resten af medarbejderne i virksomheden, der lynhurtigt kan genoprette deres password – uden at gå på kompromis med sikkerheden. 

Flere muligheder for Identity Management & CLM

Implementeringen af Forefront Identity Manager 2010 giver også en række andre fordele i relation til medarbejdernes brugeroplysninger. Eksempelvis kan du tildele udvalgte brugere rettigheder til at oprette og administrere e-mail-distributionslister, hvilket især kan være en fordel i virksomheder med mange og skiftende projektgrupper. 

Du kan også spare HR-afdelingen for en masse taste- og dobbeltarbejde ved at give medarbejderne mulighed for selv at rette i deres stamoplysninger som f.eks. telefonnumre, privatadresser og bankoplysninger. Forefront sørger for, at disse oplysninger bliver synkroniseret på tværs af virksomhedens systemer. 

Endelig giver Forefront Identity Manager dig også muligheden for enkelt og problemfrit at håndtere virksomhedens mange certifikater. Certificate Lifecycle Management – eller CLM – er nemlig en integreret del af FIM. 

Forefront virker med jeres eksisterende infrastruktur

Du kan implementere Forefront i jeres eksisterende infrastruktur så som Active Directory Domain Services, Microsoft Exchange og Active Directory Certificate Services. Og hvis I har brug for skræddersyede løsninger, kan jeres udviklere endda udvide systemet i .NET. 

En anden muligheder er at integrere FIM med System Center Service Manager og opnå endnu flere fordele som eksempelvis integration mellem helpdesk-systemet og virksomhedens øvrige it-systemer. 

Få kortlagt mulighederne på en workshop

Hvis du vil komme bedst muligt fra start med Forefront Identity Manager 2010, kan du bestille en workshop, hvor vi kortlægger dine muligheder. Workshoppen bliver afholdt af en af vores mange stærke partnere, som har specialiseret sig i it- og identity management-løsninger. Frem til den 31. december 2010 kan vi endda tilbyde dig halv pris på workshoppen. 

Hør mere om mulighederne ved at ringe til Peter Arvedlund, Security Solutions Specialst hos Microsoft, på +45 5157 8068 eller peterarv@microsoft.com

Du kan også læse mere om Forefront Identity Manager og prøve en gratis trial.

Comments (0)

Skip to main content