Sådan får du glade controllere


Controllerne i din virksomhed skal levere forretningsværdi - ikke blot rapportere tal. Det kræver en solid Business Intelligence løsning, der gør brugerne i stand til hurtigt og intuitivt at behandle alle former for data på tværs af kilder. De data, der skal danne grundlag for analyser, der giver det bedste udgangspunkt for forretningsmæssigt rigtige beslutninger.

Med Microsofts BI løsning, der kombinerer styrkerne ved PowerPivot, SharePoint Server 2010 og SQL Server 2008 R2, får din virksomhed en stærk løsning, der nemt kan administreres af it afdelingen og samtidig giver brugerne - controllerne - et effektivt arbejdsredskab.

Hurtigt fortalt kan brugerne tilføre virksomheden markant øget forretningsværdi ved at dele informationer, rapporter og data - uanset kilde - på en enkel og effektiv måde. Med det kendte Excel som frontend, SharePoint som værktøj og SQL som motor får din virksomhed en BI løsning, der giver brugerne frihed til at klare de fleste dataopgaver selv. 

PowerPivot til Excel – kernen i samarbejdet 

Med PowerPivot til Excel 2010 får brugerne et værktøj, der giver indsigt i og grundlag for hurtige beslutninger, der er baseret på data fra forskellige kilder. Samtidig kan brugerne sikkert samarbejde med andre - uden at skulle maile Excelark og tracke versionsnumre. Fordelene er bl.a.: 

*Excel-baseret hukommelsesanalyse
Giver mulighed for analyser af store mængder data 

*Data Analysis Expressions (DAX) 
Gør brugerne i stand til at producere avancerede analyseapplikationer, og DAX leverer samtidig pre-definerede funktioner, der enkelt og intuitivt giver hurtige og brugbare resultater

*SharePoint integration 
Brugerne kan dele databaserede analyser og modeller – og med SharePoint Server 2010 sikres det, at data opdateres automatisk 

*Understøtter alle datakilder 
Uanset kilde og lokation – inklusiv relationsdatabaser, multidimensionskilder, SQL i skyen, data feeds, Excelfiler, tekstfiler og data fra internettet – kan bruger samle og bearbejde al data fra deres egen computer 

*Enkel og sikker drift
Giver it afdelingen et solidt værktøj til at overvåge og administrere delte applikationer – det giver høj sikkerhed, tilgængelighed og performance 

Et spadestik dybere

Ved at dele data, analyser og modeller styrkes samarbejdet mellem medarbejdere, afdelinger og kontorer. Det giver øget effektivitet og et godt grundlag for forretningsmæssige beslutninger. Samarbejdet styrkes blandt andet gennem: 

*Browserbaseret adgang
Brugerne kan ved hjælp af SharePoint Server 2010 tilgå applikationer direkte via en browser – og stadig arbejde på en kendt brugergrænseflade 

*Delte data og resultater uanset tid og sted 
Med delte applikationer kan brugerne tilgå data og resultater uanset hvor og hvornår, de har behov for dem. Samtidig giver SharePoint Server 2010 sikkerhed, versionsstyring, automatisk brug af nyeste data –og mulighed for genbrug af ”gamle” applikationer til nye opgaver. 

Nem administration

Med det kendte Excel som frontend minimeres uddannelse af brugerne og support fra it afdelingen. Det frigiver tid både for brugeren, der så kan koncentrere sig om at håndtere data til at øge forretningens værdi – og for it afdelingen, der kan bruge tiden på udvikling og andre kerneopgaver.

Når BI løsningen er opbygget af produkter, der allerede er kendt specifikt af it medarbejderne og generelt af resten af medarbejderne, bliver integration, udvikling og brug desuden nem. Det betyder samtidig, at Microsoft BI løsningen kan driftes af it afdelingen uden indblanding fra tredjepart.

Af andre fordele for it afdelingen – og dermed også for din virksomhed – bør nævnes registrering af brugermønstre, overvågning af missionskritiske aspekter og styring samt tildeling af serverressourcer, så ressourcerne udnyttes optimalt.

Med Microsofts BI løsning får din virksomhed en intuitiv løsning, der hurtigt kan benyttes af alle virksomhedens controllere. Løsningen giver dem en nem håndtering af data, der så kan skabe grundlag for sikre beslutninger – til glæde for både it afdeling, bruger og virksomhed. 

Hør mere om, hvordan Microsoft Business Intelligence giver dig effektive controllere

Vil du vide mere om, hvordan PowerPivot, SharePoint og SQL giver din virksomhed en effektiv BI løsning, er du velkommen til at kontakte Torben Vig Nelausen, på torped@microsoft.com eller 20 75 35 54.

Comments (0)

Skip to main content