Web Content Management – et afgørende konkurrenceparameter


Internettet er blevet en vigtig kanal for enhver virksomhed, da flere og flere processer, interaktioner med kunder og forretningspartnere foregår via nettet. Dertil kommer det faktum, at også eksisterende og kommende medarbejdere, konkurrenter og andre interessenter ser på din virksomheds internet som jeres ansigt udadtil. Det kræver en professionel håndtering af tilstedeværelsen. 

Udvikling i kvantespring
I mange år havde en virksomhed en hjemmeside, for ”det havde man jo”. Det medførte tunge, kedelige informationssites, der tydeligt var kendetegnet ved sammenklipning af tekster fra offline materialer og af aldrig at blive opdateret. 

Nu er forventningerne fra alle interessenter nogle helt andre og langt højere. Det er ikke nok bare at have et udstillingsvindue. Folk vil ” ind i butikken”, de vil kunne ”henvende sig til en servicemedarbejder”, de vil sparre med andre om produkterne, og det skal være nemt at finde information og interagere med virksomheden. Og det er i øvrigt uanset, om vi taler om en kommune, en produktionsvirksomhed eller en handelsvirksomhed. Det er faktisk efterhånden vigtigere, at virksomheden kan leve op til ovennævnte, end at sitet ser pænt ud. 

Det stiller markant større krav til dem, der typisk leverer løsningen – det er ikke længere nok at kunne præsentere et flot layout – der kræver integration til backend systemer, understøttelse af mobile teknologier, de sociale medier skal tilgodeses osv. 

Løsningen, der understøtter virksomhedens tilstedeværelse på nettet, skal altså leve op til mange krav:

  • Det skal være nemt at flytte content fra interne arbejdsgange til internettet. Her tænkes f.eks. på produktblade eller prislister, der altid skal være opdaterede, men som konstant opdateres af mange forskellige mennesker. Det kræver en tæt integration med processer og systemer, så unødige arbejdsgange undgås.
  • Data, der hentes i backend systemer, skal kunne håndteres ved selvbetjening ved f.eks. ordrehåndtering, virksomhedsdata, søgning på produktinfo osv. Sker dette i tæt integration med backend systemer, kan der opnås betydelige besparelser og bedre sammenhængende løsninger.
  • Endeligt er det sociale aspekt vigtigt og efterhånden et must. Kundefora og blogs med kommentarer omkring virksomheden, deres produkter eller deres sociale ansvarlighed diskuteres flittigt ude i cyberspace. Ofte med henvisninger til hjemmeside, webindhold eller anden omtale. Det gør internettet til en vigtig brik i det uofficielle spil om kunderne.

Mange behov – én løsning
Der er altså mange faktorer at tage hensyn til – samtidig med, at alle virksomheder konstant søger at tids- og driftsoptimere alle processer. Derudover har hver afdeling – kommunikation, HR, økonomi og it – ofte egne værktøjer, der fungerer og håndteres uafhængigt af hinanden. Det betyder spild af ressourcer og giver frustrationer både internt og eksternt. 

Derfor giver det god mening at overveje én sammenhængende platform – én løsning, der samler alle tråde. Det giver det optimale udgangspunkt for en strategisk tilgang til virksomhedens Web Content Management-løsning. 

Med en platform, der dækker bredt, alle er bekendte med, der er brugervenlig og integreret på tværs, kan virksomhedens tilstedeværelse på nettet give rigtig god mening. Samtidig får virksomheden fordele på en lang række områder: det giver lavere omkostninger, et bedre samarbejde, en lettere proceshåndtering og gør det markant lettere at dele viden både internt og eksternt. 

Jo færre integrationspunkter, jo færre punktløsninger skal integreres og håndteres individuelt. Med en platform, der er integreret med alle arbejdsgange, løsninger og systemer, kan virksomheden fremstå professionel, og det er en effektiv måde at give den bedste præsentation af virksomheden udadtil. 

Hør mere om, hvordan Web Content Management kan gøre din virksomhed konkurrencedygtig
Vil du vide mere om, hvordan din virksomhed kan styrke jeres tilstedeværelse på nettet ogopfylde omverdenens krav, er du velkommen til at kontakte Åren Ekelund på aaren.ekelund@microsoft.com eller tlf. 51 57 81 22.

Comments (0)

Skip to main content