SharePoint 2007 støtter Saxo Banks globale webambitioner


Case: SharePoint Server 2007 hos Saxo Bank 
Med sit SharePoint 2007-baserede CMS kan Saxo Bank lynhurtigt omsætte ideer til handling, når de forretningskritiske websites skal udbygges eller ændres verden over. Samtidig udnytter banken sine udviklerressourcer langt mere effektivt end før, er i stand til at søgemaskineoptimere bedre og har i almindelighed fået en betydeligt mere kundeorienteret webpresence. 

Udfordring
Saxo Bank baserer sin forretning på en effektiv og brugervenlig webpresence, men med talrige regionale websites baseret på forskelligartede platforme var det svært for den stærkt ekspanderende virksomhed at fastholde et ensartet udseende og indholdsflow. Samtidig brugte udviklingsafdelingen op mod 70 % af sine ressourcer på regulært vedligehold. 

Primære krav til løsningen
Det skulle være muligt at anvende samme CMS-system på tværs af hele virksomheden og give regionale webansvarlige frihedsgrader i forhold til indhold og funktionalitet. Platformen skulle desuden være så udbredt og accepteret, at det var let at lokalisere de rette udviklerressourcer. Endelig skulle det være muligt at udvikle en alsidig, brugervenlig og konsistent modulstruktur, så administratorer kunne tilføje ny funktionalitet uden særlig teknisk indsigt eller support. 

Løsningen
Saxo Bank anvender et delvist egenudviklet CMS-system baseret på Microsoft SharePoint Server 2007 for Internet (MOSS 2007). 

Fordele

  • Muliggør en fleksibel, ensartet og kundeorienteret indholdsstruktur dikteret af forretningens behov
  • Nye websites kan oprettes på et par timer og lægges online med fuld funktionalitet på under en arbejdsuge
  • Udviklerressourcer udnyttes langt mere målrettet og effektivt end førhen
  • Bredt accepteret standardbaseret platform der gør det let at lokalisere udvikler- og partnerressourcer med MOSS 2007-kompetencer
  • Let indholdsadministration

Kundeprofil Saxo Bank er en dansk investeringsbank med fokus på online handel og investering. Banken har mere end 100 White Label-forretningspartnere verden over og kunder i over 180 lande. Virksomheden beskæftiger sig primært med valuta-, aktie-, futures-, options-, og obligationshandel, og samarbejder med en række af verdens største banker. Saxo Bank har hovedkontor i København og kontorer i yderligere 13 lande verden over. 

Primære produkter i løsningen

  • Microsoft Office SharePoint Server 2007 for Internet

SharePoint 2007 støtter Saxo Banks globale webambitioner
Perioden fra 2006 og frem har været et ekspansionsforløb uden sidestykke for den danskejede, it orienterede Saxo Bank, der er vokset fra et kontor i Danmark til fysisk at være til stede i 14 lande verden over. Bankens primære fundament – og grundlaget for at servicere såvel kunder som partnervirksomheder i mere end 180 lande – er en stærk, global webpresence. 

”Alene i 2008 var vi i dialog med mere end 250.000 leads - potentielle kunder - via vores websites. Så det er helt afgørende, at kunderne kan finde os, samt at de kan finde rundt på vores sites,” forklarer Kim Ørsted Nielsen, afdelingsleder, Web Systems, Saxo Bank. 

Derfor har Saxo Bank gennem de seneste to år udviklet en avanceret CMS-løsning baseret på Microsoft Office SharePoint Server 2007 for Internet (MOSS 2007). Løsningen har erstattet en række forskellige platforme, der gjorde det svært at holde et sammenhængende udtryk, genanvende materiale eller udvikle nye webfunktionaliteter. 

Langt mere tid til forretningsorienteret udvikling
”I udviklingsafdelingen brugte vi tidligere op mod 70 % af vores tid på regulært vedligehold, hvor det tilsvarende tal i dag er mellem 10 og 15 %. Det skyldes altovervejende, at vi nu har én fælles standardbaseret platform at arbejde på, og det har frigjort utroligt meget tid til at udvikle nye web-baserede funktionaliteter til gavn for forretningen,” konstaterer Kim Ørsted Nielsen. 

Han bemærker samtidig, at det også er blevet nemmere for ham at finde de rette interne eller eksterne udviklingskompetencer, fordi mange enten allerede har kompetencer indenfor MOSS-platformen eller ser en fordel i at lære teknologien at kende. 

Kan hurtigt etablere og tilpasse nye sites
Eftersom alle nye sites baseres på en række selvskabte skabeloner i MOSS-platformen, kan Saxo Bank hurtigere etablere nye websites end førhen. 

”Tidligere kunne det tage op mod en uge at etablere et nyt site, hvor driftsafdelingen i dag kan gøre et nyt website klar på et par timer. Derfor kan en webadministrator begynde at ændre eller tilrette indholdet på sitet med det samme og – efter behov – anvende de mere end 50 specialudviklede webfunktionaliteter, vi har udviklet til at give den funktionalitet, som der er behov for. Det forbedrer vores time to market på ganske dramatisk vis,” forklarer Kim Ørsted Nielsen. 

Han vurderer, at denne omfattende handlefrihed er med til at ”vende bøtten på hovedet,” så teknikken ikke længere opfattes som en begrænsende faktor, når der opstår et nyt forretningsbehov, som man gerne vil reagere på og implementere i et eller flere af Saxo Banks sites. 

Kim Ørsted Nielsen mener også, at de mange Saxo Bank-sites er blevet langt mere brugervenlige, fordi de webansvarlige nu skal bruge langt mindre tid på teknik og i stedet kan fokusere på brugeroplevelse (usability), flow og indhold. 

Flotte pageranks kan aflæses på bundlinjen
Samtidig har CMS-systemets centrale indholdsbibliotek gjort det nemt for eksempelvis administratorer af regionale Saxo Bank-sites at lokalisere og genanvende indhold fra andre dele af organisationen. Det gør det mere overskueligt at etablere eller opdatere sites i stedet for at skulle opfinde den dybe tallerken én gang til. Dog har banken indført en politik om, at medarbejderne altid skal versionere en tekst til en vis grad, hvis de genbruger den uden at oversætte fra originalsproget. 

”Jo oftere et site opdateres med nyt og ikke mindst unikt indhold, jo bedre ranker det i søgemaskinerne, hvilket er alfa og omega for os. Her støtter MOSS rigtig godt op, fordi det er blevet så nemt at finde og lægge nyt indhold online. For eksempel er vores relativt nyetablerede russiske site gået fra en pagerank 2 til pagerank 4 på Google på under en måned. Det demonstrerer mere end noget andet, at man – mod al konventionel web-visdom – faktisk er i stand til at ranke rigtig, rigtig flot med et MOSS-baseret website,” konstaterer Kim Ørsted Nielsen. 
”Faktisk kan Saxo Banks forbedrede pageranks aflæses direkte på bundlinjen, fordi vi hver eneste måned bliver i stand til at spare ganske anseelige millionbeløb på onlinemarkedsføring,” siger han. 

Hør mere om, hvordan MOSS kan hjælpe din virksomhed til enkel og effektiv webadministration
Vil du vide mere om produktet eller de muligheder, det giver, er du velkommen til at kontakte produktchef Åren Ekelund, produktchef for SharePoint, på aaren.ekelund@microsoft.com eller 51 57 81 22.

Comments (0)

Skip to main content